OPINII  »  CSA STEAUA

Drumul greșit

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2022 12:20 / Actualizat duminica, 28 august 2022 12:41

Săptămâna trecută, pe noua arenă din Ghencea s-au înregistrat două evenimente. Învinsă cu 4-0 de Csikszereda, CSA Steaua a suferit cel mai aspru eșec de la reînființare și, pe de altă parte, la meci au asistat doar vreo 800 de oameni! Hai 1.000, când la partidele formației antrenate de Daniel Oprița veneau, de regulă, circa 3.000 de spectatori. Mult peste media consemnată în Liga 2.

Suporterii Stelei (o numesc așa fără a intra în probleme identitare) și-au manifestat astfel, prin absență, dezamăgirea că echipa lor favorită, finanțată de Ministerul Apărării Naționale, n-are cum promova în eșalonul de elită. 

Deoarece i se interzice acest pas pentru al doilea an consecutiv, destui fani au ridicat dezamăgirea la rang de indignare și au mutat protestele de la stadion la sediul MApN. Unde au afișat bannere cu mesaje nu tocmai măgulitoare pentru onor conducerea clubului și a ministerului.

Chestiunea e mai veche, deci n-o mai iau de la capăt. Se știe că, fiind club departamental, de drept public, CSA trebuia și trebuie să-și schimbe statutul întrucât în Superligă pot participa, precizează Regulamentul FRF, exclusiv entități de drept privat. Bun sau rău, probabil rău, căci UEFA n-are asemenea îngrădiri, Regulamentul trebuie respectat. Unde-i lege nu-i tocmeală.

S-a explicat că Steaua poate promova pe două căi. Fie se modifică Legea Sportului, ce datează din 2000, fie CSA se transformă în club privat, soluție ce părea, și e, mai simplă. 

Transformarea în discuție putându-se realiza, conform președintelui FRF, „Prin preluarea acțiunilor de către o Societate Comercială Sportivă pe Acțiuni, chiar deținută de MApN”.

Ce rezultă din spusele lui Răzvan Burleanu? Că echipa ar rămâne a ministerului, doar că în altă formă juridică. Paradoxal, oficialii în măsură să decidă au ales drumul mai lung și mai complicat, ba chiar greșit.

Drumul greșit
Daniel Oprița

Refuzând să caute investitori, ori tot amânând, MApN și CSA au cerut amendarea Legii 69/2000, fiind însă greu de crezut că așa ceva se va întâmpla într-un viitor apropiat. 

În cazul în care se va întâmpla vreodată. Căci nu-i ușor ca Parlamentul să găsească timp și dispoziție pentru a modifica o lege numai la solicitarea câtorva cluburi. A CSA Steaua și a altor 4, Slatina, Dumbrăvița, Baia Mare și Șelimbăr.

De neînțeles de ce Steaua a apucat-o pe drumul respectiv, când era de presupus, ca să nu zic sigur, că va avea puține șanse de izbândă. Ca atare, a pierdut un an și încă unul, riscând să piardă și alții!

Avertizați că-s obligați să schimbe statutul clubului până la startul sezonului recent început, șefii CSA, în frunte cu colonelul Răzvan Bichir, instalat comandant în martie 2021, s-au complăcut să scrie și să plimbe niște hârtii. Parcă ferindu-se să acționeze în direcția indicată, ei au fost luați la țintă de fani. Care i-au acuzat de incompetență și de nepăsare.

Ba chiar, nu fără argumente, de dispreț la adresa lor, de batjocorirea suporterilor. Timp în care, deși câțiva dintre ei au stipulate în contracte prime pentru o promovare iluzorie!, băieții lui Oprița joacă doar ca să se afle în treabă. De florile mărului.


Comentarii (95)
forumer.47
forumer.47  •  30 August 2022, 00:34
Postat de heronzeus pe 29 August 2022, 18:40

asa va prezentati ca-i gol stadionul. ca au fost 800 sau 1500 nici nu conteaza. inuman de putin oricum. la Steaua din liga 1 au fost la un meci cu un no name peste 40 de mii de oameni. se pregateste ceva. vine rejudecarea din 3 noiembrie si clona csa se desfiinetaza. poti ramane cu vitnaul tau barzesti.

Arata clasament cu Liga 1 sa scrie Steaua, clonatule :))! Ati fost 3.000 cu Chindia si sub 2.000 cu Hermannstadt, inuman de putin, se vede ca nu sunteti Steaua, ci doar clona FC FaciCeSpuneBecali2003. Pe 3 noiembrie avem definitivarea palmaresului in dreptul Stelei, apoi desfiintarea Vitanului tau Barzesti :))!

forumer.47
forumer.47  •  30 August 2022, 00:29
Postat de tictictic pe 29 August 2022, 16:46

Asa, si?!? Daca ziceau CSA Talpan si AS47 ca au fost 10 mii la meciul cu Csikszereda si 30 de mii la meciul cu Metaloglobus, era in regula??? Dormeati mai linistiti??? Bai, asa ceva ma duce cu gandul la raportarile comuniste dinainte de '89; la productia de grau la hectar si la cincinalul in patru ani jumate'!!! Va e dor de epoca aia??? Eu am trait-o si nu va recomand...

In primul rand, nu exista "CSA Talpan". Eu tin cu CSA Steaua Bucuresti, tu cu FC Fcsb, ca sa stim de unde plecam. In al doilea rand, nu trebuia sa zica nimeni nimic, eu chiar merg la meciuri fata de voi, molustele de pe gsp, si stiu nr aprox de stelisti. Eu dorm foarte linistit, tin cu STEAUA. Tu ar trebui sa-ti faci griji, tii cu o echipa cu nume cacofonic FC FCsb, stema cu freza Lisei Simpsob, baza in comuna Berceni, fara acces in Ghencea, fara istoria si palmaresul Stelei dintre 1947-1998, culori galben-albastre, echipament corai si cate si mai cate.

adriann_
adriann_  •  29 August 2022, 22:50
Postat de tictictic pe 29 August 2022, 16:35

De regula, nu-mi bat capul cu toti prostii ce refuza sa inteleaga realitatea. Documentele pe care le-am citat sunt absolut reale; ele exista. Indiferent ca tu le crezi sau nu! Repet, n-au fost facute publice, asa cum o corespondenta interna intre doua societati private nu-ti apare pe internet nici macar cautand cu google:) Spre exemplu, eu am lucrat ani multi (printre altele) pentru Amazon, Cisco si Microsoft; sunt mii de recomandari si restrictii pe care le-am primit de la acestea; niciuna insa vizibila pentru prosti ca tine pe net! Cu atat mai remarcabila este investigatia jurnalistilor ce au reusit sa intre in corespondenta interna FIFA/UEFA - FRF si sa publice acest document, absolut definitoriu pentru subiectul de care discutam. Cauta pe net (daca reusesti!) statutul FRF din 2011; vei gasi acolo paragraful care interzice cluburilor de drept public afilierea la FRF, consecinta a recomandarilor FIFA/UEFA din documentul citat, transmis in 2010. Cauta pe net (daca reusesti) decizia prin care FRF condusa de Burleanu a abrogat acest paragraf in 2014!!! Uite ce e; nu-mi bat capul cu toti prostanii din lume; documentele exista, sunt reale si autentice; daca intelegi, bine; daca nu, ramai in ceata prostiei tale, ca nu sufera nimeni... un simplu si jalnic hater de serviciu, fara mintea si inteligenta la el... P.S.: Habar n-am cine e Alboiu ala... si nici nu ma intereseaza!

Postacel, praloreaza fiicepe odata ca "iti zic eu ca e asa" si "am lucrat la X si Y" valoreaza fix zero intr-o discutie de pe net, cand tu ai fost prins cu un fake news cat casa. Schimbarile din statutul FRF au avut loc FIX IN URMA CAMPANIEI FAKE NEWS CARE A ACREDITAT IN SPATIUL PUBLIC IDEEA CA "UEFA NU PERMITE". Ce incerci tu sa faci aici e foarte simplu: SA PREZINTI EFECTUL CAMPANIEI FAKE NEWS (modificarea statutului FRF) CA FIIND o dovada a faptului ca AR FI EXISTAT O ASEMENEA CERINTA A UEFA :)) Nu ma, n-a existat asa ceva, iar fake news-ul postat in 2017 pe site-ul obscur al lui Florin Alboiu nu e o investigatie (ce gluma proasta) ci tot o tentativa jalnica de manipulare dcomisa dupa ce Talpan incepuse cu procesele. DE UNDE STIM ASTA? Pai UEFA A lamurit public "misterul" raspunzand solicitarii alora de la AS47 iar scrisoarea a fost publicata peste tot: "Forumul de la Nyon a răspuns solicitării asociației suporterilor steliști AS47, vizavi de statutul CSA Steaua, iar răspunsul a fost unul cât se poate de clar: „Nicio regulă UEFA nu interzice cluburile deținute de stat.” Tot în răspunsul primit de AS47 se precizează că „în legătură cu regulile interne de licențiere, acestea sunt de competența asociațiilor naționale”. Mai exact, UEFA nu spune nu unei promovări a clubului de fotbal CSA Steaua în Liga I, dar nici nu poate interveni asupra regulamentelor FRF." Este incredibil ca un postac al ciobanului este inca lasat s

Vezi toate comentariile (95)
Comentează