STRANIERI  ·  AL HILAL

Reghecampf la arabi: cea mai mare promisiune, cea mai mare dezamăgire

Articol de — Duminica, 15 Februarie 2015, 00:00

Laurenţiu Reghecampf, adus ca un star la Al Hilal în mai 2014, a fost dat afară! După ce a pierdut şi finala Cupei Prinţului: 1-2 cu Al Ahli într-o zi de vineri 13
"Vreau să cîştig toate trofeele la Al Hilal!", anunţa vara trecută fostul antrenor al Stelei. A ratat deja două, iar titlul e compromis. Dublul campion al Ligii 1 e o altă deziluzie în Orientul Mijlociu: Dan Petrescu, demis în Qatar pe 1 decembrie, iar Piţurcă (Arabia Saudită) şi Olăroiu (Emirate) sînt pe marginea prăpastiei

Pe 30 mai 2014, Reghecampf debarca la Riad. Era întîmpinat ca un prinţ. "E o mare reuşită că l-am adus la Al Hilal. După două titluri cu Steaua în România, aşteptăm performanţe şi în Arabia Saudită", spunea şeicul Abdulrahman bin Musa'ad, preşedintele clubului. Iar antrenorul în vîrstă de 39 de ani le dădea speranţe fanilor albaştri: "Vreau să cîştig toate trofeele! În primul rînd titlul, aşteptat de trei ani, dar şi Liga Campionilor Asiei şi Cupa Prinţului".

Golful viselor neîmplinite
Acum, Reghe este doar o mare dezamăgire, prăbuşirea fiind dramatică. A venit la cel mai important şi cel mai popular club saudit, cu o susţinere financiară puternică şi cu un lot bun pentru zona Golfului. După opt luni şi jumătate, a ratat toate cele trei ţinte:
- eşec în finala Asian Champions League: 0-1 şi 0-0 în faţa lui Western Sydney Wanderers, o echipă fondată în 2012, care după acea dublă manşă a fost o catastrofă în Australia; ultimul loc, cu 9 înfrîngeri şi 5 remize în 15 etape!
- campionatul e compromis: poziţia a 3-a, cu 28 de puncte în 14 runde, la 9 lungimi de liderul Al Nasr;
- înfrîngere în finala Cupei Coroanei Prinţului: vineri, 1-2 cu Al Ahli Jeddah, deşi a jucat acasă, avînd 30 de minute om în plus şi penalty la 0-1.
citat

"Reghecampf şi Piţurcă n-au adus nimic în plus fotbalului arab. Deplorabil!"
Mustafa Agha, patron post TV sportiv saudit, al 27-lea în topul celor mai influenţi arabi

Un jucător a sărit să-l bată pe gazon
Aceasta a fost ultima picătură. Paharul era plin pentru şeici, care îl contestau vehement în ultimele luni. Unicul lui susţinător, Abdulrahman, mereu ca un scut în faţa românului la asalturile celorlalţi directori, l-a ignorat şi el pe teren, imediat după fiascoul din Crown Prince Cup. Preşedintele văzuse că nici jucătorii nu-l mai ascultă: criticat de pe margine, Al Shamrani s-a apropiat ameninţător de antrenor, urlînd şi gesticulînd furios. A fost calmat cu greu de un asistent.
Demisia preşedintelui.

Mobila şi maşina, acasă!
Vineri seară, Abdulrahman a renunţat. "Îmi dau demisia, din acest moment nu mai sînt preşedintele lui Al Hilal", a postat Bin Musa'ad pe twitter. Era clar că Reghecampf are orele numărate. Presa din Riad a dezvăluit ieri dimineaţă: "Românul a fost concediat azi-noapte. Clubul va oficializa despărţirea în curînd". Iar primul semn că tehnicianul aflase decizia a fost că "acesta şi-a pus deja pe vapor maşina şi mobila", au aflat reporterii saudiţi. Le-a trimis acasă, în România. Unde se va întoarce şi el. Învins.

1,7 milioane de dolari ar trebui să primească Reghe ca o compensaţie după concediere; a mai cîştigat 1,25 milioane din salariu

2 ani
era perioada contractului lui Reghecampf la Al Hilal (2014-2016)

2,5 milioane de dolari
era salariul anual al antrenorului la clubul din Riad

La Steaua ar fi cîştigat 1,8 milioane de euro
Reghecampf a decis în vara trecută să lase Steaua pentru o aventură în ţările arabe şi nu a ascuns nici un moment motivul, oferta de nerefuzat a lui Al Hilal. Chiar dacă veniturile au fost mai mari decît ar fi cîştigat în Ghencea, Reghe ar fi putut ajunge la o sumă apropiată chiar şi la Steaua, dacă ar fi reuşit calificarea în grupele Ligii. Pentru a pleca, antrenorul a renunţat la 900.000 de euro pe care-i avea de încasat de la Gigi Becali. La aceşti bani se adaugă salariul pe care l-ar fi încasat, adică 225.000 de euro pentru cele 9 luni, plus prima de calificare în faza grupelor, 500.000 de euro. În total, o sumă de peste 1,6 milioane de euro (1,8 milioane de dolari)!

6 antrenori eşuaţi în Golf

Laurenţiu REGHECAMPF
- 2,5 milioane $ salariu anual
- locul 3 în campionat, la 9 puncte de lider
- două eşecuri şi 4 egaluri în 14 etape
- două finale jucate, ambele pierdute

Victor PIŢURCĂ
(Al Ittihad, Arabia Saudită)
- 2 milioane $ salariu anual
- locul 5 în campionat, la 10 puncte de lider (un meci în plus jucat)
- 4 eşecuri şi 3 egaluri (o victorie), în 8 runde disputate de el (15 în total)
- eliminat de Al Hilal, în în "optimile" Cupei Prinţului

Cosmin OLĂROIU
(Al Ahli, Emirate)
- 5 milioane $ salariu anual
- locul 7 în campionat, la 13 puncte de lider
- 5 înfrîngeri şi 5 remize în 16 etape

Ion MARIN
(Al Dhafra, Emirate)
- 0,5 milioane $ salariu anual
- locul 9 în campionat, la 7 puncte de zona retrogradării
- 5 înfrîngeri şi 8 remize în 16 etape

Dan PETRESCU
(Al Arabi, Qatar)
- concediat pe 1 decembrie
- 3 milioane $ salariu anual
- locul 8 în campionat, la 15 puncte de lider (cînd a fost demis)
- 3 eşecuri şi 6 egaluri, după 11 etape disputate de el

Ladislau BOLONI
(Al Khor, Qatar)
- 1 milion $ salariu anual
- locul 10 în campionat, la 9 puncte de zona retrogradării
- 6 eşecuri şi 6 egaluri în 17 etapeCum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (50)

polistul68  •  16 Februarie 2015, 14:12
Postat de polistul68 pe 16 Februarie 2015, 14:11

Acuma esti rau.....pai e o adevarata performanta, ca tu, MARE ANTRENOR, sa fi dat afara de la o echipa dintr-un campionat slab.....dar paote e mai bine asa...sigur are oferte din Germania si Franta, o sa-si dovedeasca valoarea acolo....:-))))

am uitat sa completez....desii are oferte sigure din Franta si Germania, va alege Rusia sau Grecia, ca i se va potrivi mai bine proiectul de acolo.....

polistul68  •  16 Februarie 2015, 14:11
Postat de red77 pe 16 Februarie 2015, 08:51

care performanta ? :)))))))))))))))) buna asta . aia il dau in suturi si tu vb de bonusuri de performanta :)))))))))

Acuma esti rau.....pai e o adevarata performanta, ca tu, MARE ANTRENOR, sa fi dat afara de la o echipa dintr-un campionat slab.....dar paote e mai bine asa...sigur are oferte din Germania si Franta, o sa-si dovedeasca valoarea acolo....:-))))

red77  •  16 Februarie 2015, 08:51
Postat de kos_tyn pe 16 Februarie 2015, 03:48

theodor, nici jumătate din ce spui nu e adevarat. "La Steaua (POATE) ar fi cîştigat 1,8 milioane de euro" . apoi 1- reghe a plecat de la steaua dintr-un motiv pe care il stie toata lumea mai putin tu: ciobanu nu a vrut sa investeasca in echipa pentru performanta 2- reghe primeste toti banii pe contract; castiga mai mult din bonusurile de performanta

care performanta ? :)))))))))))))))) buna asta . aia il dau in suturi si tu vb de bonusuri de performanta :)))))))))

Vezi toate comentariile (50 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1