INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - CHELSEA 0-4

VIDEO Nu a fost Hazard! Înţelegeţi? » Steaua, la al doilea eşec dureros în Ligă: 0-4 cu Chelsea

Începutul dezastrului pentru Steaua, Ramires face 0-1
Începutul dezastrului pentru Steaua, Ramires face 0-1

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2013 09:11

Steaua a fost pusă la colţ de o echipă care vine din altă lume. Din altă lume a fotbalului. Acolo unde oamenii îşi văd serios de treabă şi îşi cunosc lungul nasului.

Jose Mourinho a revenit la celebrul pardesiu. Ăsta e un lucru obişnuit. Neobişnuit este ca o echipă antrenată de omul cu pardesiu să atace. Din primul minut. Fără preaviz, neechivoc.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Chelsea începe meciul ameninţînd poarta lui Tătăruşanu, iar Schurrle îşi începe numărul după doar 3 minute în faţa unui Georgievski care o fi băiat de comitet şi de vestiar, dar are o legătură vagă cu îndatoririle de fundaş de bandă.

Ramires, primul pumnal
Fără Pintilii, Steaua arată ca o masă lăcuită care se sprijină în 3 picioare. Dar Steaua care o bătea pe Chelsea în martie mai însemna Chiricheş, Chipciu, Rusescu. Un ax al lucidităţii, al forţei, al vitezei şi al inspiraţiei.

La un moment dat şansa pare să-i surîdă Stelei, pentru că Torres se accidentează. Este minutul 11 şi intră Eto'o, întors în fotbalul real după periplul în El Dorado-ul ex-sovietic. Nu se schimbă nimic însă în scenariul meciului. Steaua cutează doar cîteva şarje prin Stanciu şi Tănase, evident cei mai tehnici jucători ai campioanei noastre.

Lampard, Oscar şi Ramires controlează centrul terenului, acolo unde Bourceanu gîfîie. Exact aşa se întîmplă la faza golului înscris de Ramires în minutul 19, cînd tot brazilianul pleacă de lîngă căpitanul Stelei, care ratează tacklingul.

Au urmat pasa la Schurrle, driblingul previzibil în faţa jalonului Georgievski şi o prelungire a lui Eto'o, mingea ajungînd în final la iniţiatorul fazei, Ramires. Este 1-0 pentru Chelsea, Mourinho rămîne în picioare la marginea terenului. Încordat. Urmează să înţelegem de ce.

Georgievski, cangur sau bizon?
Steaua are o apariţie notabilă în zona careului englezilor de-aba în minutul 18, cînd Adi Popa aleargă paralel cu linia fundaşilor lui Chelsea, care stau undeva la 18 metri de poarta lui Cech.

Pasa se duce spre australianul de origine macedoneană Georgievski, care centrează pe capul lui David Luiz. Este singura aşa-zisă ocazie a roş-albaştrilor, obligaţi să suporte presiunea unui adversar mai puternic din punct de vedere fotbalistic. Pur şi simplu mai puternic.

Iar dovada acestei superiorităţi este parafată tot de amicul Daniel Georgievski, autorul unui autogol de un ridicol absolut. Fusese pasa lui Oscar la Eto'o, apoi şutul camerunezului respins bine de Tătăruşanu.

Venit în viteză, Georgievski se duce cu minge cu tot în poartă, lipindu-se de plasa porţii ca un crap prins în năvod. 2-0 Chelsea şi urmează o pauză de bandajat rănile.

Posesia care păcăleşte
Statistica oficială a partidei povesteşte parcă despre alt meci. Posesie 51 la sută pentru Chelsea. Doar 51%. Noi pe stadion văzuserăm altceva. Altceva care se traduce în fotbal eficient, care pune în pericol poarta adversarului.

Fotbal care pune o stavilă între fotbalul băieţilor mari şi fotbalul nostru mărunţel, cu arabescurile lui Dodel şi Latovlevici, cu mediocritatea lui Filip ori cu alergarea de atlet ratat a lui Piovaccari.

Intrările lui Kapetanos şi Tatu în locul lui Adi Popa şi Piovaccari nu schimbă absolut nimic. 3-0 pentru Chelsea este un rezultat mai aproape de realitate care se materializează în minutul 55.

Ramires înscrie din nou, după ce mingea circulase pe traseul Schurrle-Oscar, în faţa unei apărări steliste incapabile să reacţioneze.

Stanciu, singura lumină
Steaua iese cumva din încercuire, fiindcă Schurrle nu mai are obiectul muncii numit Georgievski, înlocuit de Varela. Glumă, glumă, dar fotbalul e pe fotbal şi pe bani.

Mînat de o ambiţie pur personală, nicidecum ca parte a tacticii antrenorului, Stanciu (72) găseşte puterea să îl pună la treabă pe Cech. Asta după ce în minutul 59 Tănase îl încercase şi el pe portarul englezilor cu un lob bine executat.

La ultima fază serioasă a meciului, Lampard face 0-4, ura şi la Londra! Tragem linie. Puţin şi sărăcăcios. Iar dincolo de scor, imaginea neplăcută de echipă cu pălăria pe ochi. Pălăria prea mare a Champions League pe creştetul campioanei României. Jos pălăria, Chelsea!

"Nu sîntem supăraţi pe Georgevski, este colegul nostru şi îl susţinem. Ne supără însă acest rezultat. Nu am reuşit să jucăm aşa cum ne-am propus înainte de meci" (Nicolae Stanciu, mijlocaş Steaua)

Ce a spus Bourceanu după meci:
- "Nu a greşit Georgievski la gol, eu am greşit, că am pierdut mingea, apoi puteam remedia eroarea, dar n-am făcut-o. Echipa e vinovată, dar mai ales eu"
- "Englezii au jucători foarte buni, ne-au depăşit la toate capitolele, ne-au surclasat. E ca şi cum ai compara un Lamborghini cu o Dacie, fiecare tot cu patru roţi"
- "Diferenţa a fost că în primăvară cei de la Chelsea au venit mai relaxaţi, în timp ce de data asta au fost concentraţi şi motivaţi să cîştige"
- "Rezultatul, 0-4, a reflectat corect diferenţa de pe teren, aşa mi se pare. E realist să sperăm la poziţia a treia, dacă o batem pe Basel putem spera la Europa League"

Fanii au glumit amar pe GSP.ro
- "Chelsea o bate pe Steaua cu Schurrle şi trîmbiţe"
- "Din respect pentru Gigi, Georgievski a fost «puşcărie»"
- "Pe Naţional Arena a picat semnalul la mobil. Nu-i problemă, oricum singurul număr de apelat de către stelişti e 112"
- "Schurrle îi driblează pe stelişti şi atunci cînd se împiedică"

589322-steaua-chelsea-0-4.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Georgievski huiduit!
Prestaţia penibilă a fundaşului dreapta al Stelei i-a enervat pe spectatorii prezenţi pe stadion, care şi-au pierdut răbdarea cu el încă din prima jumătate de oră. Cum golul de 0-1 a venit după ce Schurrle l-a depăşit cu uşurinţă, publicul a început să-l huiduie pe Georgievski, care a devenit o ţintă a celor din tribună, într-un mod mai accentuat, şi după ce şi-a înscris în propria poartă. Cînd a fost substituit cu Varela, Arena Naţională s-a transformat într-un imens cor de fluierături.

Au dansat în vestiar
Chiar dacă Jose Mourinho e unul dintre cei mai exigenţi antrenori din lume, jucătorii lui Chelsea s-au şi distrat înaintea meciului de ieri de la Bucureşti. Autocarul londonezilor a ajuns la Arena Naţională cu aproximativ două ore înainte de joc, iar în momentul în care David Luiz, Lampard şi compania au intrat în vestiar unul dintre masorii echipei a dat boxele unui casetofon la maximum. Jucătorii au început să danseze chiar sub privirile lui Mourinho, lucru care nu l-a deranjat deloc pe portughez.

Mou vizitat de Chivu
Ieri dimineaţă, fostul căpitan al echipei naţionale, Cristian Chivu, a mers la hotelul Intercontinental, unde a fost cazat staff-ul londonezilor, pentru a discuta cu Jose Mourinho. Chivu a stat aproximativ 20 de minute de vorbă cu fostul său antrenor de la Inter, alături de impresarul Ioan Becali. La plecarea, Chivu nu a vrut să dea detalii după discuţia cu tehnicianul lusitan.

Pintilii n-a putut
Reghecampf a fost obligat să înceapă partida cu Chelsea cu Lucian Filip titular, întrucît Mihai Pintilii nu a putut fi recuperat. Deşi tehnicianul stelist primise semnale că accidentarea nu este una foarte gravă, Pintilii a simţit şi ieri dureri, iar Reghe a decis să nu-l forţeze.

Torres, rupt în minutul 1
Mourinho a fost nevoit să facă repede prima înlocuire. În minutul 11, portughezul l-a scos de pe teren pe Fernando Torres şi l-a trimis în teren pe Samuel Eto'o. Spaniolul s-a accidentat în primul minut de joc, după un duel cu Filip. Stelistul a pierdut mingea şi a intrat prin alunecare, iar Torres a căzut urît şi a acuzat o entorsă la genunchi. A mai rezistat pe teren 10 minute, dar pînă la urmă a cerut să fie substituit.

Emoţii cu Tănase
Reghecampf s-a speriat în minutul 14, cînd Cristi Tănase a acuzat o accidentare la genunchi. Antrenorul Stelei i-a cerut lui Adrian Cristea să se dezechipeze, crezînd că "Dodel" nu va mai putea continua partida. Pînă la urmă, "decarul" a strîns din dinţi şi i-a transmis lui Reghe că vrea să rămînă pe gazon.

Cech i-a cucerit pe toţi
Spectatorii renunţaseră să mai spere la un rezultat favorabil Stelei şi au găsit alt motiv de satisfacţie: întreg stadionul l-a aplaudat pe Cech în urma unei accidentări serioase. Tănase a încercat un lob, goalkeeper-ul a scos de sub transversală şi s-a lovit cu capul de bară. A rămas întins pe gazon două minute şi le-a dat emoţii tuturor, fiindcă el poartă cască la fiecare partidă din cauza unei accidentări foarte grave suferite în trecut. Românii din tribune au salutat momentul în care cehul s-a ridicat de la pămînt.

589323-clasament-grupa-e.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (128)
vasile_69
vasile_69  •  03 Octombrie 2013, 08:55
Postat de movul29 pe 02 Octombrie 2013, 21:26

Mai ușor cu umflatul în pene... ! Nu sunteți cu trei clase decât peste liga a 2-a poate! Măi băiatule păi voi ați câștigat campionatul anul trecut la diferența aceea de puncte ajutați de arbitrii! Anul ăsta am văzut că ați început la fel! Dar cred că din retur o să vă dărâmați rău de tot! Astra, Pandurii și Petrolul vă vor lua puncte acasă la voi...! NU O SĂ MAI LUAȚI CAMPIONATUL ĂSTA CU TOȚI ARBITRII VOȘTRI ȘI CU TOȚI SATELIȚII PE CARE ÎI AVEȚI...

MAI ALES CU PETROLUL AU ARANJAT , NU ?????????? ATUNCI CAND IA BATUT DOAR CU 3-0 IN SUPERCUPA !!! CAT DE PENIBIL ESTI !

seasonstraveler
seasonstraveler  •  02 Octombrie 2013, 23:20

cine da notele in gazeta ca eu nu inteleg ptr ce a luat Stanciu 6 ????????

caminero
caminero  •  02 Octombrie 2013, 21:54
Postat de kossu pe 02 Octombrie 2013, 13:52

Sincer, domnule Geambașu? Sincer, sincer, la capitolul posesie, diferența n-a fost de doar două procente, cum o dați dumneavoastră, ci de zece (55 la 45% pentru Chelsea). Dar, pe undeva, aveți dreptate. Atunci când este prea dură, realitatea trebuie pudrată nițeluș, că no, mai intră copilași inocenți pe-aici care țin cu Steaua și adevărul gol-goluț ar putea să le distrugă brut copilăria. Pe bune, mai sunt steliști care chiar nu vor să recunoască faptul evident că aseară Chelsea i-a predat Stelei o lecție completă de fotbal total, dominând-o la toate capitolele (mă rog, nu știu care a fost raportul auturilor de poartă, dar înțelegem toți care e ideea).

La auturi de poartă sigur a căștigat Stelpuța ... păi cine poa să fie mai autiști decît ei?!?

Vezi toate comentariile (128)
Comentează