INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu, a 450-a victorie în Ucraina » Dinamo Kiev a învins liderul campionatului în deplasare

Articol de - Publicat duminica, 12 martie 2023 16:16 / Actualizat duminica, 12 martie 2023 19:21

Mircea Lucescu (77 de ani) are 56 de succese la actuala echipă și 394 cu Șahtior. Autorul golului, Buialski, a luat „roșu” în finalul jocului de la Ujgorod, după ce fusese înlocuit!

Dinamo Kiev s-a revanșat după eșecul din primul meci oficial din 2023, 0-2 cu Inhuleț', și a luat astăzi toate punctele din disputa cu Dnipro-1, fostul lider al campionatului ucrainean. A fost 1-0 pentru echipa pregătită de Mircea Lucescu, datorită golului reușit de Vitali Buialski (41).

Mircea Lucescu, 316 victorii în campionatul Ucrainei

Rezultatul înseamnă, totodată, și o cifră rotundă pentru antrenorul român. Il Luce a ajuns la 450 de victorii obținute în Urcaina, dintre care 56 de succese la actuala echipă și 394 cu Șahtior Donețk. Defalcat pe competiții, sunt 316 partide câștigate în campionat, 60 în Cupa Ucrainiei, 6 în Supercupă și 68 în cupele europene.

10 golurimarcate are Vitali Buialski în acest campionat în 17 meciuri la Dinamo Kiev. Este al doilea golgheter al sezonului, după Dovbik (Dnipro-1)

Buialski, eliminat de pe bancă

Etapa viitoare, Dinamo Kiev va evolua cu Zoria, pe 18 martie, când va lipsi Buialski. Mijlocașul de 30 de ani, care fusese schimbat în minutul 88 cu Voloșin, a fost eliminat după ce arbitrul Dmitro Krivușkin a fluierat finalul meciului disputat la Ujgorod și după ce jucătorul a intrat pe teren să sărbătorească triumful cu colegii din teren! 

Buialski a mai văzut doar o singură dată cartonașul roșu în carieră, tot la un meci cu Dnipro-1 în 28 februarie 2020.

25 de goluria înscris Dinamo Kiev în 17 runde, având al cincilea cel mai prolific atac din campionat, după Șahtior, Zoria, Dnipro-1 și Zoria Lugansk

Pe locul 4, la 6 puncte de lider

După această etapă a 17-a, Dinamo Kiev are 33 de puncte și se găsește pe locul al patrulea, cu 33 de puncte, la șase lungimi distanță de Șahtior, ocupanta primei poziții care are și un meci mai puțin jucat.

A fost un meci bun și greu, ambele echipe s-au pregătit bine tactic și au căutat să învingă. Victoria de astăzi a fost cel mai important lucru pentru noi și acesta este singurul comentariu pe care vrea să-l fac

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Italienii, șocați de convocarea lui Compagno: „Chemarea lui la lot arată drama fobalului italian”

Scandal imens în Franța! Deschamps: „Benzema mi-a zis că e mort” » Atacantul lui Real a contrat: „Mincinosule, clovnule!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează