INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA ASIEI

Cosmin Olăroiu, al 31-lea selecţioner român în străinătate! » Fabuloasa poveste de la Cornel Drăguşin la Bagdad la Olăroiu în Arabia Saudită

Articol de , - Publicat luni, 29 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 decembrie 2014 09:41

Antrenorul, 45 de ani, împrumutat 50 de zile de Al Ahli Dubai pentru turneul final din ianuarie, ar primi un milion de dolari la Riad potrivit presei saudite, dar Olăroiu neagă: "Totul e gratis. Rămîn cu salariul de la Al Ahli". 5 milioane $ anual.

De vineri, a doua zi de Crăciun, Cosmin Olăroiu e în Australia. Acolo, la capătul lumii, vrea să se încoroneze. Să cîştige Cupa Asiei ca selecţioner al Arabiei Saudite şi să devină cel mai de succes antrenor străin din zona Golfului Persic.

Ce alţi selecţioneri a mai avut România în lume » Pişti Kovacs, vizionarul Franţei

La începutul lui decembrie, a fost chemat de urgenţă la Riad să salveze "naţionala" verde. Prinţii saudiţi l-au împrumutat 50 de zile de la şeicii lui Al Ahli Dubai, iar Oli încearcă să-i motiveze pe noii săi jucători. Să-i facă să uite de umilinţa suferită la Cupa Asiei din 2011, cînd au fost eliminaţi în faza grupelor după trei înfrîngeri în trei meciuri!

"Nu uitaţi cel mai important amănunt, e esenţial! Nu jucaţi pentru voi. Jucaţi pentru 30 de milioane de saudiţi şi pentru sute de fotbalişti care visează să ajungă într-o zi la echipa naţională", le-a spus el într-o şedinţă tehnică. "Lăsaţi în urmă trecutul! Nu vă mai gîndiţi la lucruri negative, ci numai la viitorul strălucitor pe care îl putem avea împreună". Şi a încheiat: "Cei puternici se ridică întotdeauna de jos după ce încasează o lovitură şi se întorc şi mai puternici. Voi sînteţi puternici"

Pentru această aventură, Olăroiu s-ar alege cu un milion de dolari, 20.000$ pe zi, susţin ziarişti saudiţi. Dar antrenorul neagă, afirmînd că "totul ce fac aici e gratis. Nu cîştig nici un ban în plus, rămîn doar cu salariul din Emirate, de la Al Ahli Dubai". Adică 5 milioane de dolari anual. 4 milioane de euro!

Mîine, primul test
Olăroiu va avea două meciuri amicale pentru a se putea decide asupra lotului final cu care va înfrunta Cupa Asiei. Primul e mîine, cu Bahrein, la Melbourne. Iar al doilea test e programat pe 4 ianuarie, la Sydney, contra Coreei de Sud.

Debut contra chinezilor
Saudiţii sînt în grupa B a Cupei Asiei şi vor debuta pe 10 ianuarie, la o zi după startul turneului final. Prima partidă e împotriva Chinei, la Brisbane, urmată de confruntările cu Coreea de Nord (14 ianuarie) şi Uzbekistan (18 ianuarie), ambele la Melbourne. Finala competiţiei e la Sydney, pe 31 ianuarie.

8 jucători de la Al Hilal (echipa lui Reghecampf) a convocat Olăroiu în lotul lărgit de 26; are numai doi de la Al Ittihad, unde antrenor e Piţurcă

10 trofee în 7 ani a cucerit Olăroiu cu Al Hilal (Arabia Saudită), Al Sadd (Qatar), Al Ain şi Al Ahli (ambele Emirate)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
saviola2_8
saviola2_8  •  29 Decembrie 2014, 15:35

oli e cel mai bun antrenor roman de la mircea lucescu incoace, de dupa revolutie, mai bun chiar si decat reghe, sper sa vina candva la nationala romaniei, pana atunci ii uresc `succesuri` la camile.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Decembrie 2014, 13:30
Postat de ovidiu_3003 pe 29 Decembrie 2014, 10:22

...iar or sa fie eliminati sauditii din grupe ...si Gibraltar are mai multe sanse in grupa aceasta...

de fapt, asta e un articol despre grasomega ala. un antrenor bunicel, totusi, sa stii. adevaratul articol valoros este cel din linkul topicului. acolo vei gasi o bijuterie gazetareasca, pe profilul dat, un superb remember cu privire la unii antrenori romani din strainatate, atat de putin mediatizati, din pacate.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  29 Decembrie 2014, 10:22

...iar or sa fie eliminati sauditii din grupe ...si Gibraltar are mai multe sanse in grupa aceasta...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează