INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu a răbufnit în direct: „M-am săturat ca noi, românii, să fim priviți ca niște persoane umile, care ținem capul jos!”

Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, a participat la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021.
Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, a participat la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 21:30

Cosmin Olăroiu, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, a participat la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021. Acesta a dezvăluit cum a reușit să facă performanțe în străinătate, câștigând trofee cu toate echipele la care a activat ca antrenor principal.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cum ai reușit fiind român să faci atâtea lucruri bune?
- Fotbalul înseamnă o parte din munca noastră. Sunt mulți tehnicieni foarte buni care pot antrena echipe, au cunoștințe despre fotbal, poate mai mari decât ale mele. Însă sunt multe aspecte care intervin în munca noastră.

- Dă-mi niște exemple.
- Empatia cu grupul, cum comunici cu jucătorii, cum te înțelegi cu managementul. Eu de multe ori am greșit, dar am investit în oameni și am reușit să-i fac să devină mai buni în ceea ce fac ei sau să creadă în ei. În China ei se considerau o echipă normală. Și atunci la meciurile importante mergeau și știau că vor pierde. Lucrul ăsta am reușit să-l schimb, în timp. Cred că investiția în oamenii cu care lucrez și în oamenii cu care am evoluat alături de ei m-a ajutat foarte mult.

Cosmin Olăroiu: „Românii sunt percepuți ca oameni umili”

- Tu câți oameni ai în staff? Tot așa, 10-15, ca marile echipe?
- Staff-ul meu e format din trei colegi români, un italian și un brazilian. Doar cinci! Alte naționalități își permit să meargă câte 15. Sunt multe prejudecăți legate de faptul că ești român! Nu ești totdeauna privit cu încredere, iar eu dacă ar fi să le mulțumesc celor de la Jiangsu Suning, ar trebui să mulțumesc în special celor care m-au adus. Acum nu mai sunt la conducere, doar proprietarul mai este, dar ei m-au adus în locul unui antrenor extrem de mare! Față de care am un deosebit respect.

- În locul lui Fabio Capello.
- Mi-au dat această șansă... Să vină un român care să-l înlocuiască pe Capello! A fost un vot de încredere, iar timpul a dovedit că a meritat. Alții vin cu staff mare, cu analiști, medici, fizioterapeuți. Noi suntem percepuți ca oameni buni la muncă și umili.

- Umili?
- Am încercat să schimb asta și am avut probleme din chestia asta. M-am săturat ca noi, românii, să fim priviți ca niște persoane umile, care ținem capul jos și nu spunem nimic. Nu suntem așa! Sau nu toți suntem așa! Chiar dacă avem oameni care merg în Spania sau în Italia și fac diferite munci, noi nu suntem o nație umilă! Și nu trebuie să fim o nație umilă, trebuie să fim mândri că suntem români. Ăștia suntem! Lumea trebuie să ne evalueze la fel ca pe ceilalți. Și eu am dovedit lucrul ăsta! Au fost mulți români cu personalitate puternică în țările arabe și tuturor li se părea că suntem dificili.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU OLĂROIU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Duckadam, totul despre relația cu familia Ceaușescu: „Lumea a rămas cu impresia că n-am curajul să o spun! Și acum mă întreabă cum am fost împușcat”

EXCLUSIV Jocurile de culise de la echipa națională au fost demascate: „Cei de la Steaua aveau alt tratament! E cel mai mare regret”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  07 Ianuarie 2021, 11:21

sa laudam China. Tara miliardarilor comunisti si a muncitorilor ***. Si mai ales tara fotbalului ......chinez :P

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsbnuesteaua
fcsbnuesteaua  •  06 Ianuarie 2021, 21:22

Olaroiul nu este *** ala de la Timisoara ??? Care i-a dat meciul lu FCSB in ultima etapa ??? Apoi a venit antrenor la fscb ...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează