INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIBEREC - CFR 1-2

VIDEO Letali în prelungiri » Trupa din Gruia s-a calificat în play-off-ul Ligii după o dublă victorie

Kapetanos a contribuit din nou decisiv la calificarea Vasluiului.
Kapetanos a contribuit din nou decisiv la calificarea Vasluiului.

Articol de GSP - Publicat joi, 09 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 09 august 2012 01:13

A devenit un clişeu deja la campioană ca grecul Kapetanos să înscrie goluri decisive pe finalul reprizelor. Cu Slovan a reuşit în prima parte, iar Sougou a închis jocul la ultima acţiune a meciului.

VEZI AICI VIDEO DE LA MECI!

CFR s-a temut de un purgatoriu la Liberec, dar atmosfera de pe stadion a semănat mai degrabă cu una de sanatoriu. Presiunea din tribune s-a rezumat la două-trei încurajări răzleţe ale galeriei cehe şi trei ropote de aplauze, venite de la tribuna 1, domolite rapid de sprintul lui Kapetanos chiar cînd spectatorii îşi mai cautau locul de pe bilet.

Grecul se precipită în faţa lui Bicik, iar Andone îşi pune mîinile în cap (3). Totul părea terminat, dar Kape surîde şiret. Bastos îşi începe şi el samba cu un demivoleu fără vlagă, portarul lui Slovan e direct pe traiectorie (13). Clujenii sînt atît de calmi şi stăpîni pe joc că nici măcar reluarea lui Blazek la colţul scurt (14) nu le perturbă zen-ul în amurgul ceh.

Kapeletal
Ivo Pinto îşi începe şi el cruciada pe banda dreaptă, mingea se înşurubează pe transversală (19). Kapetanos stă la pîndă ca o felină gata să-şi doboare prada, însă verdictul se amînă din nou. CFR nu riscă, dar nici nu rămîne descoperită. E alibiul perfect în faţa unor cehi mult prea modeşti. Camora nu e din acelaşi film cu coechipierii săi.

Breznanik caută să-l surprindă pe Felgueiras pe colţul scurt, lusitanul respinge peste bară (26). Sural reia şi el la indigo, portarul clujenilor nu se lasă intimidat. Tocmai cînd gazdele se pregăteau de picnicul cu cîrnaţi şi bere de la pauză a lovit Kapetanos după serviciul lui Bastos. Grecul duce mîna la ochi şi cehii sînt la pămînt (45+1): 0-1!

Au trăit periculos
Clujenii încep la fel de avîntat şi în partea secundă, dar Sougou e blocat de Fleisman la un vîrf de reluare (51). Camora toarnă şi el suspans pe soarta calificării după ce uită să-l marcheze pe Sural, care profită şi de ezitarea lui Felgueiras. E 1-1 şi cehilor le cresc aripi. Ando sare ca ars, replica elevilor săi e anemică.

O ocazie se naşte din degajarea lui Felgueiras spre Sougou, însă senegalezul trage pe jos fără direcţie (71). CFR trăieşte periculos în ultimul sfert de oră. Totuşi, nici gazdele nu mai cred în minuni. Sougou semnează el sentinţa în prelungirile confruntării: 1-2! Grupele Ligii sînt mai aproape cu un pas de campioană. Rămîne doar numele ultimului obstacol.

"Andone şi echipa merită toate laudele din lume! Ne-am atins obiectivul. Kapetanos şi Felgueiras au fost senzaţionali! Ando a fost magistral, a mutat ca la şah şi am cîştigat" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

"Sperăm să mai luăm un jucător de profilul lui Deac. Se simte lipsa lui Ciprian şi avem meciuri dificile pînă în grupele Ligii" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

"Am făcut un prim pas către grupele Ligii. Sperăm să avem o tragere la sorţi norocoasă şi să auzim imnul Champions League pe stadionul nostru!" (Arpad Paszkany, patron CFR Cluj)

"Andone a cîştigat jocul. Din punct de vedere tactic ne-am surclasat adversarul. Echipa se mişcă din ce în ce mai bine" (Arpad Paszkany, patron CFR Cluj)

511411-caseta-slovan-cfr.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Schimb de tricouri la pauză
Imediat după ce i-a oferit assist-ul la golul lui Kapetanos, Bastos a fost abordat de sîrbul Milos Bosancici, care i-a cerut să facă schimb de tricouri înainte de a intra la vestiare. Brazilianul s-a conformat şi a ieşit de pe teren îmbrăcat în tricoul lui Slovan.

Mureşan menajat
Ioan Andone a încercat o ultimă mutare-surpriză pînă în ultimul moment, titularizarea lui Gabi Mureşan. El i-a cerut directorului sportiv Sandu Matei să nu completeze foaia oficială pînă la încălzire pentru a vedea dacă Mureşan e apt. Într-un final, Ando nu a riscat şi l-a lăsat pe bancă pe mijlocaşul său, nedorind să rişte o recidivă. Mureşan a suferit o întindere la ligamentul colateral în meciul tur de la Cluj.

Rotaţie la portari
Deşi Andone i-a luat pe toţi cei 3 portari disponibili din lot în deplasarea de la Liberec, Mihai Mincă a urmărit partida din tribuna oficială, alături de fundaşul Cristi Panin, rămas şi el în afara lotului. Cum Felgueiras e titular de drept în noul sezon la CFR, "Fălcosul" a instituit regula rotaţiei pentru rezervă, cu Slovan fiind rîndul lui Stăncioiu să stea pe bancă, după ce Mincă a prins foaia cu Vasluiul.

Stadionul a fost jumătate gol
Degeaba au sperat oficialii lui Slovan că vor umple arena la partida cu CFR, pentru că la ora jocului abia s-au strîns în tribune în jur de 5.000 de spectatori. Asta deşi cu patru ore înainte de meci, o maşină cu difuzoare a făcut turul oraşului, amintindu-le localnicilor că sînt aşteptaţi la stadion pentru a-şi susţine favoriţii. Un bilet a costat între 20 şi 40 de lei.

Răsfiraţi în tribune
Clujenii au fost susţinuţi de aproape 100 de fani care au făcut deplasarea la Liberec. Jumătate dintre aceştia au stat la tribuna 1, printre suporterii locali, iar restul au loc în peluză. În plus, cîţiva dintre apropiaţii conducerii au luat loc la tribuna oficială, alături de preşedintele Iuliu Mureşan şi de directorul Răzvan Zamfir.

INBOX
- Impresarul lui Renan Garcia, vîndut de clujeni la Sampdoria, a fost invitatul de onoare al clujenilor la Liberec. El a urmărit şi antrenamentul oficial de marţi seara.
- Crainicul stadionului le-a cerut spectatorilor să-şi încurajeze favoriţii pentru a putea să-i dedice o eventuală victorie lui Stajner, veteranul cehilor internat în spital după ce a suferit o embolie pulmonară.
- Andone l-a certat în repetate rînduri pe fundaşul Camora, pe partea căruia s-au purtat cele mai multe acţiuni ofensive ale gazdelor în prima repriză.
- Bastos a fost la un pas să se accidenteze după ce a alunecat la un contraatac în viteză. Deşi a şchiopătat vizibil, brazilianul nu a cerut schimbare.

Tragerea la sorţi pentru play-off-ul Ligii Campionilor va fi pe 10 august la ora 13, liveTEXT pe GSP.ro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (88)
dan76cj
dan76cj  •  09 August 2012, 15:26
Postat de andreas1996 pe 09 August 2012, 15:22

Va ,,luminez" yo cum sunt punctele la coeficient in preliminarii. Victoria se puncteaza cu 1 pct. si egalul se puncteaza cu 0,5. Si acum : Rapid meciuri, 2 victorii adik 2 pct. , CFR - 2 meciuri, 2 victorii = 2 pct , vaslui - 2 meciuri 1 egal = 0,5 iar steaua 1 meci 1 infrangere = 0 pct. ÎNŢELES !!

multumesc de lamuriri ! bafta deseara Stelei si lui Rapid!

andreas1996
andreas1996  •  09 August 2012, 15:23
Postat de andreas1996 pe 09 August 2012, 15:22

Va ,,luminez" yo cum sunt punctele la coeficient in preliminarii. Victoria se puncteaza cu 1 pct. si egalul se puncteaza cu 0,5. Si acum : Rapid meciuri, 2 victorii adik 2 pct. , CFR - 2 meciuri, 2 victorii = 2 pct , vaslui - 2 meciuri 1 egal = 0,5 iar steaua 1 meci 1 infrangere = 0 pct. ÎNŢELES !!

La Rapid 3 meciuri.

andreas1996
andreas1996  •  09 August 2012, 15:22

Va ,,luminez" yo cum sunt punctele la coeficient in preliminarii. Victoria se puncteaza cu 1 pct. si egalul se puncteaza cu 0,5. Si acum : Rapid meciuri, 2 victorii adik 2 pct. , CFR - 2 meciuri, 2 victorii = 2 pct , vaslui - 2 meciuri 1 egal = 0,5 iar steaua 1 meci 1 infrangere = 0 pct. ÎNŢELES !!

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close