INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BRAGA - UNION BERLIN 1-1

Union scrie istorie în Liga Campionilor. A fost felicitată de UEFA!

Marie-Louise Eta
Foto: Instagram
Marie-Louise Eta Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 16:20 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 16:59

Marie-Louise Eta, 32 de ani, a fost miercuri, la meciul Braga - Union Berlin (1-1), prima femeie din istorie parte din staff-ul de antrenori al unei echipe la un meci masculin de Liga Campionilor. 

Debutantă în Liga Campionilor, Union Berlin e ultima îmn grupa C. Dar scrie istorie în competiția numărul 1 a Europei. Protagonist? Antrenorul său secund, Marie-Louise Eta.

Iarăși circ cu arbitrajul. Thomas Muller nu mai înțelege nimic: „Ieri a fost penalty, azi nu mai este”
BAYERN - FC COPENHAGA 0-0
Iarăși circ cu arbitrajul. Thomas Muller nu mai înțelege nimic: „Ieri a fost penalty, azi nu mai este”

Sâmbătă, la 1-1 cu FC Augsburg, ea devenise prima femeie-antrenor din istoria Bundesligii. Iar miercuri, la 1-1 cu Braga, în etapa a 5-a a grupelor, a devenit prima femeie care a făcut parte din staff-ul tehnic al unei echipe masculine prezente în Liga Campionilor!

Marie-Louise Eta a condus personal ședința de încălzire a lui Union Berlin

Ea a condus personal încălzirea echipei, pe stadionul din Braga, iar UEFA a ținut să marcheze evenimentul pe social-media: „Felicitări, Marie-Louise!”.

Inițial, Marie-Louise fusese luată în echipa sa de „interimarul” Marco Grote, după demiterea antrenorului Urs Fischer. Dar noul tehnician, Nenad Bjelica, numit între timp, a decis s-o păstreze în staff.

O fostă coechipieră susține că Marie-Louise Eta „e calitate absolută”

Fost internațional german, acum expert TV, Tabea Kemme (31 de ani), a dezvăluit punctele forte ale Etei. „Union s-a concentrat pe calitate absolută când a luat decizia cooptării ei. Ca fost coechipier pot confirma asta din propria experiență”, a declarat Kemme cotidianului „Märkische Allgemeine”.

Ea susține că „într-un cadru care este foarte dominant în fotbalul masculin, Marie-Louise se poate integra cu personalitatea ei, cu claritatea, transparența și know-how-ul ei.”

Marie-Louise Eta a câștigat Liga Campionilor și Mondialul U20

Marie-Louise Eta este o fostă jucătoare profesionistă şi câştigătoare a Ligii Campionilor, cu Werder Bremen, și a Campionatului Mondial U20, în 2010, cu naționala Germaniei.

După retragerea sa, în 2018, ea a antrenat echipe de tineret, inclusiv echipa Under 19 a lui Union Berlin, care a angajat-o la începutul lui 2023, dar a mai condus și echipele U15, U17 și U19 ale Germaniei.

Mai puteți citi:

Incredibila decizie luată în „cazul City”! Ce riscă Manchester și ce se va întâmpla cu Pep Guardiola!

Doi fotbaliști și un manager din Premier League sunt cercetați pentru violențe sau abuzuri sexuale. Cluburile nu iau însă nicio măsură!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează