INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ANCHETĂ

UEFA anchetează incidentele rasiste de la meciul ŢSKA Moscova - Manchester City, arbitrat de Ovidiu Haţegan

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2013 17:51

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a solicitat o anchetă internă pentru a afla de ce protocolul ce îi permite arbitrului să suspende sau să oprească un meci în cazul incidentelor rasiste nu a fost pus în aplicare la partida ŢSKA Moscova - Manchester City, arbitrată de Ovidiu Haţegan.

Potrivit uefa.com, Platini a cerut ca ancheta internă să fie făcută de administraţia UEFA.

În situaţiile unor incidente rasiste, există un protocol în trei paşi, aceştia fiind următorii:

1. Dacă arbitrul observă o manifestare rasistă sau este atenţionat în legătură cu o astfel de situaţie de către arbitrul de rezervă, el va întrerupe în primă instanţă meciul şi va solicita să se facă un anunţ prin care să i se ceară publicului să înceteze imediat;

2. Dacă nu încetează comportamentul rasist după ce se reia jocul, arbitrul va suspenda meciul pentru o perioadă de timp rezonabilă şi va cere echipelor să plece la vestiare. Se va face un nou anunţ către public;

3. Dacă nu va înceta comportamentul rasist, arbitrul va opri definitiv jocul, ca ultimă soluţie. Delegatul UEFA îl va ajuta pe arbitru, prin al patrulea oficial, să stabilească dacă a încetat comportamentul rasist şi o decizie de oprire definitivă a jocului se va lua doar după ce s-au pus în aplicare toate măsurile posibile şi a fost evaluat impactul renunţării la meci asupra siguranţei jucătorului şi publicului.

UEFA va da publicităţii concluziile anchetei interne după ce se va încheia procedura disciplinară în cazul clubului ŢSKA Moscova.

Forul european a anunţat, joi, că a deschis o procedură disciplinară cu privire la comportamentul rasist al suporterilor echipei ŢSKA Moscova la meciul cu Manchester City, din Liga Campionilor, cazul urmînd să fie analizat la 30 octombrie.

Căpitanul echipei Manchester City, ivorianul Yaya Toure, a declarat că în timpul partidei cu ŢSKA Moscova, din cadrul etapei a treia a Ligii Campionilor, a fost victima scandărilor rasiste din partea fanilor ruşi.

Yaya Toure a afirmat că l-a informat pe arbitrul partidei, Ovidiu Haţegan, despre scandările care îl vizau. "Nu sînt doar dezamăgit, sînt furios. Sînt foarte dezamăgit de ceea ce au făcut fanii.

Cred că UEFA ar trebui să ia atitudine, deoarece jucătorii de aceeaşi culoare a pielii vor fi în aceeaşi poziţie. Eu, ca şi căpitan, purtam banderola pe care scria  - Nu rasismului - şi am fost foarte dezamăgit. I-am spus arbitrului. A fost incredibil şi foarte trist", a spus Toure.

Sursa: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
wallachian
wallachian  •  25 Octombrie 2013, 20:32

bine ca nu joaca steaua cu rapid in cupele europene, la cat i-am spurca pe ti ga ni ne-ar scoate din europa 10 ani

4patraulea
4patraulea  •  25 Octombrie 2013, 20:27

toure i-a spus arbitrului, da' dobitocu' cu fluieras nu stia engleza

flo_ax
flo_ax  •  25 Octombrie 2013, 20:16
Postat de viorelbibanu pe 25 Octombrie 2013, 19:43

ala era istvan kovacs

Kovacs care era de fata, fiind prezent in delegatia arbitrilor. Cred ca era asistent la unul din careuri. Kovacs nu s-a mai simtit de data asta sa ia atitudine impotriva scandarilor rasiste (de fapt au fost xenofobe, dar a scris "rasiste" in raport)... ntz ntz

Vezi toate comentariile (14)
Comentează