INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Mariuș Șumudică, pe picior de plecare de la Gaziantep?! Anunț făcut în direct: „E foarte greu să continui așa”

Marius Șumudică // foto: Facebook @ Gaziantep Futbol Kulubu
Marius Șumudică // foto: Facebook @ Gaziantep Futbol Kulubu

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 21:09 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 22:13

Marius Șumudică (49 de ani), antrenor la Gaziantep, a discutat despre o posibilă plecare de la echipa din Turcia.

„În momentul de față, sunt șanse 60% să rămân aici. Cele 40% sunt combătute de ofertele ce apar tot timpul atunci când ai rezultate. Nu are rost să discutăm acum. Au fost oferte și de aici, sunt și din Golf, dar vreau să rămân în Turcia pentru că în Golf mă voi putea întoarce mereu. 

Am lăsat acolo o poartă deschisă prin rezultatele foarte bune la Shabab. De fiecare dată când au probleme, imediat pe buzele lor: «Șumudică, să vină Șumudică înapoi!». Lucru care s-a întâmplat și la Kayseri. Toată lumea spune acum că Kayseri nu retrograda niciodată cu Șumudică, în ultimii 6 ani cel mai bun punctaj l-au avut cu mine. 

Important este ce facem noi dacă rămân aici. Asta le-am spus și baștanilor: ce facem, ce aducem?”, a dezvăluit Șumi, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Marius Șumudică, sezon foarte bun în Turcia! Explicație pentru succesul românului: „Locul 8 e un cadou”

Șumudică: „În condițiile actuale, e foarte greu să continui”

Gaziantep a terminat pe un nesperat loc 8 în această stagiune, iar antrenorul român își dorește să aibă un viitor sezon chiar mai bun în cazul în care va rămâne. Ca atare, „Șumi” cere jucători care să se plieze pe sistemul folosit de el, 3-5-2.

„Clubul nostru trebuie să se înțeleagă cu 3 jucători de care eu nu mai am nevoie. Practic i-am dat la o parte și pentru ultimele jocuri, dar ei nu vor să plece, mai au contrat pe încă doi ani. Ar însemna cheltuieli în plus. În locul lor trebuie aduși și alți jucători care costă, aici ne împiedicăm și sunt probleme. În condițiile actuale, e foarte greu să continui

Dacă nu găsim resursele financiare să aducem sânge proaspăt precum am făcut-o în iarnă, când i-am adus pe Maxim și Souza care au fost letali ne-au ajutat enorm... dacă nu vom înțelege că trebuie să aducem 3-4 jucători și să îi punem unde avem nevoie, fiindcă eu joc un sistem 3-5-2 pe care doar eu îl joc în Turcia și am nevoie de anumiți jucători care pot să joace în sistemul asta. 

Eu nu schimb sistemul acum aducând alți jucători. Nu, voi continua să utilizez acest sistem fiindcă avem un nucleu de jucători care l-au înțeles foarte bine. Să marchezi 49 de goluri înseamnă enorm în Turcia, pentru o echipă nou-promovată și formată de mine de la 0, doar cu portarul de anul trecut”, a mai declarat antrenorul român.

Citește mai multe știri despre stranieri:

Rangers - Coventry 2-0 » VIDEO+FOTO Ianis Hagi, două faze de senzație în victoria scoțienilor: „Cât de bun e!”

Pro şi contra Mircea Lucescu: 4 argumente favorabile numirii la Dinamo Kiev, dar şi 6 care-l trag în jos

Alex Mitriță, calificare dramatică în play-off din MLS! Golul decisiv, marcat din penalty în minutul 90+1

Playtech: BOMBĂ! Frații Dedeman au spart banca. Au dat 58 de milioane de euro pe o nouă afacere neașteptată


Comentarii (1)
babacloanta
babacloanta  •  26 Iulie 2020, 22:25

vino la Dinamo sa facem lucruri nemaipomenite

Vezi toate comentariile (1)
Comentează