INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

interviu Mutare nesperată pentru un jucător român: „M-am transferat în Ucraina grație contului de LinkedIn!”

Leca a jucat ultimul
meci pe 11
decembrie, în
remiza cu Vorskla
Poltava, 1-1
Leca a jucat ultimul meci pe 11 decembrie, în remiza cu Vorskla Poltava, 1-1

Articol de - Publicat joi, 16 decembrie 2021 17:05 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 17:14

La 29 de ani, Mihai Leca a prins un transfer nesperat, în prima ligă, la PFK Lvov. A fost contactat prin intermediul celebrei platforme, tocmai într-un moment în care nu avea niciun contact sau discuție după plecarea de la FC Argeș

- Mihai, spune-mi despre contul de LinkedIn, cum ți l-ai făcut?

- La insistențele unui prieten apropiat am decis să-mi fac cont la LinkedIn. Nu știam prea multe despre această platformă. Însă primisem referințe bune și mi-am făcut.

Lucescu mai pierde un jucător! Se desparte de un fundaș de 22 de ani pentru aproape 30 de milioane!
UCRAINA
Lucescu mai pierde un jucător! Se desparte de un fundaș de 22 de ani pentru aproape 30 de milioane!

- Și transferul cum a venit?

- Prin intermediul acestei rețele am cunoscut un impresar din Ucraina, el m-a ajutat să ajung la Lvov.

- Te gândeai vreodată că acel cont îți va aduce un transfer?

- Niciodată! Dar sfătuit de acel prieten mi l-am făcut. Acum, sincer, e clar că mă bucur că am făcut acest pas.

- Te gândeai să renunți după plecarea de la FC Argeș?

- Nu, niciodată n-am avut gânduri să mă las așa devreme. Am început fotbalul din plăcere, la o vârstă fragedă și voi face asta până la finalul carierei. E ceea ce îmi place!

- Ți se pare grea viața de fotbalist în România?

- Nu pot să spun că-i greu! Cât timp joci la Liga 1 sau măcar Liga a 2-a cu pretenții de promovare, nu cred că e greu să te descurci cu ceea ce ai. Ultimele 3 echipe la care am evoluat în România, Chiajna, Chindia și FC Argeș, îți oferă condiții și salarii foarte OK pentru campionatul nostru. În rest, ce e la alte ligi inferioare nu pot să zic pentru că nu cunosc situația.

- Puțini știu, dar ai avut parte de un moment greu...

- Da, cred că te referi la accidentarea de la 18 ani. Am avut dublă fractură, de tibie și peroneu. Multă lume spunea că nu o să mai pot juca fotbal, dar părinții au fost lângă mine. Ei și prietenii m-au motivat și am făcut o recuperare bună ca să nu renunț. La un an de la acea accidentare am debutat în Liga 1.

- Spune-mi despre experiența în Irak!

- A fost frumos! Sincer, cred că a fost locul unde m-am maturizat și am învățat să apreciez mai mult lucrurile mărunte. Toată lumea m-a apreciat și încă mai primesc mesaje să mă întorc. Financiar, a fost mult mai bine decât în țară.

- În Țara Galilor cum a fost?

- Acolo m-a dus un agent român. M-au luat să mă vadă și am semnat pe un an. E un fotbal bazat foarte mult pe dueluri fizice, tipic englezesc. Accentul e pe antrenamentele în sala de forță. Sincer, a fost o experiență plăcută.

- Crezi că te-a ajutat în carieră faptul că ești din București?

- M-a ajutat mult ca junior. Am început fotbalul la Steaua, unde timp de 8 ani am făcut junioratul și am învățat multe. Nu cred că e foarte important orașul din care ești, important e să faci totul cu pasiune și să nu renunți. Dacă te dedici 100%, e greu să nu reușești. Evident, și dacă există talent!

200.000 de euroe cota lui Mihai Leca pe transfermarkt

9cluburi a bifat Mihai Leca în carieră: Chiajna, Oțelul, Zakho, Brașov, TNS, Zimbru, Daco Getica, Chindia, Argeș și PFK Lvov

"Gândul meu e mereu către viața de fotbalist. Mă rog să fiu sănătos și să pot juca mult timp. Pe viitor vreau să urmez o carieră tot în sport, nu vreau să mă rup total de domeniu. Încă nu-s decis" 

"Pasul la națională l-am făcut de la Chiajna, din Liga a 2-a. Jucasem foarte puțin pentru echipă, nu mă știa nimeni. Domnul Săndoi m-a chemat la un trial, timp de 3 zile, apoi dânsul a fost mulțumit de mine și am fost convocat" 

Mihai Leca, fundaș PFK Lvov

Ce este LinkedIn?

LinkedIn este o rețea de socializare orientată spre mediul de afaceri. A fost fondată și a început să funcționeze în anul 2003. Peste 400.000 de angajați din Romania au profiluri pe LinkedIn. Acest canal de comunicare este utilizat, pe lângă altele, pentru afișarea CV-ului, pentru căutarea unui loc de muncă și pentru îmbunătățirea reputației profesionale. În anul 2016, Microsoft a cumpărat LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari.

Nedelcearu și Mogoș, zdrobiți și în Cupa Italiei! Formația lor a pierdut 9 din ultimele 10 meciuri
Cupa Italiei
Nedelcearu și Mogoș, zdrobiți și în Cupa Italiei! Formația lor a pierdut 9 din ultimele 10 meciuri
Românul crescut de Real Madrid a debutat la Deportivo Alaves » Titular într-o înfrângere usturătoare din Cupa Regelui
SPANIA
Românul crescut de Real Madrid a debutat la Deportivo Alaves » Titular într-o înfrângere usturătoare din Cupa Regelui

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează