OPINII  »  DINAMO - FC ARGEȘ 1-2

Doar ghinion la Dinamo?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 14:34 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 14:58

După două nefăcute în campionat, unde UTA și Rapid au egalat-o în prelungiri, Dinamo a trăit aceleași momente neplăcute și în Cupă: a încasat de la FC Argeș golul de 1-2 în minutul 90+3! Ba și în condițiile în care deschisese scorul și lăsase impresia că va obține, în sfârșit, prima victorie din acest al 5-lea mandat al lui Mircea Rednic. Iată însă că mai are de așteptat.

Cel mai simplu e să spui că echipa e urmărită de neșansă. Că e ghinionistă, poate blestemată. Ar fi plastic, dar și adevărat? Mai degrabă nu, întrucât ea nu-i pregătită fizic. Din care pricină jucătorii abia se mai țin pe picioare în finalurile de meci, transformate în vise rele. 

Se sufocă și aleargă pe loc, ce-a observat și Latovlevici în întâlnirea de marți. Cum Rednic a început treaba abia pe 1 octombrie, nu merge să-i impuți lui slăbiciunea amintită.

Vina trebuie atribuită predecesorului său, lui Dario Bonetti, dar și celor care l-au angajat în iulie. Și care, în frunte cu directorul executiv Iuliu Mureșan, președinte timp de 17 sezoane la rivala CFR Cluj, au uitat "amănuntul" că italianul nu mai antrenase de 5 ani!

Posibil ca parte de vină pentru eliminarea din Cupă să aibă și Rednic. În sensul în care, deși Pinto, Răuță și D. Popa erau accidentați, el a decis să-i odihnească pe Iliev, Sorescu și Ivanovski. 

Pasămite, jucaseră prea mult și se simțeau obosiți. „Luxul” l-a costat, ca și iertarea lui Nica, inclus inițial, alături de Țâră, pe lista indezirabililor. Dacă i-a ieșit cu atacantul, marcatorul unui gol frumos, n-a nimerit-o și cu fundașul. Nica a greșit la ambele goluri ale piteștenilor.

Pe bună dreptate, ignorând însă insolvența, Rednic s-a plâns de calitatea lotului. De subțirimea lui. Nu s-a lamentat degeaba, altfel e de presupus că n-ar fi recurs la Nica și la Țâră, introduși pe parcurs. De notat că tocmai jucătorii veniți de pe bancă, Latovlevici, Meza Colli, Rainov și Ișfan, au realizat diferența în repriza secundă și i-au adus Argeșului un succes meritat. Încă fără licență, Andrei Prepeliță demonstrează că-i antrenor.

Doar ghinion la Dinamo?!

Când echipa se zbate să scape de retrogradare, rămânerea în Liga 1 constituind principalul ei obiectiv, nu Cupa, mai e ceva ce deranjează în Ștefan cel Mare. Eșecul repetat de a coopta în club vechiile glorii roș-albe. 

Sigur că, înainte de orice, Mureșan et Comp., îndemnați probabil de Nicolae Badea, o fac în propriul interes. Pentru imagine. Spre a câștiga simpatia suporterilor, spre a crește în ochii acestora, dintre cei mai atașați și mai statornici din fotbalul nostru.

După ce au dat greș cu Dănciulescu și cu Marius Niculae, pare-se că nu se vor înțelege nici cu Răducioiu. Oarecum normal, deoarece nu le-au oferit acestora, cum s-ar fi cuvenit, postul de director sportiv, ci doar pe cel de team manager. De, să fiu scuzat, băgător de seamă. De aghiotant pe lângă staff-ul tehnic, mai mult decât nimic, însă foarte puțin!

Vorba lui Dănuț Lupu, ce vrei, "Îl aduci pe Răducioiu să stea lângă Rednic pe bancă și să plimbe foaia de joc cu schimbările pe la al 4-lea arbitru?", când e singurul român care a evoluat la nivel înalt în toate cele 5 campionate de top de pe continent, în Anglia, Franța, Germania, Italia și Spania?!

Dacă Mureșan ia 5.000 de euro pe lună, salariu confirmat, iar unei legende a „câinilor” îi promiți 1.500-1.700, atunci nimeni nu se va înghesui să accepte. Deoarece, înainte de a fi o chestiune de bani, e una de prețuire. Chiar de respect. 


Comentarii (24)
sibelius
sibelius  •  28 Octombrie 2021, 13:04
Postat de Sucala Valer pe 28 Octombrie 2021, 08:53

Cu tot respectul pentru cariera Dvs. de ziarist, dar nu e primul articol in care se vede ca suntei un anti CFR-ist convins, si chiar nu imi dau seama de ce, la ce performante a avut CFR, chiar si cu Muresan ca presedinte . A avut dreptate Dan Petrescu mai demult cand a spus ca vrea sa vada ce echipa din Romania va mai face 10 puncte in Champions League. Poate ne explicati candva Dvs ce aveti cu CFR

Care sunt performantele? Locul 3(maxim) in grupa de UCL si eliminare in prima dubla-mansa din primavara E.L.? Confunzi performantele(semifinale/finale) cu banii. Da, CFR a castigat titluri in Romania si bani din calificarile in grupe. Care a fost rezultatul incasarilor? Insolventa in perioada Paszkany, datorii peste datorii acum.

cornelcc
cornelcc  •  28 Octombrie 2021, 11:54
Postat de Sucala Valer pe 28 Octombrie 2021, 08:53

Cu tot respectul pentru cariera Dvs. de ziarist, dar nu e primul articol in care se vede ca suntei un anti CFR-ist convins, si chiar nu imi dau seama de ce, la ce performante a avut CFR, chiar si cu Muresan ca presedinte . A avut dreptate Dan Petrescu mai demult cand a spus ca vrea sa vada ce echipa din Romania va mai face 10 puncte in Champions League. Poate ne explicati candva Dvs ce aveti cu CFR

Stimabile, ne spui si noua care sunt acele "performante" ale CFR-ului? Obtinerea a 10 puncte in CL o consideri "performanta"?!??! Vorbind despre performante si despre alte echipe, asa cum isi doreste Dan Penalty, uiti ca echipe romanesti au jucat sferturi, semifinale si finale de cupe europene si intercontinentale, ba chiar una dintre ele a si castigat Cupa Campionilor Europeni si Super Cupa Europei - Steaua Bucuresti! Dinamo, Craiova, Rapid si Steaua (in 2006), acestea sunt adevaratele performere ale fotbalului romanesc! Prezenta Stelei 11 ani consecutivi in grupele cupelor europene este o performanta, cu un total de 15 prezente pana in 2016. Asa ca mai incet cu afirmatiile ca toata lumea are ceva cu CFR-ul. CFR-ul nu este o echipa iubita nici macar in Cluj, iar unul dntre motive este tocmai lipsa performantelor internationale REALE! Nu a celor inchipuite de unii ca tine si DP, care considerati ca 10 puncte castigate conjunctural in grupa de CL o performanta! Apropo, cu cele 10 punte ati terminat pe locul 3 ... .

mzm1
mzm1  •  28 Octombrie 2021, 11:25

Sa fim seriosi, „cele doua nefacute in campionat” (cu UTA si Rapid) au fost doua aranjamente partial ratate! Dinamo a cucerit doar 2 puncte in loc de 6 cum era... programat, din cauza că regia nu a fost respectata intocmai. UTA si Rapid, cele doua echipe care speriaseră CFR (Rapid chiar umilind echipa campioană cu 2-0), au jucat cu Dinamo „inexplicabil” de slab. Oare chiar inexplicabil? Iar la final, in ultimile secunde, s-a gasit cate un... neatent care a egalat din greseală! Oricum, Dinamo nu trebuie sa se preocupe de Cupă, ci de evitarea retrogradarii. Pentru că urmeaza jocul cu Sepsi, echipa ajunsa si ea in „zona minată”, si daca nu se intamplă nimic de... pace si prietenie, Dinamo poate inregistra inca o infrangere la scor, cum a patit-o cu FCSB si Craiova.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează