INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

Legendele lui Dinamo Kiev sunt scandalizate de numirea lui Mircea Lucescu: „O flegmă pe sufletul meu”

Fostele glorii ale lui Dinamo Kiev, Blohin și Belanov, sunt scandalizate de aducerea lui Mircea Lucescu, contestat violent, de la bun început, de ultrași. +17   FOTO
Fostele glorii ale lui Dinamo Kiev, Blohin și Belanov, sunt scandalizate de aducerea lui Mircea Lucescu, contestat violent, de la bun început, de ultrași.

Articol de - Publicat vineri, 24 iulie 2020 12:30 / Actualizat vineri, 24 iulie 2020 12:46

Fostele glorii ale lui Dinamo Kiev, Blohin și Belanov, sunt scandalizate de aducerea lui Mircea Lucescu, contestat violent, de la bun început, de ultrași.

Mircea Lucescu tocmai a semnat un contract pe două sezoane, cu opțiune pentru un al treilea, cu Dinamo Kiev. Însă opțiunea clubului, de a aduce pe bancă un antrenor care a lucrat 12 ani la marea rivală Șahtior, i-a scandalizat nu doar pe suporteri, care au protestat primii, ci și pe foștii mari jucători ai alb-albaștrilor.

Oleg Blohin, o legendă a multiplei campioane a Ucrainei și a fostei Uniuni Sovietice, a avut o ieșire de-a dreptul deplasată în presa de la Kiev. „Lucescu la Dinamo e o palmă pentru sufletul meu. O flegmă, asta e. Sunt de-a dreptul șocat, sincer. Ce a spus Lucescu în trecut despre Dinamo, despre istoria clubului nostru, despre Lobanovski, despre tradiția noastră... E o flegmă pe sufletul meu", a comentat fostul jucător și antrenor al gigantului de la Kiev.

Oleg Blohin: „Ce a făcut Lucescu bun la naționala Turciei”

Fostul internațional sovietic Oleg Blohin pune chiar la îndoială competența tehnicianului român în vârstă de 74 de ani: „Ce a făcut bun la naționala Turciei? Dar la Zenit? N-a mai lucrat de trei ani, ce poate face la Dinamo? E o flegmă în suflet. Oricine putea să fie, dar nu Lucescu.

Chiar dacă ar putea să îmbunătățească lucrurile la echipă, să aibă rezultate. Măcar de-ar avea. Dar nu cred. Ca să fiu sincer, sunt îngrijorat pentru Dinamo. Dar ce s-a întâmplat e o flegmă. Oricine, dar nu Lucescu. Erau diferiți candidați. Însă nu el. E tabu pentru mine".

Cred că Lucescu e cea mai proastă alegere făcută de conducerea clubului. Trebuie întrebat Surkis. În timpul președinției sale a vorbit mereu de tradiție, de conexiunea între generații, de Lobanovski. Și acum vine o persoană care l-a umilit pe Lobanovski.

Iar Lucescu e un fel de străin și vorbește despre Dinamo, la care eu am jucat și am antrenat toată viața. Cu succes sau nu, asta-i altceva. Dar i-am adus faimă, imagine. Cum aș putea accepta eu așa ceva?

Și apoi, mai sunt banii. Să îi dai atâția bani unuia de 74 de ani, care de patru ani nu are niciun rezultat, e absurd. Să-i dea Dumnezeu sănătate
Oleg Blohin, fost jucător și antrenor Dinamo Kiev

1,2 milioane de euro netanual este salariul fix al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Are însă bonusuri mari pentru câștigarea campionatului, 500.000 de euro, și pentru calificarea în grupele Ligii, tot 500.000 de euro. În total, 2,2 milioane de euro

15 antrenoria schimbat Dinamo după era Lobanovski. Lucescu e primul tehnician străin din istoria clubului

Numirea lui Lucescu e o formă de lipsă cinică de respect la adresa suporterilor. Ca fan al lui Dinamo nu pot lua această decizie în serios. Nu-i înțeleg logica. E cea mai oribilă și mai catastrofală și cred că acesta este sfârșitul fraților Surkis la Dinamo
Denis Bosianok, jurnalist ucrainean

"Luați în calcul că Lucescu a fost dat afară de la Șahtior și vrea să se răzbune pe Ahmetov, să-i arate că a greșit. Și pe mine m-a jignit în trecut, dar eu am viziunea mea și cred că ne va ajuta. Am și o înțelegere cu el. Dacă n-are rezultate, ne despărțim. Fără să primească vreo compensație
Igor Surkis, președinte Dinamo Kiev

Sunt sigur că Lucescu va face totul pentru Dinamo, așa cum a făcut și pentru Șahtior. A lucrat atâția ani în Ucraina, cunoaște fotbalul local, are experiență. Îi urez mult succes. Fanii au dreptul la o opinie, dar decizia o ia managementul
Valeri Gazzaev, tehnician rus, fost antrenor Dinamo Kiev

Belanov: „Din nou un pas strâmb"

Un alt fost mare jucător al lui Dinamo Kiev, Igor Belanov, a rămas și el șocat când a aflat de numirea lui Mircea Lucescu. 

„Abia dacă-mi găsesc cuvintele. N-am fost deloc de acord cu demisia lui Mihailicenko, dar sunt și mai șocat de angajarea lui Lucescu. Îmi amintesc cum prietenul Hristo Stoicikov ne-a îmbrățișat și felicitat pe toți în 2018, la un meci al veteranilor, dar, demonstrativ, nu și pe Luis Figo, care a trădat Barcelona, unde jucaseră amândoi, ducându-se la Real. E o chestiune de etică, o lege nescrisă a patriotismului local. Anul ăsta, lumea a luat-o razna! Iar managementul lui Dinamo a făcut din nou un pas strâmb", a comentat Balonul de Aur 1986, an în care, în echipă cu Oleg Blohin, a adus Cupa Cupelor la Kiev, după o finală cu Atletico Madrid (3-0). 

Belanov face apel la liderii clubului să se gândească foarte bine la viitorul grupării și să înceapă să asculte de părerile celor care au făcut istorie la guparea din Kiev: „Moștenirea lui Lobanovski nu poate fi trădată, iar viitorul nu e posibil fără trecut"

CUM I-A ENERVAT „LUCE" PE DINAMOVIȘTI DE-A LUNGUL TIMPULUI

Am văzut numele meu în clasamentul celor mai buni antrenori și nu m-a surprins deloc. Am fost surprins de clasarea lui Lobanovski. Când a lucrat în străinătate n-a avut rezultate.

Anul acesta totul e aranjat pentru Dinamo, refuză să joace în sistemul propus de noi, cei de la Șahtior. Va fi dificil să câștigăm campionatul Ucrainei.

Am stat la Kiev câteva zile, m-am întâlnit cu liderii lui Șahtior și cu foști jucători. Nu se pune problema să lucrez la Dinamo, cum -o conduc pe Dinamo după atâția ani la Șahtior?

Toată lumea o ajută pe Dinamo. După cinci ani în care am câștigat mereu titlul, oamenii vor, normal, o altă campioană. De-aia n-avem nicio șansă să luăm aurul, chiar dacă o batem pe Dinamo. Puterea le aparține. Jucăm nu doar împotriva adversarilor, ci și a unei armate de arbitri.

E greu să debutezi ca antrenor al unei mari echipe. Unii pot, alții, nu. De pildă, Rebrov. El nu e antrenorul principal al lui Dinamo Kiev, spaniolul Raul Riancho se ocupă de toate lucrurile la echipă.

Dinamo trebuie să arate că este o campioană. Cât de corect a câștigat titlul? Sunt echipe care au făcut figurație cu Dinamo, iar o săptămână mai târzu, cu noi, s-au bătut pe viață și pe moarte.

Bravo, Federație! Bravo!
Mircea Lucescu, după un 0-1 cu Dinamo Kiev, în noiembrie 2006, în timp ce-și arunca pălăria cât colo

+13 FOTO

Citește mai multe știri despre Mircea Lucescu:

Foștii elevi ai lui Lucescu au comentat decizia acestuia de a antrena marea rivală: „Va fi perfect pentru nea Mircea”

Fanii lui Dinamo Kiev nu renunță! Revoltă după numirea lui Mircea Lucescu: „Protestele vin în curând! Am fost scuipați”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (15)
sibelius
sibelius  •  24 Iulie 2020, 17:43

Dinamo-Rapid, Galata-Besiktas si acum Sahtior- Dinamo Kiev. Nimic nou sub soare

1663755793951448
Costi Costinel  •  24 Iulie 2020, 16:04
Postat de Cezar Vilcu pe 24 Iulie 2020, 15:00

Daca ai fi stelist, nu l-ai respecta pe il ***, probabil esti fcfcsb-ist!!!

Ar trebui sa stii si tu , ca intr-un fotbal cu putine valor precum fotbalul romanesc , valorile se respecta !! Sa nu recunost valoarea unui lucescu sau unui dinu , inseamna sa nu intelegi nimic si mai mult inseamna ca tu ignori evidenta!! ceea ce nu e de mirare , avand in vedere ca esti invatat sa faci asta (sa ignori evidenta) cand nu esti de acord ca steaua chiar e fcsb

1663755793951448
Costi Costinel  •  24 Iulie 2020, 15:53
Postat de remarque pe 24 Iulie 2020, 15:48

Lucescu stie asa si cum Blohin si Rebrov stiu, ca in Ucraina sunt doua cooperative. Una in jurul lui Dinamo si alta in jurul lui Sahtior. Rezultatele si campioana se decid intre meciurile dintre tabere. Pentru ca in interiorul taberelor e liniste si pace. Sistemul a functionat si la noi inante de 89 cu cele doua cooperative Steaua si respectiv Dinamo. Stiind despre ce e vorba Blohin si Rebrov minimizeaza rolul antrenorului Lucescu in cadrul echipei. Lucescu cunoaste acest sistem foarte bine, ii vine ca o manusa. Plus ca stie sa promoveze talente, daca va antrena la Kiev va aduce brazilieni si va promova tinere sperante din Ucraina. Echipa va fi formata din jucatori consacrati legati de Dinamo Kiev, din brazilieni si din talente din Ucraina. Sa vedem daca ii va merge, daca va avea timp si daca va obtine pacea cu fostele glorii ale clubului si cu suporterii. Sarpe cum il stim, s-ar putea sa reuseasca.

... doar ca nu se merita ! pentru un milion sa te faca albie de porci alde neica nimeni rebrov , care a avut si el la viata lui doar o semifinala de CE ...si atat !! nu mai spun de restul ''gloriilor'' ...si al ultrasilor!!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează