INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Acord cu Espanyol! » Florin Andone e pe punctul de a lăsa Cordoba pentru Barcelona

Florin Andone este cotat pe site-ul transfermarkt.de la două milioane de euro // Foto: Guliver/GettyImages
Florin Andone este cotat pe site-ul transfermarkt.de la două milioane de euro // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2015 00:00

Transferul românului depinde însă de rămînerea în funcție a actualului director sportiv al alb-albaștrilor, Oscar Perarnau, dar și de pretențiile financiare ale andaluzilor.

Malaga, Betis, Aston Villa. Toate îl vor pe Florin Andone. Dar cîștigătoarea pare să fie Espanyol Barcelona! Potrivit cotidianului catalan Mundo Deportivo, atacantul Cordobei, 22 de ani, ar fi ajuns deja la o înțelegere cu alb-albaștrii pentru un transfer la vară.

Lucrurile nu sînt însă chiar atît de simple. Achiziționarea lui depinde, pe de-o parte, de continuitatea directorului sportiv al lui Espanyol, Oscar Perarnau. El a negociat cu impresarul românului, dar tocmai îi expiră contractul și nu se știe dacă va mai rămîne în club.

Matematic retrogradată, Cordoba are la rîndu-i un cuvînt de spus. Andone e legat de gruparea andaluză pînă-n 2017, iar șefii vor să scoată cît mai mulți bani dintr-un eventual transfer.

Măcar 6 milioane de euro, cît prevede actuala clauză de reziliere. În caz contrar, ei intenționează să-i prelungească acordul și să-i mărească și amintita clauză.

Primul a fost Răducioiu. După, încă 4!

Dacă transferul se concretizează, Andone ar fi al 6-lea român care îmbracă tricoul lui Espanyol. Primul a fost Răducioiu (1994-1996, 1997), urmat de Costel Gâlcă (1997-2001), Cătălin Munteanu (2001-2002), Claudiu Răducanu (2004) și Gabriel Torje (2013-2014).

5 goluria marcat Andone în acest sezon pentru Cordoba, în 18 meciuri disputate în La Liga

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
798598760210452
Oncescu Alexandru-Nicolae  •  18 Mai 2015, 09:48

Nu stiu ce sa zic despre asta... Espanyol are deja 3 atacanti buni cu rezultate foarte bune in acest sezon : Sergio Garcia (13 gol. 7 ass.), Caicedo (9 gol. 2 ass.) si Stuani (11 goluri) primii 2 in 34 de meciuri si Stuani in 36. Desi Andone a marcat 5 goluri in 19 meciuri, daca se transfera la Espanyol va trebui sa se pregateasca extrem de bine si sa creasca mult in joc si gandire in teren pentru a putea sa joace titular sau meciuri din postura de rezerva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează