INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

Când va fi operat Mircea Lucescu » Ce procedură i-au făcut medicii ucraineni

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 17:05 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 17:55

Internat încă de duminică la spitalul universitar din Kiev, lui Mircea Lucescu i-a fost schimbat stentul coronarian și va fi supus luni unei intervenții chirurgicale pentru coxartroză. Antrenorul în vârstă de 77 de ani s-ar putea retrage după această operație.

Duminică, la o zi după meciul cu Shakhtar Donetsk (1-1), Mircea Lucescu a fost internat la spitalul universitar din Kiev. Antrenorul în vârstă de 77 de ani anunțase încă de sâmbătă că va fi operat pentru coxartroza (degradarea lentă, progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului) care îi provoca dureri mari de ceva vreme și care îl împiedica să meargă normal.

„Această intervenție chirurgicală va avea loc la Kiev. Aș fi putut merge în alte țări, dar am hotărât să mă operez aici. Am încredere în doctorii ucraineni și e important pentru echipă, pentru clubul Dinamo Kiev”, dezvăluise tehnicianul.

Mircea Lucescu a fost supus unui examen cardiologic detaliat. Rezultatele au fost bune

Operația nu a putut fi făcută însă imediat. Știind că a avut în trecut probleme cardiace, suferind două preinfarcturi (unul în 1992, când era la Brescia, altul în 2009, la Shakhtar), medicii au cerut un control cardiologic detaliat. 

Rezultatele acestui examen amănunțit au fost bune, dar s-a considerat că ar fi ideal ca stentul coronarian să fie schimbat, ceea ce s-a și întâmplat. Doar că, după o asemenea procedură, pacientul are nevoie de câteva zile de pauză înaintea intervenției chirurgicale. Au decis ca Lucescu să fie operat luni.

Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație » Meciul cu Shakhtar ar putea fi ultimul al carierei
ANTRENORI
Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație » Meciul cu Shakhtar ar putea fi ultimul al carierei

Mircea Lucescu nu va mai antrena probabil la Dinamo Kiev

La conferința de sâmbătă, „Il Luce” nu a precizat nimic despre viitorul său. Doar că, temporar, după operație, el va fi înlocuit la Dinamo Kiev de secundul Oleksandr Shovkovskyi. Potrivit cunoscutului ziarist ucrainean Ihor Burbas, care a dezvăluit și că jucătorii lui Dinamo au fost informați despre decizia lui doar la finalul partidei cu Shakhtar, este foarte posibil ca Lucescu să nu mai antreneze echipa kieveană.

Shovkovskyi, 48 de ani, ar fi fost adus la alb-albaștri în ianuarie, inițial ca asistent, tocmai pentru a asigura interimatul până la sfârșitul sezonului, ceea ce s-a și întâmplat. În vară, patronul Ihor Surkis va numi probabil alt antrenor, favorit fiind Serhi Rebrov, acum la Al-Ain, în Emirate.

Duelul echipelor sale în Ucraina, ultimul meci al carierei lui Mircea Lucescu?

La fel, e posibil ca meciul de sâmbătă să fi fost ultimul al carierei lui Mircea Lucescu. Ar fi o despărțire plină de înțeles de fotbalul ucrainean. La Shakhtar Donetsk a trăit cea mai lungă și mai frumoasă perioadă, cucerind 22 de trofee în 12 ani (2004-2016), inclusiv Cupa UEFA, în 2009. 

La Dinamo Kiev a câștigat ultimele sale trei cupe. „Tripla” din 2020-2021, campionat-Cupă-Supercupă.

Citește și alte știri despre stranieri:

Ionuț Chirilă a analizat în direct imaginile cu antrenorul „No greșeală”: „E într-un moment delicat”

Inter nu-l mai vrea pe Ionuț Radu » Ce urmează pentru portarul român după împrumutul la Auxerre?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează