SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

Antrenoarea care a salvat-o pe înotătoare de la înec se destăinuie: „Era o lipsă de curaj să nu fac nimic”

foto: printscreen twitter +11   FOTO
foto: printscreen twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2022 15:07 / Actualizat luni, 27 iunie 2022 15:56

Andrea Fuentes (39 de ani) a vorbit despre momentul în care a sărit în apă pentru a-și salva eleva, înotătoarea americană Anita Alvarez (25 de ani), care a leșinat în bazin la finalul probei de înot artistic liber de la Mondialele de natație din Budapesta.

Sportiva din Spania, cvadruplă medaliată olimpică, a acordat un interviu pentru Marca despre momentul care a produs panică la Mondialul de Natație.

Andrea Fuentes, după ce și-a salvat înotătoarea de la înec: „Era o lipsă de curaj să nu fac nimic”

„A fost un carusel al emoțiilor. Am trăit cele mai intense momente din viață. Le voi ține minte toată viața.

Știu multe despre acest sport și știam că aș ajunge cel mai repede la ea. Dacă sunt bună la ceva, acela e înotul. Am ajuns cu 10 sau 15 secunde înaintea salvamarului. După două zile, i-am văzut pe salvamari antrenându-se. Lumea crede că înotătorii profesioniști nu se pot îneca.

Nu aveam altă opțiune în acel moment. Nu puteam să stau să mă uit, în timp ce ea se îneca. Ar fi fost o lipsă de curaj.

A fost un moment în care mi-am zis «La naiba, la naiba». A durat o secundă. După aceea am început să mă gândesc ce pot face. Am aplicat tot ce știam. Am făcut multe cursuri de prim ajutor.

Să stai două minute fără să respiri e mult, mai ales după o cursă individuală. Nimeni nu rezistă atât. Poți s-o faci doar în pat, stând liniștită, nu când ai pulsul la 200.

Și pentru mine a fost un șoc. Când m-am trezit, în ziua următoare, aveam spatele blocat. Dar trebuie să par dură în fața echipei”, a spus Andrea Fuentes.

Anita Alvarez, scoasă din apă după ce a leșinat, foto: Imago
Anita Alvarez, salvată de antrenoare, foto: printscreen twitter
Anita Alvarez, salvată de antrenoare, foto: printscreen twitter
Anita Alvarez, salvată de antrenoare, foto: printscreen twitter
Anita Alvarez, salvată de antrenoare, foto: printscreen twitter
+7 FOTO

Nu a fost prima dată când Anita Alvarez este protagonista unui astfel de moment. A leșinat și anul trecut, la o sesiune de calificări, la Jocurile Olimpice. Alvarez a vrut să concureze la această ediție și la proba de ștafetă, dar Federația nu i-a permis.

„Dacă Anita ar fi concurat, aș fi ținut degetele încrucișate. Nu știi niciodată... Ea voia să concureze și era foarte motivată. Poți înțelege că Federația s-a gândit că nu poate risca nimic. I-am spus Anitei că un un pas în spate poate uneori să te ducă mai departe. 

Data viitoare când va concura îi va fi teamă, dar aici intervine munca mea și a psihologului”, a adăugat antrenoarea.

Citește și:

Dumitru Dragomir, despre premiile încasate de David Popovici: „Foarte bine, foarte mulți copii se vor îndrepta spre înot cu gândul că vor câștiga și ei măcar 100.000 de euro”

David Popovici, primit azi la Guvernul României după performanțele de la CM de Natație

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează