INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

EXCLUSIV / VIDEO Sfatul lui Andrea Pirlo pentru Radu Drăgușin » Fundașul lui Tottenham dezvăluie discuția cu fostul antrenor al lui Juventus

Articol de , - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 08:00

Radu Drăgușin (21 de ani) a fost vândut de Genoa pe 25 de milioane de euro la Tottenham. Dar traseul cu mare potențial al fundașului central a fost însă atunci când s-a transferat de la Regal Sport la Juventus. Despre rolul important al lui Andrea Pirlo în cariera „Dragonului”, dar și ce-a „furat” de la Chiellini și Bonucci într-un interviu pentru GSP.

Radu Drăgușin a dezvăluit pentru GSP cum a semnat cu agentul care l-a dus la Tottenham. „Eram la Regal Sport și părinții mei căutau un agent pentru că urma să fac 16 ani. Mama mea și tatăl meu au vorbit cu un prieten comun și l-au recomandat pe Florin Manea. Au luat legătura și Florin a venit cu o invitație a doua zi de la Juventus”, spune Drăgușin.

„La Juventus primul contact a fost un șoc”

Cu o invitație pentru un trial la Juventus, Radu recunoaște că „nu am crezut!”. 

„Credeam că este un zvon sau ceva de genul ăsta. S-a dovedit a fi real! Am ajuns la Juventus. Primul contact a fost un șoc datorită faptului că erau de o organizare incredibilă. Acolo am văzut pentru prima oară ce înseamnă fotbalul european din Vest”, a povestit acesta.

O zi din viața unui sportiv de milioane de euro » Pasiunea secretă a lui Radu Drăgușin și dezvăluiri pentru GSP: „Am început să-l dezvolt”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
O zi din viața unui sportiv de milioane de euro » Pasiunea secretă a lui Radu Drăgușin și dezvăluiri pentru GSP: „Am început să-l dezvolt”

În vestiar cu Ronaldo și Dybala

Ajuns în Italia, la Juventus, un colos din Serie A, Drăgușin s-a antrenat cu jucătorii de milioane de euro. Ronaldo, Chiellini, Bonucci sau Dybala sunt doar câțiva dintre ei. Cum a fost să împartă vestiarul cu ei și ce-a învățat?

Sfatul lui Andrea Pirlo pentru Radu Drăgușin » Fundașul lui Tottenham dezvăluie discuția cu fostul antrenor al lui Juventus

Drăgușin răspunde: „Cred că pentru orice jucător tânăr de vârsta mea să ajungi într-un vestiar de așa calibru este o experiență unică. Să ai acele modele fix în fața ta și să le vezi în fiecare zi”.

Apoi detaliază: „Să le vezi fiecare detaliu pe care-l fac pe parcursul zilei, la antrenamente, după antrenamente, în sala de forță, la recuperare sau ce și cum mănâncă sau cum se culcă”. Asta „reprezintă o motivație în plus și un exemplu de urmat”, mai spune fundașul central

Eu am încercat în fiecare moment că fur cât ceva de la toți pentru că este o ocazie unică să ajungi în cercul închis al unora dintre cei mai mari jucători din lume
Radu Drăgușin

Ce-a „furat” Drăgușin de la Chiellini și Bonucci?

La Juventus, Radu a fost coleg și coechipier cu două „monumente” ale fotbalului mondial. Chiellini și Bonucci! Ce-a învățat de la ei? Iată răspunsul fundașului cental de 21 de ani.

„Acolo intrăm deja în detalii tehnice, dar am încercat să fur fiecare mic lucru pe care l-am văzut la ei. De la mișcările lor în teren, de la faptul cum se poziționează ca să atace adversarul sau mingea, deposedările pe care le făceau”, a spus acesta în interviul acordat GSP, atunci când a primit la Genoa, trofeul de „Cel mai bun fotbalist român”, din 2023.

Sfaturi de la Pirlo

Un rol important în ascensiunea lui Radu a avut și Andrea Pirlo. Cel care l-a promovat la echipa mare a lui Juventus.

Andrea Pirlo mi-a dat foarte multă încredere! Să iei un copil și să-l bagi în teren la 18 ani... Direct în Champions League mi-am făcut debutul. Este un semn de încredere și mi-a dat această șansă”, dezvăluia fotbalistul lui Tottenham.

Pirlo mi-a dat mai multe sfaturi pe lângă cele de fotbal. Unul dintre ele: să rămân cu picioarele pe pământ, să nu uit de unde am plecat și de ce m-am apucat de fotbal!
Radu Drăgușin

Citește și:

Radu Drăgușin, lăudat de unul dintre cei mai buni fundași din istoria Angliei: „Un transfer extraordinar, antrenorul a fost cu adevărat inspirat”
ANGLIA
Radu Drăgușin, lăudat de unul dintre cei mai buni fundași din istoria Angliei: „Un transfer extraordinar, antrenorul a fost cu adevărat inspirat”
Gigi Becali, convins că putea obține mai mulți bani pentru Drăgușin: „Eu îl dădeam cu 35 de milioane, pentru că Becali vinde cu 5 milioane mai mult tot timpul”
FCSB
Gigi Becali, convins că putea obține mai mulți bani pentru Drăgușin: „Eu îl dădeam cu 35 de milioane, pentru că Becali vinde cu 5 milioane mai mult tot timpul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
simisimi
simisimi  •  18 Ianuarie 2024, 09:23

Mare atentie cu deposedarile prin alunecare din propriul careu ! La Genoa, si la Nationala, a folosit des acest procedeu! Multi fundasi centrali celebrii afirma ca in propriul careu trebuie evitat " sa te duci sanie" la adversar.

bajescu
bajescu  •  18 Ianuarie 2024, 09:00

Sfaturile primite par a fi unele de bun simt. Cred ca fiecare fotbalist tanar primeste asemenea sfaturi. Important este sa ai suficienta minte incat sa le si pui in practica. Dragusin pare sa aiba aceasta inteligenta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează