INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Arbitrul care ne-a împiedicat să ajungem la EURO 2004 îl apără pe Sebastian Colțescu: „Pentru mine, intenția este decisivă”

Urs Meier // foto: Guliver/gettyimages
Urs Meier // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 12:42 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 15:50

Fostul „central” elvețian Urs Meier, acum analist TV, nu vede nimic rasist în ceea ce i-a spus arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu lui Hațegan în meciul dintre PSG și Istanbul Bașaksehir: „În contextul dat, vorbim de un moment incendiar, intenția nu poate fi judecată drept rasism”.

Se înmulțesc susținătorii lui Sebastian Colțescu, în scandalul rasist de la Paris. După John Barnes (ex-Liverpool) și Micah Richards (ex-Man. City), doi foști fotbaliști de culoare!, arbitrul de rezervă al meciului PSG - Bașaksehir, cel întrerupt marți, în minutul 15, este apărat și de un fost mare arbitru elvețian.

Urs Meier, de partea lui Sebastian Colțescu

Urs Meier, care ne-a refuzat prezența la Euro 2004 prin câteva decizii controversate, luate în cursul partidei Danemarca - România (2-2), din preliminarii, a comentat incidentele de pe Parc des Princes la postul Teleclub, unde este analist: 

„În limba română, «negru» înseamnă negru. Când șeful tău aleargă spre tine, ca Hațegan spre al patrulea arbitru, și întreabă: «Cine a fost?», iar tu îi răspunzi lui într-un moment incendiar: «A fost negrul de acolo», atunci intenția nu poate fi judecată drept rasism în acest context. Iar pentru mine, intenția este decisivă în evaluarea unei asemenea situații. Antrenorii și membrii staff-ului n-au numere, ca jucătorii, deci este de înțeles că spune în mai multe rânduri «negrul acela» pentru a face diferențierea”.

Fostul arbitru FIFA a dezvăluit că reacțiile telespectatorilor la analiza sa au fost în marea lor majoritate favorabile: „N-am primit decât vreo trei, patru e-mailuri negative. Atât”.

+7 FOTO

Urs Meier, arbitru de tristă amintire pentru România

Meier a fost criticat dur în septembrie 2003, după meciul României cu Danemarca, de la Copenhaga. „Tricolorii” își jucau ultima şansă de calificare la Euro 2004, le trebuia o victorie, însă n-au obținut decât o remiză, 2-2, pentru care l-au acuzat pe elvețian. 

I s-a imputat primul gol al gazdelor, înscris dintr-un penalty acordat foarte ușor, precum și prelungirea exagerată a partidei, cu 5 minute, ceea ce le-a permis danezilor să egaleze la doi în ultimele secunde.

Sebastian Colțescu, apărat și de Rolf Fringer 

Și fostul selecționer al Elveției, Rolf Fringer, susține teoria lui Urs Meier. „Poate că a fost o reacție exagerată din partea secundului și a întregii delegații a lui Bașaksehir să părsească terenul. Trebuie investigat, văzut exact ce s-a întâmplat. Dar dacă se dovedește că avem de-a face cu o neînțelegere, atunci reacția turcilor e exagerată. 

Dacă al patrulea arbitru chiar i-a spus «centralului» că este vorba despre «negrul acela», atunci nu trebuie să fii supersensibil”, a comentat tehnicianul austriac pentru Teleclub.

VIDEO. Ovidiu Hațegan, prima reacție după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu » Ce a spus la revenirea în România

Citește mai multe știri despre scandalul de la Paris:

Kylian Mbappe, reacție dură despre scandalul de rasism cu brigada din România: „Ne-am săturat, intolerabil!”

Încă un moment controversat în PSG - Bașakșehir! Ce era să pățească înlocuitorul lui Hațegan + I-a fost frică să arate „roșu”?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
laurkro
laurkro  •  10 Decembrie 2020, 23:13

In vreme ce străinii îl apără, pe bună dreptate, nulitățile gen Burleanu și Stroe s-au făcut preș, înainte de orice decizie a forurilor . Asta arată stofa din care sunt creați. Zero coloană!

dubluv
dubluv  •  10 Decembrie 2020, 18:19
Postat de cineva pe 10 Decembrie 2020, 15:39

Pai ce a fost singurul? Absolut toata presa initial. Dupa au mai dat o la intors usor usor

nu a fost singur, dar pe asta il si cheama Jumatate...

cineva
cineva  •  10 Decembrie 2020, 16:03
Postat de cineva pe 10 Decembrie 2020, 15:59

Pai pe gsp in seara cu pricina *** moderatorii, cenzurau pana si cuvantul negru. Acum numai si au revenit.

:)))) ei si au revenit :)))) da de unde!!!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează