INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CAMPIONATUL MONDIAL AL CLUBURILOR

Cosmin Olăroiu, ce performanță! Va înfrunta cele mai bune echipe din lume » Jiangsu Suning, calificată la competiția revoluționară impusă de FIFA

Olăroiu și Jiangsu Suning vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor
Olăroiu și Jiangsu Suning vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 15:56 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 17:15

Cosmin Olăroiu, proaspăt campion în China alături de Jiangsu Suning, va participa alături de formația chineză la Campionatul Mondial al Cluburilor. Nu la ediția din 2020 (oricum în pericol din cauza pandemiei de coronavirus), ci la ediția de anul viitor, care va avea un format revoluționar, cu 24 de echipe, și care ar urma să fie găzduită chiar de către China. 

La doar un an după ce Răzvan Lucescu și Al Hilal câștigau Liga Campionilor Asiei, un alt antrenor român plecat peste mări și țări bifează o performanță deosebită. Fostul antrenor al Stelei și-a trecut în palmares titlul în Asia, iar răsplata va fi una pe măsură nu doar în plan financiar. Jiangsu Suning va participa la ediția de anul viitor a Campionatului Mondial al Cluburilor.

Competiția își va schimba formatul începând cu ediția din 2021. După două ediții succesive în Qatar (2019, 2020), Mondialul Cluburilor se va muta în China și va avea un nou format, o mini-copie de CM. În loc de 7, vor fi 24 de echipe participante. 

Format nou în Campionatul Mondial al Cluburilor

Campionatul Mondial al Cluburilor ar urma să aibă loc din 4 în 4 ani, iar la el să participe 8 echipe din Europa, toate câștigătoarele Ligii Campionilor și Europa League din perioada premergătoare turneului final. Vor fi opt grupe a câte trei echipe, iar câștigătoarele fiecărei grupe vor merge în sferturile de finală.

Inițial, forul internațional a dorit ca și finalistele Ligii Campionilor să participe, dar s-a lovit de refuzul categoric al UEFA. America de Sud va oferi 6 participante, Africa și America de Nord câte 3 formații, Asia două, un alt loc urmând să fie decis printr-un play-off disputat între o echipă din Asia și una din Oceania.

Boicotează competiția echipele din Europa? 

În 2019, Andrea Agnelli, președintele lui Juventus și al Asociației Europene a Cluburilor, a trimis o scrisoare semnată de 15 formații importante ale Europei, printre care s-au numărat Manchester United, Barcelona sau Ajax. Mesajul transmis era unul categoric: „Ne opunem revizuirii formatului Campionatului Mondial al Cluburilor. În acest moment afirmăm cu tărie că niciun membru al AEC nu va lua parta la o astfel de competiție”.

7 echipeechipe participau până acum la Campionatul Mondial al Cluburilor, una singură din Europa, câștigătoarea Ligii Campionilor.

Omul de încredere al lui Olăroiu: „În primul an, obiectivul a fost salvarea de la retrogradare”

Eugen Nae, fost goalkeeper în Liga 1, cel care se ocupă de pregătirea portarilor de la Jiangsu Suning, a vorbit despre culisele performanței reușite de echipa celui poreclit „Oli”, dar și despre participarea la Campionatul Mondial al Cluburilor. 

Avem încă un an de contract. Lumea nu ştie, dar deja suntem calificaţi direct la Campionatul Mondial al cluburilor. Pentru că se joacă în China, noi suntem direct calificaţi. Va fi un sistem nou: 24 de echipe împărţite în 8 grupe de câte trei, iar prima se califică mai departe

Vă imaginaţi ce bucurie a fost, mai ales că, din punct de vedere al bugetului, eram a 12-a echipă. Este rodul răbdării pe care au avut-o conducătorii. În primul an, am avut obiectiv salvarea de la retrogradare, dar am terminat pe locul cinci. A fost momentul când i-am convins pe toţi de ceea ce puteam face aici. A urmat locul patru, iar acum, în 34 de meciuri am pierdut doar de două ori, una din înfrângeri cu Evergrande, în grupe - Eugen Nae, la Radio Sport 1

2,5 milioane de euroa primit Cosmin Olăroiu ca bonus pentru titlul cu Jiangsu Suning

TROFEELE LUI OLĂROIU ÎN ASIA

  • 3 cu Al-Hilal (2007-2009)
  • 1 cu Al-Sadd (2009-2010)
  • 3 cu Al-Ain (2011-2013)
  • 7 cu Al-Ahli (2013-2017)
  • 1 cu Jiangsu (din 2018)

FOTO Copertă de colecție a Gazetei, după titlul câștigat de Olăroiu în China

Cosmin Olăroiu, ce performanță! Va înfrunta cele mai bune echipe din lume » Jiangsu Suning, calificată la competiția revoluționară impusă de FIFA

VIDEO Sărbătoare în vestiarul lui Cosmin Olăroiu! Jiangsu Suning a cucerit primul titlu din istorie

Citește și alte știri despre Cosmin Olăroiu: 

JIANGSU SUNING. Cosmin Olăroiu, răsplătit ca un rege » Suma colosală pe care a câștigat-o în 12 ani în Asia!

Cosmin Olăroiu, elogiat! Performanța din China, comparată cu titlul cucerit de Leicester în Premier League

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
bazinga
bazinga  •  13 Noiembrie 2020, 21:30

DA, e mare cat China! Are lejer 150 de kile ! E cat RUSIA!

respect2014
respect2014  •  13 Noiembrie 2020, 20:25

Ha! Ia te uita! Deja joaca la Campionatul Mondial al Cluburilor. E clar ca mai sta un an. Ma gandeam...ce reclama uriasa a facut Olaroiu Romaniei in China. Cat 1000 de bugete de marketing. Foarte tare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close