INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SUTJESKA - SLOVAN BRATISLAVA 1-1, 3-2 LA PENALTYURI (1-1 ÎN TUR)

VIDEO Șut la vinclu! Stefan Nikolici, erou din nou în Europa » La fel ca în Steaua - AJax

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2019 15:56

Stefan Nikolici a marcat de la 11 metri și contra lui Ajax, și acum, împotriva campioanei Slovaciei. A șutat perfect, la vinclu, la calificarea lui Sutjeska în turul II al Ligii Campionilor, 1-1 în ambele manșe, 3-2 la penalty-uri.

Pe 21 februarie 2013, Stefan Nikolici era unul dintre eroii steliști care reușeau să învingă Ajaxul, răsturnând toate pronosticurile. După 0-2 la Amsterdam, în turul „16”-imilor Europa League, roș-albaștrii egalau scorul general pe Arena Națională. Apoi, la penaltyuri, câștigau cu 4-2, iar una dintre loviturile de pedeapsă a fost executată perfect de atacantul muntenegrean, care intrase pe teren în minutul 66. 

Joacă prima oară la echipa unde a învățat fotbal

Șase ani mai târziu, Nikolici ajungea la Sutjeska Nikšić, echipa unde începuse fotbalul la juniori, dar pentru care nu evoluase niciodată la seniori. A semnat pe 12 iunie și, după numai o lună, a participat la o altă calificare surprinzătoare. 

În prima manșă a turului 1 preliminar al Ligii Campionilor, campioana Muntenegrului remiza în deplasarea cu Slovan Bratislava cu un gol marcat în minutul 90+5 (1-1). Miercuri seară, Sutjeska a egalat iar când nimeni nu se mai aștepta: 90+3. 

Nici acum n-a fost titular

La penaltyuri, Nikolici a tras primul. Nici acum nu fusese titular, a jucat din minutul 74. La 11 metri, a șutat la fel de sigur ca pe 21 februarie 2013. Atunci, a păcălit portarul, trimițând mingea în colțul opus. Împotriva slovacilor, a găsit vinclul! Și Sutsjeka a câștigat cu 3-2, deși doi jucători de-ai săi au ratat. Adversarii au greșit însă de trei ori. 

„Ce aș mai putea spune acum? Cât am suferit! Ar trebui să le cer jucătorilor să stea în locul meu și să trăiască pe bancă un asemenea meci”
Nikola Rakojevici, antrenor Sutjeska

Feșnic a arbitrat în Muntenegru

Meciul de miercuri de la Nikšici a fost arbitrat de o brigadă din România. Horațiu Feșnic a fost la centru, ajutat de Alexandru Cerei și Mihai Marica.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează