INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - LIVERPOOL

Cele mai interesante curiozități de la ultima întâlnire oficială dintre Liverpool și Real Madrid » Ultimul meci pentru Cristiano Ronaldo în tricoul „blanco”

Cristiano Ronaldo, la ultimul meci în tricoul lui Real Madrid FOTO Imago
Cristiano Ronaldo, la ultimul meci în tricoul lui Real Madrid FOTO Imago

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2021 12:44 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 13:16

Real Madrid primește vizita lui Liverpool, astăzi, de la ora 22:00, în manșa tur a „sferturilor” din Champions League. Ultima dată când cele două echipe s-au întâlnit a fost în finala Ligii Campionilor din sezonul 2017/18.

26 mai 2018. Pe stadionul „Olympinski” din Kiev, Real Madrid a învins Liverpool, scor 3-1, și a câștigat a 13-a Ligă a Campionilor. Karim Benzema și Gareth Bale, cu o „dublă”, au marcat pentru trupa lui Zinedine Zidane, iar Sadio Mane a înscris golul de onoare pentru „cormorani”.

10 curiozități de la ultimul duel dintre Madrid și Liverpool

  1. A fost a doua finală dintre cele două cluburi, după ce Liverpool a câștigat duelul din ultimul act de la Paris din sezonul 1980/81. Alan Kennedy a marcat singurul gol al meciului în minutul 82, iar acea a fost ultima finală de Liga Campionilor pierdută de Real Madrid.
  2. A fost prima finală de Liga Campionilor disputată în Ucraina. 62.000 de spectatori au asistat la partida jucată pe arena din Complexul Olimpic din Kiev.
  3. Real Madrid a devenit prima echipă din istoria Ligii Campionilor care a reușit să câștige „urecheata” pentru a 3-a oară la rând în formatul modern al competiției.
  4. Niciun jucător de la Liverpool nu mai evoluase într-o finală de Liga Campionilor până în acel moment.
  5. Gareth Bale a marcat de două ori în finala competiției, dar al doilea gol a fost absolut uluitor! Galezul a marcat din foarfecă și a stabilit scorul final al partidei.
  6. Loris Karius, goalkeeper-ul din poarta lui Liverpool la finala de la Kiev, și-a „încheiat” cariera pe Anfield. Portarul a comis două gafe antologice, la golul lui Benzema și la prima reușită a lui Gareth Bale.
  7. S-a încheiat „era Cristiano Ronaldo” la Real Madrid. Starul lusitan a disputat ultimul meci în tricoul „blanco”, iar după finala câștigată cu Liverpool și-a anunțat plecarea de pe Santiago Bernabeu.
  8. Sergio Ramos l-a accidentat grav pe Mohamed Salah, care era cel mai în formă jucător din trupa lui Jurgen Klopp. Starul lui Liverpool a părăsit terenul în prima repriză de la Kiev și nu s-a refăcut complet nici pentru Campionatul Mondial din 2018, unde Egipt a revenit după o pauză de 28 de ani.
  9. A fost a 6-a întâlnire oficială dintre Real Madrid și Liverpool, iar toate partidele au avut loc în Cupa Campionilor Europeni / Liga Campionilor.
  10. La 5 zile după finala câștigată la Kiev, Zinedine Zidane a demisionat de pe banca lui Real Madrid. Antrenorul francez a revenit pe Santiago Bernabeu în sezonul următor, în martie 2019.
Cele mai interesante curiozități de la ultima întâlnire oficială dintre Liverpool și Real Madrid » Ultimul meci pentru Cristiano Ronaldo în tricoul „blanco”
Golul antologic înscris de Gareth Bale din foarfecă FOTO Imago

VIDEO. Cele mai bune momente cu Zinedine Zidane din postura de antrenor al lui Real Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Primarul din Valladolid, atac dezlănțuit împotriva Barcelonei și a arbitrului: „Jaf premeditat! Ce indecență!”

Vicecăpitanul lui Bayern a devenit antrenorul din teren al echipei: „Radio Müller”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează