INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Șumudică, mesaj pentru turci: „Nu sunt rege! Nu-mi mai sărutați mâna” » În ce condiții i se prelungește contractul

Marius Șumudică, antrenor Gaziantep
Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 12:23

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a precizat că i se va prelungi automat contractul dacă formația lui se salvează de la retrogradare.

Când Marius Șumudică a fugit din Turcia, întorcându-se acasă de teama coronavirusului la jumătatea lunii martie, presa locală a scris că președintele lui Gaziantep nu i-a dat voie și tehnicianul riscă să fie demis. Ceea ce, până la urmă, nu s-a confirmat. Din contră. Ar putea rămâne un an în plus.

Marius Șumudică: „Contractul meu se va prelungi automat cu un an”

„La startul sezonului, toți au crezut că Gaziantep e una dintre echipele care ar putea retrograda. Acum, suntem pe locul 9, una dintre cele cinci formații care nu și-au schimbat antrenorul, alături de Galasaray, Sivas, Bașakșehir și Alanya. Dacă nu cădem, contractul meu se va prelungi automat cu un an", dezvăluie Șumudică în interviul pentru cotidianul turc Fanatik, anunțând: „Vreau să rămân aici. Îmi doresc mereu mai mult și de aceea îmi forțez jucătorii. Îi cunosc, știu cât de buni sunt".

Șumudică: „Oamenii mă respectă, mă iubesc”

Le cere ceva însă fotbaliștilor săi. Să-l privească doar ca pe un antrenor. „La fel ca la Kayseri, oamenii mă respectă, mă iubesc. Dar nu sunt rege, sunt o persoană normală, ca oricare alta", afirmă el. 

Povestește un moment neașteptat, trăit la Gaziantep. „Într-o zi, un jucător turc a venit la mine și mi-a sărutat mâna pentru că era titular. I-am zis: «Te rog, nu mai face acest gest. Ești în echipă pentru că meriți să joci». Înțeleg respectul celor din jur, însă nu sunt nici bunic, nici președinte. Nu-mi mai sărutați mâna! Pentru mine, toți sunt egal. E suficient să mă salutați".

Maxim și Kayode vor primi doar primele de meci

Șumudică a repetat că i-a convins pe Maxim și Kayode să joace până la finalul stagiunii, deși împrumuturile lor expiră. „Vor rămâne și la ultimele opt partide. Le-am spus că banii nu înseamnă totul. 

Amândoi au demonstrat că un caracter special. Ei nu primi salarii în această perioadă, vor lua doar prime de meci". Cu o precizare, la sfârșit: „Vreau să-i păstrez pe amândoi și sezonul viitor". „Tricolorul" ar trebui să revină la Mainz, în timp ce nigerianul se întoarce la Șahtior.

Süper Lig se va relua vineri, 11 iunie. Gaziantep va juca două zile mai târziu, pe teren propriu, cu Ankaragücü.

„Fotbalul fără fani este foarte dificil. Imaginați-vă un concert în care formația cântă, dar nu ascultă nimeni! Pentru noi, atmosfera va fi ca în cantonamentul din Antalya” 

„A început Bundesliga a început și am observat că echipele suferă la concentrare. Cine reușește să se concentreze mai mult are un pas înaintea adversarilor” - Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

VIDEO. Bogdan Andone povestește două episoade amuzante alături de cumnatul său, Marius Șumudică

Citește mai multe știri despre stranieri:

Sacrificiile făcute de Alex Maxim pentru a rămâne la Gaziantep, dezvăluite de Marius Șumudică: „A pierdut enorm”

Scoțienii cred în Ianis Hagi: „E o superachiziție. Va oferi mult la Rangers”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează