INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Ce s-a întâmplat după bătaia dintre Contra și Davids: „Jucătorii lui Milan și Inter m-au aplaudat în picioare în avion! Vieri se urcase pe scaune și urla: «Contra e o legendă!»”

Cosmin Contra a evoluat timp de un sezon la AC Milan
Cosmin Contra a evoluat timp de un sezon la AC Milan

Articol de GSP - Publicat luni, 08 iunie 2020 16:05

Cosmin Contra (44 de ani) - fost fotbalist la echipe precum Poli, Dinamo, AC Milan, Alaves, Atletico Madrid sau Getafe – a rememorat în direct la GSP Live un episod controversat din cariera sa, bătaia cu olandezul Edgar Davids. 

  • Contra a evoluat timp de un sezon, 2001-2002, pe postul de fundaș dreapta la AC Milan;
  • Contra a relatat la GSP Live bătaia pe care a avut-o cu Davids, în urma căreia spune că a fost învingător, dar că s-a simțit foarte rușinat. 

Confruntarea a avut loc în 2002, la Tim Trophy, triunghiularul la care participau Juventus, AC Milan și Inter. La ultimul meci dintre Juventus și Milan, Contra și Davids au fost eliminați în minutul 5! Cei doi au fost aproape de bătaie, după o intrare dură a românului. Scandalul a continuat la vestiare. 

VIDEO Contra vorbește despre bătaia cu Davids

„Davids și-a dorit acel scandal, m-a așteptat pe tunel”

Contra a explicat: „Sunt un tip mai aprins, dar nu încep eu conflicte. E clar că Davids și-a dorit acel scandal, m-a așteptat în tunel. Am fost eliminați imediat după începerea meciului, din cauza prietenului meu Gattuso. Întotdeauna ne apăram unul pe altul și eram cei mai răi din echipă. Din cauza lui am fost eliminat. 

L-am lăsat pe Davids să plece primul la vestiare, vreo 50 de metri înaintea mea și m-a așteptat pe tunel. Pot să spun că eu pot fi considerat învingător. Nu este un lucru de care eu sunt mândru, cu toate că eu doar m-am apărat”. 

Ce s-a întâmplat după amicalul dintre Juventus și AC Milan

„Întotdeauna mă urcam printre ultimii în avion și la acel turneu am zburat împreună cu cei de la Inter. Pe o parte era echipa Milan și pe o parte Inter, inclusiv cu conducerea. În momentul în care am urcat, s-au ridicat cele două echipe și au început să mă aplaude. În acel moment, dacă era o gaură în avion să mă bag ca să mă ascund, o făceam. 

Nu credeam că un jucător poate să fie așa de urât în Italia, precum Davids.

Inclusiv Inzaghi, care era accidentat, m-a sunat. Vieri s-a ridicat pe scaunele din spate și a striga că sunt o legendă. Așa rușine n-am simțit în viața mea”. 

Citește și alte știri de la GSP Live:

Cosmin Contra despre „cea mai proastă decizie din carieră” » „Maldini mi-a spus «Nu fi fraier!». Dar eu i-am ascultat pe Gattuso și Pirlo...”

Adevărul despre insuccesul jucătorilor U21 la naționala mare: „Nimeni nu înțelege asta. Sunt dependenți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
protech
protech  •  09 Iunie 2020, 15:28

Contram pe vremea cand era la Milan, a fost votat in echipa anului, pe postul sau. Echipa anului, nu a Milanului. Uefa Team of tbe Year. Cu muuuuuult inainte de epoca Alaves. Daca nu ai stiut, sau nu iti mai aduci aminte, asta e altceva.

belane
belane  •  09 Iunie 2020, 15:21
Postat de pirucul pe 09 Iunie 2020, 12:51

mai taie din aia cu hagi ca prin 93-si 94 juca in B la brescia iar real l-a dat numa sa scape de el. ata de buna fost hagi la real si barca a fost zero. el a fost bun la bresia si la galata ecipe mici sau medii. nu la ecipe mari precum barca si real.

Esti un "habar n-am" cand vine vorba de context si asta pentru ca n-ai trait pe atunci, nu l-ai vazut jucand etc. Hagi in sezonul 1991-1992 a avut 12 goluri in 35 de meciuri de campionat plus multiple assist-uri si 3 goluri in 10 meciuri din cupele europene. A fost de departe cel mai bun sezon al sau in Spania. Real a pierdut titlul de pe pozitia 1 in ultima etapa contra lui Tenerife cand Hagi a marcat un gol superb (golul 2) si a pasat si la primul gol al lui Hierro (pe vremea cand acesta juca mai mult inchizator). Hagi a ales sa plece la Brescia (echipa nou promovata in Serie A) din mai multe motive - primul a fost Mircea Lucescu si proiectul sau "Brescia romena", sa mai mentionez ca Serie A in anii '90 era de departe cel mai puternic campionat din Europa unde se invarteau banii cei mai multi ! In al doilea rand, Hagi a avut conflict de vestiar cu grupuletul vedetelor spaniole de la Real Madrid din acea perioada - Butragueno, Sanchis si Michel si asta pentru ca Real l-a vandut pe Vazquez ca sa-i faca loc lui (jucau pe acelasi post), Vazquez fiind parte integranta a cvartetei La Quinta del Buitre si supertovaras cu cei 3, dovada stand faptul ca l-a scurt timp dupa ce Hagi a plecat, Vazquez s-a si reintors la Real. Iar in privinta perioadei Barca cand a jucat ca titular, de cele mai multe ori a facut-o f. bine, a marcat, a pasat etc. motivul ptr. care nu juca mai des era chestia cu maxim 3 straini in echipa de start - il aveau pe Koeman, Romario si Stoichk

pirucul
pirucul  •  09 Iunie 2020, 12:51
Postat de clarvazatorul pe 09 Iunie 2020, 02:56

Hagi pe vremea cand Steaua facea finala era vazut in Europa azi ca Messi. Habar nu aveti! Din 1987 pana in 1994 a fost enorm. Contra a fost foarte bun dar sub Petrescu. Bursucul de la Steaua incepand si la nationala a fost un metronom. Foarte constant si excelent la nationala. De altfel Cosmin i-a facut ghetele. Dar Contra la Alaves si Getafe a prins niste meciuri senzationale. Eu urmaream pe Chelsea si in Europa si de multe ori Petrescu era vioara 1. Dar ce i-a facut Contra lui Bayern e de pe alta planeta. Numai ca nu a fost constant. Ca si Craioveanu care umilea Barcelona. Petrescu era un fel de Moldovan dar la nivel de world class.

mai taie din aia cu hagi ca prin 93-si 94 juca in B la brescia iar real l-a dat numa sa scape de el. ata de buna fost hagi la real si barca a fost zero. el a fost bun la bresia si la galata ecipe mici sau medii. nu la ecipe mari precum barca si real.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează