INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COREEA DE SUD

Dan Petrescu, în mare pericol! Ar putea fi eroul negativ al istoriei lui Jeonbuk! „Uneori, fotbalul nu merge în direcția ta”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat sambata, 30 septembrie 2023 13:49 / Actualizat sambata, 30 septembrie 2023 15:48

Jeonbuk Hyundai, echipa lui Dan Petrescu (55 de ani), a pierdut astăzi încă o dată, 1-3 acasă cu Daegu, și a căzut pe locul 7, primul sub linia play-off-ului! Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, Petrescu poate să fie primul antrenor care nu califică Jeonbuk în play-off-ul campionatului sud-coreean.

Acesta era un meci de totul sau nimic pentru Dan Petrescu, pentru Jeonbuk Hyundai Motors. Aflat pe locul 5 înaintea etapei, trebuia neapărat să o învingă astăzi, acasă, pe Daegu (6).

Miodrag Belodedici a tranșat războiul dintre FCSB și CSA: „Ea este Steaua adevărată!”
FCSB - STEAUA
Miodrag Belodedici a tranșat războiul dintre FCSB și CSA: „Ea este Steaua adevărată!”

Dan Petrescu va fi demis dacă ratează obiectivul la Jeonbuk

O victorie i-ar fi asigurat prezența în play-off, s-ar fi distanțat la patru puncte de Daegu când ar mai rămas o singură rundă în sezonul regulat. Și, chiar dacă ar fi fost depășit în weekendul viitor de Incheon, tot ar fi avut garanția participării în play-off.

În schimb, o înfrângere îl ducea pe Petrescu într-o zonă extrem de periculoasă. Risca să încheie prima parte a campionatului sud-coreean în afara Top 6, ceea ce ar fi însemnat ratarea play-off-ului, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria lui Jeonbuk.

Dar Petrescu a pierdut azi, 1-3 cu Daegu, al treilea eșec în ultimele șase etape, și ar putea fi primul antrenor al lui Jeonbuk care cade cu echipa în jumătatea inferioară a clasamentului. În afara play-off-ului! În acest caz, dacă ratează principalul obiectiv, va fi aproape sigur demis.

Dan Petrescu a primit al doilea cel mai rapid gol din Coreea de Sud

După numai 15 secunde, Jeonbuk a cedat. Go Jae-hyeon a marcat al doilea cel mai rapid gol din toate timpurile în Coreea de Sud. După doar șapte minute, era deja 0-2.

Transferat de la CFR Cluj, ghanezul Nana Boateng a redus scorul la jumătatea primei reprize (25), dar remontada lui Petrescu nu s-a împlinit. Din contră. După pauză, echipa sa a mai primit un gol, același Go Jae-hyeon (58). 1-3.

În urma acestei noi înfrângeri, Jeonbuk a căzut inițial pe locul 6. Pentru că Incheon s-a impus ulterior pe teren propriu în fața lui Suwon Bluewings, 2-0, l-a aruncat pe Petrescu pe poziția a 7-a! Iar în ultima etapă, Jeonbuk va avea o confruntare teribilă, în deplasare cu FC Seoul, care e pe 5 acum.

Dan Petrescu: „Am luat gol după 15 secunde"

La sfârșit, Dan Petrescu a comentat situația dificilă a echipei sale pentru presa locală. „Am luat gol după 15 secunde și rezultatul e dezamăgitor. 

În repriza secundă, a fost dificil de depășit defensiva adversă. Ne-am creat câte ocazii am putut, însă am primit trei goluri. E păcat. Uneori, fotbalul nu merge în direcția ta", a declarat tehnicianul, potrivit cotidianului Chosun. 

S-a plâns iar de „cei cinci jucători aflați la lotul național și de accidentări".

Etapa viitoare e decisivă și pentru echipă, și pentru el: „Simt presiunea, dar trebuie să câștigăm".

Citește și: 

Marius Șumudică, în extaz după al doilea succes consecutiv în Turcia: „Este unul dintre reperele carierei mele”

Denis Alibec a marcat de la 30 de metri în eșecul usturător administrat de echipa fostului star al lui PSG

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (24)
Misu1950
Misu1950  •  01 Octombrie 2023, 09:54

Auzi la el :" uneori, fotbalul nu merge in directia ta"! Mie mi se pare ca, mai mereu, Dan nu merge in directia fotbalului!!

ntmarcel4
ntmarcel4  •  01 Octombrie 2023, 09:09
Postat de valuerecord pe 30 Septembrie 2023, 16:14

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

perilious
perilious  •  30 Septembrie 2023, 23:54

Greu fara 3 penalty-uri. M.. Dănuț

Vezi toate comentariile (24)
Comentează