INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MAINZ

Alex Maxim poate rămâne fără echipă și fără bani! La Mainz se vorbește de faliment

Maxim ar putea rămâne fără echipă, după ce Mainz e aproape de faliment. Foto: Guliver/GettyImages
Maxim ar putea rămâne fără echipă, după ce Mainz e aproape de faliment. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2020 09:56

Oficialii lui FSV Mainz au anunțat că „va fi o mare problemă dacă Bundesliga nu se reia și pierdem banii din drepturi TV”. Adică 16 milioane de euro. Alex Maxim mai are contract cu FSV Mainz până-n 2021.

Pe 30 iunie, mijlocașul ar trebui să se întoarcă în Germania, după împrumutul la Gazinatep, dar e posibil să nu mai aibă unde. Managerii clubului vorbesc deschis despre faliment, dacă acest sezon nu va putea fi dus la bun sfârșit din cauza pandemiei de coronavirus.

Ianis Hagi se poate întoarce în România, după decizia luată de Rangers » Ce se întâmplă cu Steven Gerrard

"Banii din drepturile tv înseamnă 60 la sută din veniturile noastre. Dacă nu primim rata din mai, avem o mare problemă. Vorbim de 15 până la 16 milioane de euro. Ar fi o lovitură dură pentru noi, fiindcă acești bani sunt esențiali pentru existența clubului", a explicat directorul financiar dr. Jan Lehmann.

Mainz, al cărui tricou l-a îmbrăcat și ex-dinamovistul Marius Niculae, sub comanda lui Jurgen Klopp, trage speranță că la un moment dat se va putea juca fără spectatori. Astfel s-ar pierde "doar banii din vânzarea de bilete, adică un milion de euro pe meci".

În cazul în care roș-albii nu vor reuși să evite falimentul și, în consecință, nu vor mai putea să achite salariile jucătorilor, Maxim va deveni jucător liber. Situație care i-ar permite lui Marius Șumudică să-l transfere definitiv la Gaziantep. Gratis!

1,5 milioane de europe an e salariul lui Maxim la Mainz

Trei informații importante despre pandemia de coronavirus

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
persanu
persanu  •  20 Martie 2020, 10:53

Da, e important. Marele Maxim rămâne fara bani si fara echipa, tragic. Cand milioane de familii rămân fara venit in același timp cand milioane de oameni nu aveau ce sa mănânce înainte sa apară covid. E tragic domne, la câți bani a produs daca sta acasa toată viața tot are bani sa trăiască. E tragic da. Sa dai o asemenea știre in momentul ăsta trebuie sa fi mare jurnalist. Cred ca ți-ai stors creierii mult sa găsești acestă știre. Cand oare o sa ramaneti voi fara loc de muncă?

maccsero
maccsero  •  20 Martie 2020, 10:33

Curând nici Gaziantep n-o să se simtă foarte bine...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează