INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GUANGZHOU EVERGRANDE - AL AHLI, AZI, 14:00, DOLCE 1, ÎN TUR 0-0

La atac pentru prima Ligă! Olăroiu în fața celui dintîi trofeu major în Asia: azi joacă returul finalei cu Guangzhou

Olăroiu, în duel cu unul dintre jucătorii săi, și-a dus echipa în China de sîmbăta trecută // Foto: AFP
Olăroiu, în duel cu unul dintre jucătorii săi, și-a dus echipa în China de sîmbăta trecută // Foto: AFP

Articol de - Publicat sambata, 21 noiembrie 2015 00:00

Antrenorul lui Al Ahli a anunțat că echipa lui nu va băga autocarul în poartă: ”Ca să cîștigăm trebuie să înscriem”.

Cosmin Olăroiu a luat o mulțime de trofee în Zona Golfului. Unsprezece în total, cu Al Hilal (3, Arabia Saudită), Al Sadd (1, Qatar), Al Ain (3, Emirate) și cu Al Ahli (4, Emirate). Însă toate interne. Pe cel mai important, Liga Campionilor Asiei, are abia astăzi ocazia să-l cîștige, în returul cu Guangzhou Evergrande.

Antrenorul lui Al Ahli vrea s-o facă atacînd, chiar în fieful mult mai titratei adversare, deja triumfătoare în ediția din 2013 a competiției. "În prima manșă, strategia a fost să nu primim gol. Dar cînd joci vrei să și înscrii, să iei avantaj, ceea ce nu ne-a ieșit și s-a terminat 0-0. Știm că trebuie să marcăm dacă vrem trofeul și acesta va fi targetul nostru principal", a spus tehnicianul român, căruia i-ar ajunge și o remiză în timpul regulamentar, la orice scor în afara lui 0-0.

Îl așteaptă o atmosferă incendiară pe Tianhe Stadium, însă Oli nu-și face probleme: "Am mai jucat în Iran și la Riyadh, contra lui Al Hilal, cu stadionul plin și cu multă presiune pe umeri. Sper ca jucătorii mei să savureze aceste momente și să nu-i afecteze gălăgia pe care o vor face fanii chinezi".

Iordănescu a învins de două ori!

Dintre tehnicienii români care au antrenat în Golf, doar Anghel Iordănescu a mai cucerit trofeul. O dată cu Al Hilal, în 2000, apoi cu Al Ittihad, în 2005. Laurențiu Reghecampf a fost și el în finala de anul trecut, cu Al Hilal, însă a pierdut în fața lui Western Sydney Wanderers (0-1, 0-0).

"De ce n-ar cîștiga Al Ahli? Anul trecut, marea favorită era Al Hilal, dar trofeul l-a luat Western Sydney Wanderers, un club înființat în 2011"
Murshed Al Romaithi, vicepreședintele Federației Emiratelor Arabe

3 deplasări, din 21, a cîștigat Al Ahli în Asia. Două dintre ele anul acesta, cu Nasaf, în Uzbekistan, și Naft, la Teheran

2003e anul în care Emiratele Arabe au cîștigat singura Ligă de pînă acum, prin Al Ain

53.000de suporteri sînt așteptați azi în tribunele lui Tianhe Stadium din Guangzhou

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează