OPINII  »  CONFERENCE

Felicitări și reproșuri

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2022 14:43 / Actualizat vineri, 26 august 2022 14:43

Să cânte fanfara!, CFR s-a calificat pentru a patra oară consecutiv în grupele unei competiții continentale, performanță de lăudat. Mai ales pentru că a fost realizată în condițiile unui program cu 14 meciuri jucate în 46 de zile, unul la fiecare 3,2 zile! Opt din cele 14 au avut loc în Europa și, atenție!, CFR n-a pierdut niciunul în timpul regulamentar, bifând 3 succese și 5 remize. Fără să fie un bilet de favoare, felicitările sunt obligatorii, nu?

Încă de joi seara, la cald, apreciam că formația din Gruia a meritat victoria în returul cu Maribor. Implicit și calificarea, chiar dacă aceasta a venit abia în minutul 90. În care mijlocașul croat Lovro Cvek a înscris golul izbăvitor, primul pentru el în tricoul vișiniu. Gol superb, foarfecă la păianjen, dar și foarte valoros. Căci participarea în grupele Conference League le asigură clujenilor, din start, un cec de 3 milioane de euro.

Faptul că un mijlocaș a marcat unicul gol al partidei atestă că „feroviarii" n-au izbutit să suplinească absența vârfului de atac Debeljuh, croatul tocmai operat la genunchi. Betancor a arătat din nou că încă nu s-a acomodat, în vreme de Yeboah, 19 ani, pare încă prea crud. În ciuda talentului, mai degrabă e un jucător pentru mâine decât pentru azi. Îi mai trebuie experiență, meciuri în picioare.

Cum fâșnețul Petrila a pus capul în pământ și a ținut exagerat de minge, iar Deac a început și el să obosească, logic la 36 de ani împliniți în februarie, că doar e om, nu mașină, campioana României a găsit anevoie, rar, drumul spre poarta lui Maribor. Deși nepericuloși, preferând să paseze în zona neutră, slovenii au dominat totuși repriza secundă, una slabă a clujenilor.

Felicitări și reproșuri
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago Images

Întrucât Debeljuh nu va reintra curând, CFR va avea destule bătăi de cap în ofensivă. Migrene. De aici și întrebarea de ce i s-a permis să plece lui Dugandzici, alt croat, că mulți fotbaliști mai scoate țărișoara asta cu numai 4 milioane de locuitori?!

Cu tot respectul, la palmaresul și pretențiile multiplei campioane a României, normal e să te bazezi pe măcar două vârfuri de calitate, pe doi marcatori, nu pe unul singur, care, iată, se poate accidenta.

Ar mai fi ceva, nu de neglijat. De acord că un meci în genul celui de joi trebuie câștigat cu orice preț. Că nu se pretează la "figuri de stil", trebuind tratat cu seriozitate și abnegație. Cu efort, cu dăruire. Nimic de zis. Băieții lui Dan Petrescu s-au achitat cu râvnă de sarcina respectivă, nota 10.

Dincolo de asta însă, urmare a concepției „Bursucului", conform căreia rezultatul primează și de dragul lui spectacolul trebuie sacrificat, CFR continuă să practice un fotbal minimalist. Anost, tern, uneori urât de-a dreptul, meschin, care nu atrage publicul. Ci riscă să-l alunge ori chiar îl alungă.

Departe de mine intenția de a umbri sărbătoarea din Gruia. Care, repet, se justifică pe deplin. Numai că, să mă scuze Dan Petrescu, fotbalul zgârcit al echipei lui plictisește uneori atât de tare încât îți vine să te uiți în altă parte ori să stingi televizorul. 


Comentarii (24)
Highlander
Highlander  •  27 August 2022, 22:28

Bună seara, Numărul suporterilor din tribună ar trebui să fie un subiect de analiză mai ales în contextul noului contract propus echipelor în care acel bonus pentru prezenta suporterilor doar maschează dorința de perpetuarea situației actuale în care liga nu apără interesele cluburilor nu impune un orar care sa stimuleze prezenta spectatorilor(vezi meci la 21 și 45 în metropola în care joaca Sepsi) comparabil cu Anglia unde obligatoriu pe rand fiecare echipa joaca un meci la 12 și 30 ora lor și unde Liga programeaza pe cât posibil echipe vizitatoare ce atrag suporteri din toată zona, e plin de familii cu copii care o sâmbăta împreună pe stadion, apoi poate în oraș și ajung acasă pe seara, nu aleargă la miezul nopții dupa un taxi. Cele mai multe meciuri se joaca apoi de la15sau17 și dacă e cazul ultimul meci începe la 20. Apropo etapele din weekend se joaca la lumina zilei, excepție cele de vinei sau luni, care nici ele nu încep după 20,daca nu respecți spectatorii în cele 38-40 de etape pe an nu poți să-i atragi la stadion și mai ales pe viitorii suporteri, Ultrasii vin oricum oricând dar nu pot ocupa mai mult de o peluza. Spectatorii care se a Se așează de o echipa vin și la orele de meciuri europene dar aici sunt alte condiții orasemai mari, capitale cu metro, meciuri cu echipe mari, etc

corectu
corectu  •  27 August 2022, 07:39

Petrescu se bazează pe NOROCUL lui.La golul din meciul cu Maribor autorul golului a primit mingea de la un adversar,slovenul uitându-se după balon. Și NOROCUL l-a ajutat și la tragerea la sorți a grupelor.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  27 August 2022, 00:11
Postat de jean_gabin pe 26 August 2022, 20:31

Anticenzuro iarasi ai luat-o pe miriste? Si ce daca ministrul sportului s- a bucurat la golul inscris de CFR? Trebuia sa planga sau ce ai fi vrut?

Desigur că la mintea ta un ministru se folosește în loc de medicament ! Așa a spus Balaj !!! Ca și cum nu era de ajuns Dancu ...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează