INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Walter Zenga, mesaj superb pentru Ionuț Radu după greșeala din meciul cu Bologna: „Nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori te ridici”

Walter Zenga
Foto: Imago
Walter Zenga Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 15:12 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 15:23

Walter Zenga (61 de ani), legendarul portar al naționalei Italiei și fost jucător la Inter, i-a luat apărarea lui Ionuț Radu, după gafa portarului român din meciul cu Bologna. „Nerrazurii” au pierdut cu scorul de 1-2, într-o restanță din etapa #20 din Serie A, fostul internațional de tineret greșind decisiv la golul doi, marcat de Sansone, atacantul Bolognei.

Criticat vehement după gafa de proporții de presa internațională, portarul român este apărat de Zenga, care i-a transmis un mesaj de susținere pentru portarul român și îi acuză pe cei care îl compară cu Giuliano Sarti, fostul portar al lui Inter care în 1967 îi făcea cadou titlul lui Juventus, apoi un an mai târziu se transfera la formația torineză.

Ionuț Radu, comparat cu portarul care a trădat-o pe Inter! A semnat cu Juventus, după ce a fost acuzat că a greșit intenționat
INTER
Ionuț Radu, comparat cu portarul care a trădat-o pe Inter! A semnat cu Juventus, după ce a fost acuzat că a greșit intenționat

Walter Zenga: „Dacă Inter va pierde titlul, nu este vina lui Radu”

„Greşeala lui Radu este evidentă. E prea uşor să dăm toată vina pe el. Ce legătură are comparaţia cu Sarti? E corect să dăm vina pe cei mai slabi? Mai avem de jucat patru meciuri din această campanie. Dacă Inter va pierde titlul, nu este vina lui Radu. 

Nu ştiu dacă Handanovic va reveni duminică, dar, în acelaşi timp, am văzut lucruri importante: Dumfries a acoperit camera, iar Dimarco, Correa şi Cordaz încercau să îl încurajeze. Sunt sigur că toţi jucătorii au făcut asta. Dacă Radu va juca la Udinese, va trebui să şteargă totul din urmă. 

Dacă ar fi făcut meciul vieţii cu Bologna, nu cred că ar fi intrat pe teren cu gândul că e un fenomen, pentru că greşeala e chiar după colţ. Nu e cel mai slab, i se poate întâmpla oricui. Nu contează de câte ori cazi, important e de câte ori te ridici. Să demonstrezi că ai personalitate este cel mai important lucru din lumea de azi”, a spus Walter Zenga potrivit gazetta.it.

VIDEO cu gafa lui Ionuț Radu din Bologna - Inter 2-1

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Răsturnare de situație în cazul lui Mbappe! Cu cine ar semna de fapt: „Sunt 100% sigur”
PSG
Răsturnare de situație în cazul lui Mbappe! Cu cine ar semna de fapt: „Sunt 100% sigur”
Ronaldo și De Gea au ținut campioana Europei în șah, dar United își ia adio de la Liga Campionilor
United - Chelsea 1-1
Ronaldo și De Gea au ținut campioana Europei în șah, dar United își ia adio de la Liga Campionilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
467805250305988
Vali Macovei  •  30 Aprilie 2022, 11:48

Contează mai puțin de unde a împrumutat citatul, ceea ce conteaza este gestul de solidaritate, cuvânt care nouă romanilor ne este tot mai străin. Noi nu mai practicam sporturi de echipă, nu mai știm cum e să te simți încurajat sau criticat de coechipieri, nici macar jucând intre amici, sportul preferat a devenit trasul de fiare și expunerea mușchilor din mașini scumpe.

caminero
caminero  •  30 Aprilie 2022, 00:30

O tîmpenie new-age, ca toate cugetările astea motivaționale. Dacă ai căzut la podea de 300 de ori, nici nu mai contează că te-ai și ridicat de 300 de ori, tot sac de box cu borul umflat ești. Sau masochist sadea.

176901212832165
Dan Petnaise  •  29 Aprilie 2022, 23:55

Respect Zenga!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close