INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA, 7 MARTIE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1 ŞI PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Premieră istorică! » Roş-albaştrii întîlnesc pentru prima dată o deţinătoare en titre a Ligii Campionilor

Lampard, Luiz şi Ramires admiră trofeul Ligii. Joi vor juca cu Steaua. +1   FOTO
Lampard, Luiz şi Ramires admiră trofeul Ligii. Joi vor juca cu Steaua.

Articol de , - Publicat duminica, 03 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 02 martie 2013 20:22

Calificată în "optimile" Europa League, Steaua va juca împotriva lui Chelsea Londra, care anul trecut a cîştigat Champions League.

Pe 7 martie, la Bucureşti, Steaua poate scrie istorie în Europa League. Calificaţi după "dubla" cu Ajax, roş-albaştrii vor înfrunta, pentru prima oară în istoria europeană de 56 de ani a echipei, campioana sezonului trecut din Champions League. Niciodată Steaua nu s-a mai aflat în faţa unui astfel de meci. De două ori s-a întîmplat să joace într-o fază eliminatorie împotriva deţinătoarei en titre a Europa League: cu Valencia şi Sevilla.

Dinamo, ghinioniştii de serviciu
Fotbalul românesc s-a mai întîlnit cu această situaţie de şase ori. Prima dată, Dinamo a întîlnit-o pe Inter Milano. Italienii cîştigaseră Cupa Campionilor Europeni în sezonul 1963-1964, iar dinamoviştii antrenaţi de Angelo Niculescu i-au înfruntat imediat. "Cîinii" au pierdut de două ori, 0-6 în tur şi 0-1 la Bucureşti.

Ghinionul s-a ţinut scai de alb-roşii, care în sezonul următor au dat tot peste Inter, care cîştigase din nou Liga Campionilor! Altă eliminare, de astă dată mult mai onorabilă: 2-1 la Bucureşti şi 0-2 la Milano. Prima calificare împotriva unei echipe deţinătoare de trofeu a produs-o UTA, care a scos-o pe Feyenoord (cîştigătoare în 1970). După 1-1 la Rotterdam, arădenii au terminat 0-0 la Arad şi s-au calificat.

Ultima calificare în faţa unei deţinătoare de Ligă s-a întîmplat în urmă cu 30 de ani! În sezonul 1982-1983, Dinamo o elimina pe Hamburg după 3-0 la Bucureşti şi o înfrîngere cu 2-3 în deplasare.

561559-cas1.jpg

561560-cas2.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Iovan refuză biletele lui Becali
Ştefan Iovan a reacţionat după ce patronul Stelei a anunţat că foştii jucători vor primi invitaţii la meciul cu Chelsea de pe 7 martie de la Bucureşti. "Dacă nu s-au rezolvat problemele din timp şi era alt context poate am fi mers, însă nu aşa, să ne ducem să cerem noi bilete sau să batem pe la porţi să le primim. Consider că ar trebui să fie o chestie organizată, să ne ducem civilizat la meci, să asistăm la toate partidele, aşa văd eu lucrurile, nu să batem pe la porţi să ni se dea un bilet", a spus Iovan la DolceSport.

Românii interzişi pe Stamford Bridge
Mai mulţi suporteri români aflaţi la Londra s-au plîns atît oficialilor stelişti, cît şi pe mailul redacţiei de problemele pe care le întîmpină pentru cumpărarea unui bilet la returul din Europa League, de la Londra, de pe 14 martie. "S-au pus în vînzare biletele pentru meciul retur şi am încercat să cumpăram, dar fiindcă sîntem români nu au vrut să ne dea tichetele, din motive de securitate. Ni s-a spus să nu ne cumpărăm bilete pentru că oricum vom fi refuzaţi la intrarea pe stadion", a scris un fan al Stelei pe facebook.

"Să joace ca în meciul cu Ajax!"
Marius Lăcătuş ţine pumnii Stelei în "dubla" cu Chelsea din Europa League, dar nu vede ca un capăt de ţară o eventuală eliminare a roş-albaştrilor. "Eu cred că atunci cînd joci contra echipei care a cîştigat Liga Campionilor e mult mai greu decît în întîlnirile cu Ajax. E bine să fii optimist, să crezi şi să speri într-un rezultat bun, că altfel mai bine nu mai participi. Îmi doresc din tot sufletul, dacă se poate, să se califice steliştii, dacă nu, măcar să joace la nivelul la care au făcut-o în returul cu Ajax!", a comentat Lăcătuş la DolceSport.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
baxter71
baxter71  •  03 Martie 2013, 12:22

ce atit scandal cu bilete , cu bisnitari etc.... Oare celelalte cluburi mari asa au avut din totdeuna prb.? De ce nu s-a luat exemplu de la ele pina acum?

gerula666
gerula666  •  03 Martie 2013, 07:59

Hai, da nu ne mai spuneti de Dinamo, stim cu toti cum ca ei au fost CIUCA batailor in toate Europa, desi noi la scoala am invatat, cum ca, de fapt, pe ei ii tavaleau asa mai serios, mai cam toate echipele de desculti din Europa! Acum voi imi spuneti de Inter Milano, le-ati mai crescut putin valoarea cu o astfel de echipa!

faurul_pamantului
faurul_pamantului  •  03 Martie 2013, 06:19

pe de alta parte, e intalnire istorica si pentru Chelsea dar din alte puncte de vedere,,)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează