INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  OLANDA

Dragoș Albu, următorul nume pentru naționala de tineret » Micul Cristiano Ronaldo e numai fibră: „În loc să mă distrez, am ales să muncesc!”

Dragoș Albu
Dragoș Albu

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2019 16:27

Dragoș Albu (18 ani) a plecat de la Craiova la Utrecht și se afirmă la echipa Under 23, așteptând să facă pasul la prima echipă. Îi calcă pe urme lui Cristiano ca stil de pregătire fizică.

A plecat de copil de acasă, iar acum e un pachet de mușchi. Cristiano Ronaldo este unul dintre modelele sale în fotbal, dar idol rămâne „Prințul Băniei”.

La 16 ani a părăsit Craiova natală spre a merge în Olanda să aprofundeze fotbalul. Dragoș Albu a plecat de la școala lui Gică Popescu la Utrecht, călăuzit de Ovidiu Stângă, fostul căpitan al Universității Craiova. Ajuns la majorat, a făcut 18 ani săptămâna trecută, celebrând momentul cu un gol la formația secundă a batavilor, în eșalonul al doilea, mijlocașul speră ca din vară să facă pasul la prima grupare a clubului. Mai ales că este monitorizat intens de către oficialii echipei, care sunt impresionați de cum a progresat puștiul.

„Idolul meu e Ilie Balaci”

„Deși nu l-am prins jucând, idolul meu a fost, este și va fi domnul Ilie Balaci. Cândva, foarte mic fiind, am avut onoarea să fac o poză cu dânsul. Tata mi-a spus că «Prințul»  a fost magic, mi-a arătat filmulețe cu el. Mi-ar plăcea să ajung și eu la nivelul la care a jucat domnul Balaci. Sunt mijlocaș central, cu profilul dumnealui", a mărturisit olteanul.

„Eram în urmă”

Este ancorat în realitate. „Când am venit în Olanda, eram în urmă mult de tot. Acesta e adevărul. Mi-a trebuit mult să vin la nivelul celor care au crescut aici. Ca străin, ești privit bine dacă muncești. Așa se întâmplă peste tot. Am muncit mai mult decât cei născuți în Olanda, fiindcă așa e viața, dacă vrei să crești.

În timpul liber, decât să mă distrez, am muncit suplimentar, am tras și la sală, totul metodic, după un program al domnilor antrenori. Nu poți face nimic după ureche, suntem în 2019. Îmi doresc enorm să progresez, să ajung la prima echipă a lui Utrecht, să marchez și să fiu aplaudat de oamenii de aici, fiindcă am crescut alături de ei și trebuie să le întorc ceva înapoi. Apoi, cerul este limita”, a comentat puștiul de 18 ani, internațional de juniori, pentru Gazeta Sporturilor. 

„În timpul atacului cu arma de la tramvai, din oraș, eram la antrenament. Nu mă gândesc că mi se poate întâmpla mie, nu vreau să-mi trăiesc viața cu frica în sân. Am venit să învăț fotbal la Utrecht, doar la asta mă gândesc. Fotbalul va învinge terorismul întotdeauna”
Dragoș Albu, mijlocaș Utrecht U23

Vezi și: 

România U21 // VIDEO Olimpiu Moruțan: „La Steaua am învățat să fiu mai calm, să joc mai simplu”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
1763887750508605
Calin Francu  •  21 Martie 2019, 07:48

Mai lasati-ne cu juniori crescuti peste noapte . Nu mai aveti subiecte si ne intoxicati cu tot felul de timpenii. Ca asta sint 200 in Rominia. Parca vad ca peste 2.3 ani vine inapoi. Ar trebui sa confirme la o echipa de top si apoi sa scrieti de el . Are 18 ani si nu joaca nici macar la echipa mare a echipei din Olanda. Ziaristi ratati si partinitori care scriu multe articole dupa interes.

mihai_luchian
mihai_luchian  •  21 Martie 2019, 07:05

Frumoasă abordare, sper să nu aibă soarta lui Calcan, dar el se pare că are un caracter mai frumos. Bravo, multă sănătate și baftă!

ge0x
ge0x  •  21 Martie 2019, 01:40
Postat de pireusx pe 20 Martie 2019, 17:52

LOL unde vedeti voi fibra??? N-am nimic cu el dar nu mi se pare prea fibros... nu are grasime dar antrenat nu pare :) Se poate sa ma insel.

Nu se poate sa te înșeli, te înșeli sigur. Sau poate tu ești fibră tot și zici de puștiul asta ca nu e. Dar eu cred ca shaorma scrie pe tine.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează