INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

„Dați-vă jos tricourile și dispăreți!” » Cicâldău și Moruțan, în cel mai rău moment la Galatasaray

Fanii lui Galatasaray i-au fluierat pe Moruțan, Cicâldău și colegii lor, foto: Imago
Fanii lui Galatasaray i-au fluierat pe Moruțan, Cicâldău și colegii lor, foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 12:09 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 12:17

Fanii lui Galatasaray i-au fluierat pe Moruțan, Cicâldău și colegii lor după a 7-a înfrângere în 20 de etape, 0-1 acasă cu Giresun.

Fatih Terim nu a fost concediat, președintele Burak Elmas i-a mai oferit o șansă de a redresa echipa, dar nici „Împăratul" nu poate opri picajul Galatei. 

Încă o înfrângere, a 7-a în 20 de etape (la fel de multe ca victoriile), numai 27 de puncte, golaveraj zero (24-24) și locul 10 în campionat. La 12 puncte de ultima clasată, Malatya lui Șumudică, și 22 de liderul Trabzon.

Arda Turan a șocat la revenirea pe teren! Cum s-a afișat în meciul lui Galatasaray
TURCIA
Arda Turan a șocat la revenirea pe teren! Cum s-a afișat în meciul lui Galatasaray

Fanii lui Galatasaray: „Ați făcut de râs acest club"

Când s-a încheiat meciul, un cordon de polițiști îi proteja pe jucători de furia fanilor, care ar fi invadat terenul să le ceară socoteală roș-galbenilor. Suporterii urlau în tribune: „Dați-vă jos tricourile și dispăreți!”. Și „ați făcut de râs acest club”. Și „Cereți-vă scuze!”.

Terim i-a așteptat pe fotbaliști la ieșirea de pe gazon. I-a consolat. „Joacă slab, dar nu merită să fie insultați!”.

Moruțan a fost printre ultimii care au ajuns la vestiare. Fusese integralist, doar a doua oară în 22 de meciuri la Galatasaray. Cicâldău fusese înlocuit în minutul 73. Fostul mijlocaș al Craiovei ratase două ocazii mari în trei minute în repriza secundă. Moruțan, una.

„Ce joacă Moruțan și Cicâldău? Nimic!”

Amândoi au fost criticați de jurnaliștii turci. La pauză, analistul A Spor Erman Toroğlu întreba: „Ce joacă Moruțan și Cicâldău?". În Fotomaç, editorialistul Levent Tüzemen îi răspundea lui Toroğlu la final: „Ce au făcut? Nimic!”.

Un alt ziarist, Serkan Korkmaz, crede că „vinovați sunt cei care au cumpărat acești jucători”. Nu înțelege „cu ce este mai bun Moruțan decât Yunus Akgün, să-mi explice cineva”. Ultimul, 21 de ani, e crescut de Galata și împrumutat la Demirspor. I-a învins singur pe roș-galbeni, 2-0, ambele goluri înscrise de el pe 21 decembrie.

Concluzia lui Toroğlu: „Galatasaray se îndreaptă spre dezastru”.

Nu înțeleg ce ni se întâmplă. Nu putem marca, în timp ce adversarii înscriu la prima lor ocazie. Nu pricep de ce nu putem câștiga. Fanii nu merită asemenea rezultate.

- Alex Cicâldău, mijlocaș Galatasaray

9 înfrângeria suferit Galatasaray în sezonul 2010-2011, cele mai multe într-un sezon; acum nu e departe, are 7 eșecuri

Citește și: 

Dortmund a revenit spectaculos și a obținut 3 puncte dintr-un meci care părea pierdut! Continuă urmărirea lui Bayern

Recitalul lui Benzema și Vinicius Jr., contestat de Valencia: „Hoțiile devin repetitive în Madrid” » Pique s-a implicat și el

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
cornelcc
cornelcc  •  09 Ianuarie 2022, 21:27
Postat de observator_federal pe 09 Ianuarie 2022, 13:43

"Inspirația" (lăcomia) lui Giovani, de a le agăța craiovenilor exportați (Mihăilă și Cicâldău) tinichele fecesebiste de coadă (finalmente pietre de moară care îi trag la fund), a condus la compromiterea imaginii fotbalui nostru în campionatele italian și turc... Sper sincer să nu mai auzim sintagmele "echipa lui Man și Mihăilă" sau "echipa lui Moruțan și Cicâldău", că ne-au produs mari decepții în ultima vreme.

Obositorule, ia de vezi cat de “valoros” este Cicaldau comparativ cu Morutan, ala care, dupa spusele tale, il trage in jos: ambii au cate 23 de meciuri jucate la Galata, Cicaldau 6 goluri/pase degol, Morutan 7 goluri/pase de gol. parerea mea este ca au produs ambii cam acelasi fotbal iar la Galata este o problema cu intregul staff si cu intregul lot. Sa nu reusesti in 3 luni sa-l pui pe picioare pe Morutan dpdv fizic, atunci ai o problema cu preparatorul fizic/managerul echipei. Intre Man si Mihaila chiar nu exista termen de comparatie. Mihaila este un soi de Banel, care fuge dupa minge si da la poarta. Fata de el, Man e jucatoru care intra in combinatii, are dribling si sut. Cred ca pana la sfarsitul sezonului vom vedea cine convinge si care dintre cei 4 va veni acasa cu coada intre picioare.

adriann_
adriann_  •  09 Ianuarie 2022, 14:36

Situatia e simpla, Terim l-a adus pe Morutan pe criterii pe care le banuim cu totii, iar acum plateste decontul. Nu poti juca in 10, cu un pinguin pe post de varf de atac.

103538191253799
Paco Raceanu  •  09 Ianuarie 2022, 14:24
Postat de robbiekean pe 09 Ianuarie 2022, 13:58

bai baiete,repet,toate ziarele din turcia au declarat acelasi lucru. fetih terim a spus ca cel care a ratat(deci cicladau) da dovada ca este un incompetent. doi la mana,parma a luat tzeapa cu mihaila baiatul de sticla care se accidenteaza des. intelege ca cicaldau si mihaila au fost tzepe,de aia nu se mai intereseaza nimeni de niciun jucator de la clona csu. vad ca la Steaua din liga 1,tot intreaba echipele de ianis stoica sau octavian popescu,la voi s-a terminat cu smecheria.

Ne scuzi, dar cititorii nu se pot abtine din ras...de tine! Tu chiar esti real?Adica, faci diferenta intre incapabilii Cicaldau, Mihaila si inexistentii in fotbal Man, Morutan, Popescu, Stoica? Inseamna ca ori nu ai auzit de sportul numit fotbal, ori esti Gigi Becali mascat! Ori acelasi lucru! Dar peste toate retinem aberatia cu ``Steaua din liga I``. Asta chiar e de rasul rasilor!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close