STRANIERI  ·  ITALIA

LAZIO // Ștefan Radu, pe locul 23 într-un clasament important al ultimului deceniu

Articol de GSP - Publicat luni, 02 decembrie 2019 19:31

Ștefan Radu (33 de ani), fundașul stânga al lui Lazio, este fotbalistul cu cele mai multe minute în tricoul formației din Roma în ultimul deceniu.  

Ștefan Radu a fost cumpărat de Lazio de la Dinamo în 2008, iar fundașul stânga a devenit treptat o adevărată legendă a clubului. Fostul „câine” a îmbrăcat de 359 de ori tricoul lui Lazio, fiind al patrulea în topul all-time al aparițiilor. Lider e Giuseppe Favalli, cu 401 meciuri.

Într-un studiu al CIES Football Observatory, care a luat în calcul 42 de echipe care nu au retrogradat niciodată din primele 5 campionate ale Europei în ultimii 10 ani, Ștefan Radu ocupă locul 23 la numărul de minute jucate. Românul este primul de la Lazio, cu 21.080 de minute, fiind pe teren în 62,5% din timp. 

Clasamentul este condus de Steve Mandanda, francezul din poarta lui Olympique Marseille, cu 84,2% din minute jucate. Lionel Messi e lider în ierarhia jucătorilor de câmp, cu 83,4%.

VEZI ȘI:

Mark Bowen, antrenorul lui Reading, vorbește la superlativ despre George Pușcaș: „Avea o șansă să explodeze, nu m-am înșelat”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Veste uluitoare pentru Clanul Duduianu. “Regele Pian” nu a murit
Libertatea
Comentarii (1)
Mihai Dinu  •  03 Decembrie 2019, 01:41

Cel mai bun jucator roman al ultimului deceniu! Detractorii vor pulsa pe refuzul lui la nationala si le raspund: da, a refuzat convocarea la nationala din 2014 dar pana atunci au fost 5 (cinci) ! Au fost 2 in 2008, 1 in 2010 (dupa 2 ani!) 1 in 2011 (jucand un amical) si ultimul dupa 3 ani in 2014 cu Ungaria (2-2 deplasare) dupa care selectionerul (Piturca) a declarat (sfidator si jicnitor totodata) ca in urmatorul meci (Olanda) va baga titularii! Mai stiu ca a fost o convocare prin SMS, una in care era accidentat, o alta in care de asemenea era accidentat la data convocarii, Radu nu s a prezentat, s a refacut si a jucat dupa aprox. 10 zile, asta declansand un adevarat scandal ca vezi ca se da accidentat numai sa nu mai vina la nationala!

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1