INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Mircea Lucescu, inclus într-un Top 10 special al antrenorilor înaintea lui Deschamps, Emery și Conte

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 18:15 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 19:06

La 77 de ani, Mircea Lucescu își continuă activitatea în Ucraina și rămâne apreciat pentru trofeele câștigate și celelalte rezultate deosebite obținute în longeviva-i carieră începută în 1979, când era jucător-antrenor la Corvinul Hunedoara.

Antrenorul român a fost inclus de revista „FourFourTwo” într-o companie selectă a celor mai buni tehnicieni care nu au câştigat niciodată Liga Campionilor, însă s-au remarcat prin alte performanțe. 

Il Luce figurează pe locul 7, la egalitate cu englezul Kenny Dalglish, într-un top condus de Diego Simeone, argentinianul ce a disputat două finale de Ligă cu Atletico Madrid. Podiumul este completat de francezul Arsène Wenger (fost la Monaco și Arsenal) și de ucraineanul Valeri Lobanovski (Dinamo Kiev).

Mircea Lucescu, a 450-a victorie în Ucraina » Dinamo Kiev a învins liderul campionatului în deplasare
UCRAINA
Mircea Lucescu, a 450-a victorie în Ucraina » Dinamo Kiev a învins liderul campionatului în deplasare

Mircea Lucescu, „sferturi” cu Galatasaray și Șahtior

„Faptul că nu a ajuns nici măcar aproape de a câştiga competiţia, jucând în «sferturi» cu Galatasaray şi Şahtior, nu reflectă în niciun caz abilitatea sa de a antrena”, explică revista citată. 

După Lucescu, ce le-a mai condus în Ligă pe Galatasaray, Şahtior, Inter și Beşiktaş, apar nume celebre ca neamțul Otto Rehhagel (Bremen, Kaiserslautern), francezul Didier Deschamps (Monaco, Marseille), spaniolul Unai Emery (Spartak Moscova, Valencia, Sevilla, PSG, Arsenal, Villarreal) și italianul Antonio Conte (Juventus, Chelsea, Inter Milan și Tottenham).

Mircea Lucescu are 115 meciuri în Liga Campionilor

Doar şase antrenori au ajuns la 100 de meciuri în Champions League şi Lucescu (115 partide) e unul dintre cei care face parte din acest grup restrâns, remarcă sursa menţionată. Cele mai importante trofee câștigate de Il Luce sunt Cupa UEFA cu Șahtior (2008-2009) și Supercupa Europei cu Galatasaray (2000). 

Are în total 22 de trofee cucerite cu echipa din Donețk, dintre care opt titluri de campion, iar în cariera de antrenor este pe locul secund în clasamentul mondial cu 35 de trofee, după Sir Alex Ferguson (49).

Cum a iertat Mircea Lucescu o vedetă de la Șahtior Donețk: „99% din antrenori ar fi făcut mai rău”

Citește și alte știri despre stranieri:

Veste bună pentru Edi Iordănescu » Valentin Mihăilă ar putea reveni în lotul Parmei sâmbătă în Serie B

Ladislau Boloni despre cum a antrenat o echipă din Qatar în pandemie: „Am condus o echipă din fața televizorului. Ca Gigi Becali”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
inshallah
inshallah  •  16 Martie 2023, 16:41

credeam ca e topul antrenorilor facut de catre ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează