OPINII  »  EDITORIAL

Vinovatul numărul 1

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 14:47 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 14:54

La umilința trăită sâmbătă seara de FCSB, zdrobită cu 5-1 de Rapid, tânărul Octavian Popescu a contribuit din plin. Pozitiv și negativ. Introdus la pauză, el a înscris unicul gol al învinșilor, gol superb, pentru ca ulterior, în minutul 63, să fie pe drept eliminat.

Sebastian Colțescu a văzut bine și a scos direct cartonașul roșu, cu care a pedepsit dublul fault comis de Tavi asupra lui Bamgboye, intrare evident necontrolată. Apreciind că nu trebuia trimis la vestiare, agresorul l-a certat întâi pe "central", apoi și pe arbitrul de rezervă, părăsind terenul foarte nervos. Și-a recăpătat însă repede calmul. După meci, a recunoscut că a greșit, ba și, fair, că n-ar merita convocat la lotul reprezentativ pentru întâlnirile oficiale cu Kosovo și Elveția din luna iunie. Apreciere corectă.

De presupus, e logic, că ratarea titlului în etapa precedentă, consecința acelui 2-3 cu Farul de la 2-0!, i-a marcat psihic pe jucătorii din Berceni. Deci și pe Octavian Popescu. Le-a tocit ambiția și i-a împins să cedeze fără replică unui adversar pe care proaspăta campioană îl surclasase recent la Ovidiu cu un neverosimil 7-2!

Vinovatul numărul 1
Tavi Popescu (foto: Raed Krishan/GSP)

Nu-i exclus însă să fie și altceva în ceea ce-l privește pe Tavi. Ca acesta să riște să devină un caz, dacă nu cumva a și devenit. În sensul în care a intrat într-o pasă neagră ce se prelungește. Deși cu 104 prezențe la FCSB și cu 7 la națională strânse devreme, căci discutăm despre un tânăr născut pe 27 decembrie 2002, cel asemuit cu un copil minune și precoce n-a mai oferit în ultimul timp același randament. Mai degrabă a dezamăgit decât a sedus. Asemenea altor 5-6 coechipieri, a rătăcit busola și n-a mai găsit-o. O caută zadarnic.

Probabil că s-a ajuns aici și din cauza lui, care n-a mai transpirat destul. A lăsat-o mai moale. În mod cert însă, nu-i singurul responsabil, întrucât o parte din vină trebuie atribuită atmosferei din Berceni. Acolo unde toate deciziile, inclusiv de ordin tehnic, titularizările, schimbările etc., sunt luate de una și aceeași persoană.

De Gigi Becali, patronul care, pe lângă multe alte enormități, a susținut-o și pe aceea că "Să mă ierte Hagi, dar Tavi o să-l depășească. La ce să vorbim despre Dobrin și Balaci? Tavi Popescu e cel mai mare geniu din fotbalul românesc"! Când ai numai 19 ani și auzi așa ceva, chiar e greu să rămâi cu picioarele pe pământ. Începi să crezi că ești altul decât ești în realitate, nu?

Cum, dându-și aere de antrenor, Becali l-a plimbat pe OP de la mijloc în atac și invers, azi pe stânga, mâine pe dreapta și poimâine în centru, firește că băiatul n-a mai înțeles unde și ce i se cere să joace! Confuz, dezorientat, în loc să acumuleze și să crească, să se maturizeze, Tavi s-a blocat și pare victima propriului său talent. Prizonierul acestuia.

Părerea mea e că principalul vinovat pentru deruta lui Octavian Popescu, precum și pentru tot ce suferă FCSB, cea mai valoroasă garnitură din SuperLigă, e patronul însuși. Capul răutăților, Becali se minte pe el, îi amăgește pe fani și trage în jos echipa. Bagă bani, de necontestat, dar își bate joc de ei. Construiește cu o mână ca să dărâme cu cealaltă. 


Comentarii (66)
1945sv0509
1945sv0509  •  29 Mai 2023, 14:16

Dar voi, cei de la gsp , nu aveti nici o vina atunci cand publicati toate elucubratiile ciobanului ?

valihaita
valihaita  •  29 Mai 2023, 10:48
Postat de Cormiz pe 29 Mai 2023, 08:10

Din păcate pentru Domnul Becali, " blestemul" lui Galca este inca. valabil și funcționează. Se vorbește de 10 ani de penitenta. Nu mai este mult.

Mai lasa-l nene pe Galca ca sub conducerea lui Steaua a jucat cel mai urat fotbal posibil! Si langa Galca il pun si pe Dorinel Munteanu !

valentindragobete
valentindragobete  •  29 Mai 2023, 09:40

Trăiască scânteia sportivă a anilor '50-'60 ! Un "editorial" foarte bun, plin de sfaturi și îndrumări de la un profesionist al peniței (!), he-he-he cine știe, cunoaște !

Vezi toate comentariile (66)
Comentează