INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AJAX AMSTERDAM

Călătorie în lumea Ajax » 12 antrenori români au fost invitaţi 3 zile de George Ogăraru la Academia olandezilor

Articol de - Publicat duminica, 22 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 21 decembrie 2013 21:05

Tinerii tehnicieni care s-au bucurat de acest curs de perfecţionare sînt la început de drum. Printre ei, fostul rapidist Valentin Bădoi, 38 de ani, actualul antrenor la Clinceni, locul 3 în Seria 1 a ligii secunde


George Ogăraru, 33 de ani, ar mai fi putut continua în iarbă, dar a preferat să atace o altă provocare. Vrea să fie antrenor, unul bun, şi a început să descifreze tainele noii aventuri la Ajax, acolo unde a învăţat cel mai mult ca jucător. Are deja 6 luni la Academia roş-albilor, ca asistent la echipa secundă a clubului olandez.

4 ani a fost Ogăraru sub contract cu Ajax ca jucător, 2006-2010, în această perioadă excepţia fiind sezonul 2008-2009, cînd a fost împrumutat la Steaua

Avem şi antrenor cu portarii la BVB
În acelaşi timp, fostul "tricolor" promovează fotbalul românesc la Amsterdam. A adus cîţiva juniori în stagiu de pregătire la şcoala Ajax, iar în această iarnă, între 6 şi 8 decembrie, a invitat 12 antrenori la un curs de perfecţionare în Ţara Lalelelor. Toţi sînt tineri, deloc cunoscuţi ca tehnicieni, fără multă experienţă. Şi nu doar din ţară, ci şi din Germania, Anglia sau Norvegia. Printre ei, Valentin Bădoi, care încearcă o surprinzătoare promovare cu Clinceni în Liga 1, şi Alin Dincă, antrenor cu portarii la Dortmund.

"A fost o experienţă interesantă. Am aflat principiile uneia dintre cele mai mari academii de fotbal din lume. Am întîlnit oameni minunaţi, dispuşi să răspundă la orice întrebare despre stilul de joc, metode de antrenament, mentalitate şi scouting"
Valentin Bădoi, antrenor Clinceni

Au văzut şedinţa lui Frank de Boer
Cei 12 români au aflat secretele "lăncierilor" de la coordonatorul centrului, Eddie van Schaik, au discutat cu şeful departamentului de scouting, Ron de Jong, au văzut meciuri ale tuturor echipelor Ajax, de la seniori (la 4-0 cu NAC Breda) pînă la cea mai mică trupă de copii, au interacţionat cu antrenorii.

Şi, mai ales, au participat la şedinţa lui Frank de Boer, 43 de ani, headcoach-ul roş-albilor, pentru pregătirea meciului cu Milan, din Liga Campionilor (0-0). Un fost mare fotbalist batav, care a cucerit 3 titluri în primii 3 ani ca antrenor la Ajax. Curtat acum de Tottenham şi Inter Milano. O lecţie extraordinară pentru românii lui Ogăraru.

"Am avut un program foarte bine pus la punct. Trei zile în care am învăţat totul despre marca Ajax. Pentru mine, rămîne încă vie bucuria cu care cei mai mici puştani se bucură de fotbal"
Alin Dincă, antrenor cu portarii la Dortmund

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  22 Decembrie 2013, 16:38

Ogararu e un baiat de bun simt, unul dintre putinii (fosti sau actuali) fotbalisti care poseda calitatea asta . Si-a vazut mereu de treaba lui, a respectat pe toata lumea mereu. Sper sa ajunga un antrenor mare si cred ca o va face, are toate calitatile: e serios, inteligent, pasionat si cu bun simt. Bafta lui si tot respectul pentru gestul frumos facut.

hutul
hutul  •  22 Decembrie 2013, 13:37

Nu e deloc o idee rea.

juniordefotbal
juniordefotbal  •  22 Decembrie 2013, 10:22

Puteti sa-i nominalizati pe cei 12 antrenori?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează