INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  FRANŢA - ROMÂNIA 1-1

Presa din Franţa: "Scenariu de coşmar! Echipa Franţei este încă departe de Cupa Mondială"

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2009 00:00

Egalul smuls de echipa naţională a României în faţa reprezentativei Franţei a stîrnit un val de reacţii negative la adresa antrenorului Raymond Domenech.

Ediţiile online ale celor mai importante siteuri de sport din Franţa, ziare, agenţii de presă şi nu numai critică prestaţia de sîmbătă seară a francezilor, care se îndepărtează de o calificare directă la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Ziariştii din Franţa încă mai speră la o calificare de pe prima poziţie a a-7-a în cazul în care elevii lui Răzvan Lucescu vor reuşi să învingă Serbia, pe 10 octombrie, toate calculele fiind făcute obligatoriu cu victoria alb-albaştrilor în meciul de miercuri seară din deplasare, cu Serbia.

L'EQUIPE: "România a pus multe probleme echipei Franţei în acest an. Egalul obţinut pe Stade de France, cu ajutorul curajului său va împiedica accederea directă la Campionatul Mondial şi o va duce la baraj. Un lucru care nu s-a mai întîmplat pînă acum. Presiunea din prima repriză a meciului, ocaziile create nu s-au materializat. Principalul factor al eşecului a fost ineficienţa."

LE POINT: "Scenariui de coşmar! În timp ce Franţa  a deschis scorul, România a egalat pe o eroare a lui Escude, ceea ce va obliga, probabil, Les Bleus să cîştige meciul cu Serbia de miercuri, pentru a evita calificarea după baraj"

LA CROIX: "Cel mai negru scenariu! Cu lovitura dată de români, Franţa va ajunge la baraj dacă nu va cîştiga cu Serbia, miercuri!"

LE FIGARO: "În ciuda ocaziilor avute, Franţa nu a putut trage mai mult împotriva României. Jucătorii Franţei şi-au spart dinţii de apărarea românească şi tricolorii nu pleacă acasă cu mîna goală. Chivu, originar din Reşita a respins totul în calea sa, fie cu capul sau cu picioarele"

LE JOURNAL DU DIMANCHE: "Les Bleus în disperare de cauză! Echipa Franţei este încă departe de Cupa Mondială. Raymond Domenech a fost din nou foarte dezamăgitor şi a complicat mult sarcina, şi va merge cu siguraţă la baraj!"

LIBERATION: "Duş rece pentru Franţa sîmbătă noaptea, care îi pune într-o poziţie dificilă pentru a se califica la Campionatul Mondial"

LA TELEGRAMME: "Franţa oprită de echipa României"

LE PARISIEN: "Les Bleus au toate şansele să ajungă la baraj într-un scenariu de coşmar!"

FRANCE FOOTBALL: "Franţa nu a putut să cîştige, în ciuda unui joc bun"

L' EXPRESS: "Autogolul lui Escude a ruinat eforturile echipei şi calificarea este tot mai departe"

LE MONDE: "Franţa a fost neutralizată de România şi se îndreaptă spre baraj"

SITE-UL FEDERAŢIEI FRANCEZE: "În ciuda unei dominări note a echipei Franţei, la pauză a fost doar 0-0. Franţa şi Românua, spate în spate!"

L'INDEPENDANT: "S-au pus serios în pericol şansele de a termina pe primul loc grupa!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
 •  06 Septembrie 2009, 18:15

adevarul e ca isi cam fac de cap ungurii f... natia lor cu toti ,dar nu cred ca vr aveaautonomia

 •  06 Septembrie 2009, 16:45

C0rcitur1le care alcatuiesc "Les Bleus" o vor lua de la "Plavi". Serbia este peste Franta la ora actuala. Am dori sa vedem echipele Frantei la toate sporturile alcatuite numai din francezi, fara emigranti si alogeni. Atunci sa ne masuram puterile si sa vedem valoarea.

 •  06 Septembrie 2009, 15:07

fara Mara, Apostol, si Nicu titulari, poate aratam altfel: Lobont - Sapunaru, Goian, Chivu, Rat - Romani, Ghioane, Radoi, Tanase - Marica, Mutu ....ar fi o varianta buna spun eu! ar mai fi inca o echipa de rezerve: Coman(Pantilimon) - Maftei, Tamas, M.Constantin, Nesu - Nicolita, Bourceanu, Codrea, Cocis - Costea, B.Stancu ....si cu formula asta am face fata cu multe echipe(nu de talia Frantei)!! ce spuneti???

Vezi toate comentariile (8)
Comentează