INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ACCIDENT

Va fi operat azi! » Mircea Lucescu a fost implicat într-un accident rutier violent

După accidentul de ieri, lui Mircea Lucescu i se va reţine permisul şi i s-a deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală. +7   FOTO
După accidentul de ieri, lui Mircea Lucescu i se va reţine permisul şi i s-a deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală.

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2012 23:18

Rămas blocat în maşina izbită de un tramvai, Mircea Lucescu a fost scos de Pompieri dintre fiarele contorsionate. Tehnicianul are o hemoragie şi cel puţin două coaste fracturate, a fost pus sub sedative şi va trebui să suporte o intervenţie chirurgicală.

"Număr zilele pînă duminică dimineaţă, cînd mă reîntorc în Ucraina. Îmi lipsesc mult jucătorii, colegii, îmi lipseşte fotbalul", declara marţi Mircea Lucescu. Dar ieri, ca şi în 2009, cînd a suferit un preinfarct şi i-au fost implantate două stenturi la inimă tot în pauza competiţională, starea de sănătate pusă în pericol i-a schimbat planurile.

Nu purta centură

Il Luce conducea ieri în Bucureşti o Kia Sorento 4x4, în care se afla şi Răzvan Dragomirescu (40 ani), director al editurii Nemira, unde familia Lucescu e acţionar majoritar. Cei doi trec de Politehnică pe bulevardul Vasile Milea şi se îndreaptă spre Podul Basarab, în jurul orei 13:40. Cu 150 de metri înaintea podului, Lucescu virează spre stînga, încercînd să întoarcă peste linia de tramvai. Se pare că nu s-a asigurat.

Tramvaiul, cu 15 km/h, loveşte în lateral stînga maşina antrenorului şi o aruncă pe sensul celălalt de mers. Aici, automobilul lui Lucescu acroşează un Volkswagen condus de Gabriela Hussain, care povesteşte: "Am făcut loc atît cît am putut, dar tramvaiul l-a proiectat în mine, deşi domnul Lucescu nu avea viteză. După impact am văzut că era conştient, dar avea un pic de sînge pe mîini".

În maşina acroşată mai erau o femeie şi un copil, însă nimeni nu e rănit, iar vehiculul a fost doar zgîriat. Maşina lui Lucescu se opreşte în stîlpii de protecţie de pe marginea drumului. Antrenorul nu purta centura de siguranţă. Imediat, Gabriela Hussain sună la 112.

435885-infografie-accident.jpg

*Maşina albă este cea condusă de Mircea Lucescu.

Scos pe targă

Antrenorul şi pasagerul din maşina lui sînt lucizi, dar nu pot ieşi din automobilul contorsionat. Constantin Anghelache, fost preşedinte al Rapidului şi prieten cu Lucescu, ajunge imediat după medici la locul accidentului: "Am auzit ce s-a întîmplat şi am fugit acolo, medicii veniseră deja. Le-am spus despre problemele lui cardiace".

Curînd soseşte echipa de descarcerare care taie uşa din dreptul şoferului şi îl scoate pe antrenor direct pe targă, evitînd riscul agravării unor posibile leziuni interne. Lucescu e dus de urgenţă la Spitalul Universitar.

"Se temea că e afectat la inimă"
Medicul Adrian Georgescu îl primeşte pe tehnician şi observă că Lucescu e speriat: "Acuza o stare de ameţeală şi se temea să nu fie o consecinţă a afecţiunilor lui cardiace". Cardiologul Vinereanu îl linişteşte după o verificare promptă, dar aparatul de susţinere a pulsului şi cel de resuscitare erau pregătite, preventiv.

La 14:40, patronul rapidist George Copos atenuează şocul evenimentului: "Am vorbit acum la telefon cu Mircea. Mă speriasem şi eu, dar e bine. Mi-a zis că îl doare o coastă". Dr. Georgescu finalizează peste cîteva minute investigaţiile preliminare şi anunţă că e vorba de un traumatism toracic şi cîteva coaste fracturate.

"Situaţie sensibilă"
La spital sosesc, pe rînd, soţia lui Mircea Lucescu, Neli, Marius Şumudică, Dinu Gheorghe, Rică Răducanu şi Dănuţ Lupu. Apoi fraţii antrenorului, Nelu şi Gelu. Iar la ora 16:00, declaraţiile dr. Georgescu complică lucrurile.

Situaţia "nu e dramatică, dar ceva mai sensibilă", admite medicul, vorbind de 7 coaste afectate ale pacientului Lucescu, aflat la terapie intensivă, şi un traumatism cranian minor la pasager. Din fericire, semnalele sînt totuşi pozitive: "Viaţa domnului Lucescu nu e pusă în pericol, a suferit un traumatism toracic forte". Familia doreşte discreţie, iar la ora 19:00 urmează reevaluarea lui Il Luce.

Stă sub sedative
Răzvan e la Roma, la antrenamentele lui Luis Enrique. Soţia lui, Ana, iese din spital vorbind de "o nebunie în salon, vreo zece medici, poliţişti care cer acte şi aşteaptă declaraţii". Din Ucraina, patronul lui Şahtior, Rinat Ahmetov, sună din sfert în sfert de oră şi îi propune alarmat lui Neli Lucescu transferul antrenorului la un spital din Doneţk, cu un avion privat. Medicul Georgescu evită subiectul: "Va rămîne în spital, dar familia poate decide un eventual transfer".

“E un diagnostic periculos”
Aseară, după investigaţia de la ora 19:00, Cătălin Cârstoiu, managerul spitalului, a declarat pentru Mediafax: “Medicii au stabilit că pacientul are multiple fracturi ale costelor, sînge în cavitatea pleurală şi contuzie pulmonară. Nu se pune problema unui transfer către un alt spital pentru cu un astfel de diagnostic este foarte periculos”.

La 20:15, Dinu Gheorghe a revenit la spital unde i-a adus lui Lucescu calmante. Tehnicianul a fost sedat, el avînd dureri mari.

Surse medicale susţin că “este foarte posibil să intervenim chirurgical pentru a reface structura coastelor dar şi pentru drenarea sîngelui din cavitatea pulmonară”.

Chivu a păţit-o în aceeaşi zi!
O coincidenţă nefastă face ca ziua de ieri, 6 ianuarie, să fie una neagră pentru fotbalul românesc, nu doar prin prisma accidentului în care a fost implicat Mircea Lucescu. Acum doi ani, pe aceeaşi dată, Cristian Chivu suferea pe teren, în Italia, teribila accidentare craniană în urma căreia a fost şi operat.

"Lucescu are 7 coaste rupte, unele din ele în mai multe locuri, şi există o hemoragie în cavitatea pulmonară" (site-ul oficial Şahtior Doneţk)

"Doar Neli a vorbit cu Mircea Lucescu. La ora 11:00 am vorbit la telefon cu el, la 14:00 trebuia să ne întîlnim. În dreapta lui era un director de la firmă, probabil că a vorbit cu el şi nu a mai fost atent" (Dănuţ Lupu)

"Generaţia noastră din '70 e foarte încercată, foarte mulţi au dispărut. Îl ştiu pe Mircea un şofer foarte bun încă din 1970, dar trăim o barbarie a şoselei" (Cornel Dinu)

Vezi şi: Maşina i-a salvat viaţa lui Mircea Lucescu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
zegetina
zegetina  •  07 Ianuarie 2012, 22:40

Sa va fie rusine! Lucescu a taiat calea tramvaiului si s-a bagat intr-o masina care circula regulamentar. Pe voi va intereseaza cat de mult sufera el si toata ziua Lucescu in sus si Lucescu in jos? Dar cei din tramvai? Cei din masina pe care a lovit-o? Sunteti orice doar jurnalisti nu. Sun curios ce scriati daca conducea un neica nimeni asa cum a facut Lucescu si lovea pe cineva asa cum a facut Lucescu. Lucescu nu a facut altceva decat sa puna in pericol viata tutror celor din masina pe care o conducea, si a celorlalti participanti in trafic. pentru asta voi ii plangeti de mila, sa fa fie rusine! Singurul lucru care merita, ar fi sa i se retraga permisul pe viata! E un pericol publi

robotzel
robotzel  •  07 Ianuarie 2012, 15:42

Cornel Dinu este mult peste retardarea maxima care poate fi admisa intr-o societate normala. Adica tot ala cu tranvaiul este barbar. Ma oligofren imbecil ce esti: Mircea Lucescu s-a aruncat ca un imbecil in fata tranvaiului, incalcand astfel legea. Dumnezeule mare cat de prost poate fi Dinu. Cred ca ar trebui sa faca si o operatie pe creier.

agamitza
agamitza  •  07 Ianuarie 2012, 11:27

Ma intreb cum sa te abtii sa zici ceva cand citesti ca Cornel Dinu traieste o "barbarie a soselei". Ca orice individ legat de vechiul MI este incapabil sa vada adevarul. Astia inca se cred pe vremea lui Draghici sau Postelnicu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează