INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SHERIFF TIRASPOL - FARUL

CORESPONDENȚĂ GSP DE LA TIRASPOL Reporterii Gazetei au dat la Tiraspol peste o cunoștință mai veche a fotbalului românesc » Avertisment pentru Hagi: „Ne știm valoarea!”

Roberto Bordin / foto: Cristi Preda (GSP) +49   FOTO
Roberto Bordin / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat luni, 17 iulie 2023 14:41 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 17:42

Roberto Bordin, 58 de ani, antrenorul lui Sheriff Tiraspol, cunoaște bine fotbalul românesc. Fostul mijlocaș care a jucat în Serie A pentru Cesena, Atalanta, Napoli și Piacenza a fost secundul conaționalului Andrea Mandorlini în diverse etape, inclusiv la CFR Cluj. 

  • Returul Sheriff - Farul (0-1 în prima manșă) e programat marți, 18 iulie, de la 20:00, la Tiraspol.
  • Gazeta Sporturilor a fost singura instituție media din România prezentă la conferința de presă a celor de la Sheriff Tiraspol, vă va ține la curent cu toate informațiile din Transnistria.

Acum, Roberto Bordin are misiunea de a scoate campioana Ligii 1 din preliminariile Champions League. 

Sheriff are rezultate istorice

Chiar dacă Gică Hagi este cel mai cunoscut nume din fotbalul românesc pe mapamond, „marinarii" n-au experiență europeană. 

În schimb, în urmă cu doi ani, Sheriff Tiraspol impresiona în grupele Champions League, învingând campioana UCL Real Madrid chiar pe „Bernabeu”, scor 2-1, iar în ediția precedentă a bifat o altă performanță notabilă. 

Sheriff s-a calificat în grupele Europa League și a terminat pe trei o grupă cu Manchester United, Sociedad și Omonia Nicosia. În urma clasării pe locul trei, Sheriff a putut participa în play-off-ul din Conference League. Moldovenii au trecut acolo de Partizan. 

Drumul transnistrenilor avea să se oprească în 16-imile de finală într-o dublă manșă cu Nice. La conferința de presă de azi, Bordin a venit foarte sigur pe el și pe forța echipei sale. 

Roberto Bordin, înaintea returului Sheriff - Farul: „Ne știm valoarea!”

Iată principalele declarații ale lui Roberto Bordin înaintea meciului cu Farul: 

- Avem un meci foarte important, știm ce pot oponenții noștri. Dar ne știm foarte bine și valoarea! Îi cunosc bine pe băieții mei, am revăzut meciul de două ori, cel de la Constanța, știm ce avem de făcut mai bine”.

Este foarte important că jucăm în fața suporterilor, pe stadionul nostru, acasă. Despre ultimul meci pot spune că am tratat prea ușor niște faze, am irosit multe șanse de a marca. Puteam face mai mult în ofensivă, oricum, egalul ar fi fost mai echitabil“.

„În acest moment, fiecare dintre jucătorii noștri sunt disponibili, vom vedea pe cine voi alege pentru primul 11”. 

„Pregătim ambele faze, ofensivă și defensivă, vom risca în niște situații, pentru a face superioritate. Au fost greșeli individuale în primul meci, vrem să le prevenim, vom avea șanse să marcăm noi marți seara, cu siguranță”. 

Roberto Bordin: „Luăm în calcul orice posibilitate”

„Este o partidă eliminatorie, orice se poate întâmpla, astfel că vom pregăti și loviturile de la 11 metri. Luăm în calcul orice posibilitate”. 

„Știm echipa Farul, are individualități bune, cu siguranță își vor pune în valoare calitățile. Sunt mulți care necesită atenție, vom încerca să facem ca echipa noastră să joace bine”.

Vom juca folosind inima, nu doar cu picioarele, vom folosi mintea, vom încerca să ne creăm multe șanse și să marcăm" -

 Jucătorii români sunt buni, mai ales cei români, nu vorbesc de străinii care sunt în Liga 1. Românii fac fotbal bun, știm și valoarea campionatului. Dar ne-am pregătit bine pentru acest meci, care va fi de a continua în competiție sau să ieșim”. 

FOTO. Reporterii GSP sunt prezenți în Tiraspol. Imagini din baza sportivă a celor de la Sheriff

Imagini surprinse de GSP în baza sportivă a celor de la Sheriff / foto: Cristi Preda
Imagini surprinse de GSP în baza sportivă a celor de la Sheriff / foto: Cristi Preda
Imagini surprinse de GSP în baza sportivă a celor de la Sheriff / foto: Cristi Preda
Imagini surprinse de GSP în baza sportivă a celor de la Sheriff / foto: Cristi Preda
Imagini surprinse de GSP în baza sportivă a celor de la Sheriff / foto: Cristi Preda
+45 FOTO

4 cifre înainte de Sheriff - Farul

  • 41 de trofee a cucerit Sheriff Tiraspol, club fondat în 1997: 21 de campionate, 11 Cupe ale Moldovei, 7 Supercupe și 2 Cupa Campionilor CSI
  • 2 este cifra antrenorilor români care au pregătit Sheriff: Mihai Stoichiță, în două mandate, și Gabi Balint
  • 4 echipe a antrenat Roberto Bordin în cariera lui de principal, Triestina, Sheriff Tiraspol, Neftci Baku și naționala Moldove
  • 3 este locul pe care a terminat Sheriff în grupa de Champions League din 2021, din care mai făceau parte Real Madrid, Inter Milano și Șahtior

VIDEO Alexi Pitu își impulsionează foștii colegi: „Va fi un meci greu la Tiraspol, dar am încredere că se pot califica”

Citește și: 

EXCLUSIV George Florescu își amintește de perioada petrecută în Transnistria: „Au venit cu un sac negru, ca de gunoi, plin cu bani. Am rămas șocat, erau 500.000 de dolari”

VIDEO Hagi, nemulțumit de ce urmează pentru Farul: „Cu infrastructura din România o sa facem 100 de ani”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  17 Iulie 2023, 16:37
Postat de calivin pe 17 Iulie 2023, 15:39

Sheriff au mai multi jucatori care sunt buni individual dar au jucat haotic.Daca intra Leca si Grameni,Farul au o sansa buna sa i scoata.Mai ales daca nu o sa primeasca gol repede si moldovenii o sa trebuiasca sa atace si sa se descopere.

Daca iau gol repede se termina 5-1 pentru serifi.

calivin
calivin  •  17 Iulie 2023, 15:39

Sheriff au mai multi jucatori care sunt buni individual dar au jucat haotic.Daca intra Leca si Grameni,Farul au o sansa buna sa i scoata.Mai ales daca nu o sa primeasca gol repede si moldovenii o sa trebuiasca sa atace si sa se descopere.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close