OPINII  »  EDITORIAL

Un zvon mincinos

Articol de - Publicat duminica, 31 iulie 2022 15:19 / Actualizat duminica, 31 iulie 2022 15:50

CFR a învins-o cu 4-2 pe Mioveni, dar cu destule emoții. În stilul ei (mai nou) de a începe meciurile cu handicap, a luat gol încă din start, reușind însă, grație valorii superioare, să încheie repriza cu 3-1. Pentru „feroviari” necazurile nu se încheiaseră: după pauză, la scorul de 3-2, nocturna de pe „Dr. Rădulescu” a cedat și a stat stinsă 40 de minute!

Dacă, odată reaprinsă, ar fi căzut iarăși, CFR ar fi pierdut la „masa verde”, e tot ce i-ar fi lipsit unei formații căreia multe îi merg anapoda în actualul start de stagiune! Chiar pe dos!

Ca și când n-ar fi ajuns toată această tevatură, ba și trăită pe o ploaie cu găleata, în dimineața partidei s-a răspândit zvonul că, înglodat în datorii de circa 26 de milioane de euro, patronul campioanei, Neluțu Varga, s-ar gândi la insolvență! De aceea l-ar fi și contactat pe Răzvan Zăvăleanu, și el clujean, în prezent administrator judiciar la Dinamo, ca să-l roage să se ocupe de reorganizarea clubului din Gruia. Ca și în perioada 2015-2017, când CFR s-a aflat în insolvență.

Fiind vorba despre multipla campioană a României, logic că vestea a circulat repede și a avut un impact major. Atât că ea se va dovedi rapid una falsă, o făcătură.

Mai întâi a dezmințit-o ferm Zăvăleanu însuși, menționând că n-a discutat cu Varga de 8 luni. Pentru ca, printr-un comunicat oficial, conducerea CFR să precizeze că știrea e o invenție. O minciună. Că nu se pune problema, sub nicio formă, intrării CFR-ului în insolvență.

Trebuie spus, nu-i vreun secret, că CFR are mari datorii, restanțe. Că-i în urmă cu plățile, că n-a onorat contractele jucătorilor pe ultimele 3 luni, asta însemnând o căciulă de bani în condițiile în care, deși redus de la 560.000 de euro, bugetul de salarii rămâne la CFR cel mai mare din Liga 1, cifrat la 375.000 de euro lunar! 

Lesne de calculat că, asigurând 3 milioane din prima, dar și (eventual) câte 500.000 de victorie, calificarea în grupele Conference League ar echivala cu o gură de oxigen.

Pare însă greu de crezut, chiar utopic, ca Neluțu Varga să recurgă la varianta insolvenței. Deoarece, creditând clubul cu vreo 20 de milioane (din 26), el s-ar expune cel mai tare în caz de insolvență. Ar risca să piardă parte consistentă din acești bani. Poate nu pe toți, dar foarte mulți. Altfel zis, Varga ar ieși cel mai păgubit ca urmare a declanșării insolvenței.

Un zvon mincinos
Nelu Varga, patron CFR Cluj, alături de antrenorul Dan Petrescu

În clipa de față, când până și UEFA a amânat unele tranșe, la fel și eAD, deținătoarea drepturilor TV pentru Liga 1, CFR (și nu doar el) suportă cheltuieli serioase fără să încaseze ceva! Stă cu mâna în buzunar, scuzați expresia, dar nu pune nimic în loc. E tot pe minus.

Iată, numai deplasarea în Andorra, cu zbor dus-întors la Barcelona, a costat 130.000 de euro, căci e perioadă de vacanțe, iar prețurile curselor charter au crescut nebunește. Și nici drumul până în Turcia pentru confruntarea cu Șahtior Soligorsk nu va costa puțin.

Când vor începe să vină banii, 750.000 sunt confirmați ca „avans”, tensiunea va scădea. Tocmai de aceea, intrarea în grupe e obligatorie pentru Deac et Comp. E, dacă nu vă supărați, certificatul de salvare.


Comentarii (19)
ali.bec
ali.bec  •  01 August 2022, 12:25

Hahaha, in timp ce tovarășul director și redactorul șef stau la taclale ca la ședința de partid, talentele crescute la GSP și Spiru Haret inventează “știri”. Dar la GSP-i ca la FCSB. Doar patronul poate decide schimbările.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  31 Iulie 2022, 23:23
Postat de jean_gabin pe 31 Iulie 2022, 22:26

Anticenzura joaca perfect rolul carcotasului. Specialitatea casei. La el indiferent cum pui problema tu gresesti. Singurul doxar este el.

Doar nu putem toți să-i pupam pe ,,fitilisti,, ca tine...Ești campion ...ca mereu !!!Ne miram apoi de ce nimeni niciodată nu-și cere scuze pentru o știre neadevărată...Pai cei că tine să rămână fără motivul adorației ?! Ca să râdem...știi ce funcție ocupă ziaristul care ne ,,găzduiește,, ?

ralffy_mr
ralffy_mr  •  31 Iulie 2022, 22:58

pai spune dumneata, nea Ovidiu... cine i-a angajat pe incompetentii astia???.. o data incompetenti ca nu verifica stirea si o lanseaza repede sa se rostogoleasca.. a doua ca nu se pricep la fotbal finante...etc si e usor sa bati campii cu insolventa... a treia oara ca nici in cazul in care nu stiu absolut nimic vorbesc sa se consulte cu nimeni sa u sa se instruiasca in privinta subiectului.. Pe deasupra mai aveti si cenzura ridicola pe absolut ce e critic in privinta elucubratiilor emise pe GSP sau alte platforme de sport...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează