SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE CANOTAJ

Campionatul Mondial de Canotaj Juniori de la Tokyo » O medalie de aur și alta de bronz pentru România!

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 august 2019 12:02

Canotorii români au obținut două medalii la Campionatul Mondial de Juniori de la Tokyo, Japonia.

Echipajul masculin din proba de dublu rame (JM2-), compus din Florin Arteni-Fintinariu și Alexandru Gherasim, a câștigat medalia de aur, impunându-se în fața echipajelor din Italia și Germania.

Echipajul feminin la patru vâsle (JW4x), format din Patricia Cireș, Andrada-Maria Moroșanu, Gabriela Paraschiv și Cosmina-Maria Podaru, a câștigat medalia de bronz, urcând pe podium alături de echipele din Noua Zeelandă și Germania.

În finalele de duminică, alți sportivi români au reușit clasări importante. Atât echipajul masculin de patru rame (JM4-) cât și echipajul feminin de patru rame (JW4-) au obținut locul patru în finala A, iar echipajul masculin de patru vâsle (JM4x) s-a clasat al doilea în finala B.

„Am avut o cursă foarte grea. Am fost conduși de italieni în prima jumătate, însă ne-am găsit ritmul, am reușit să preluăm conducerea și să câștigăm, în cele din urmă, medalia de aur”, declară Alexandru Gherasim, campion în proba masculină de dublu rame.

„La Tokyo am participat cu 6 echipaje și 20 de sportivi, iar rezultatele obținute sunt foarte bune. România se clasează pe locul 4 în clasamentul pe medalii, cu un aur și un bronz, după Germania, China și Italia. În plus, am mai avut două clasări pe locul patru”, declară Ioan Șnep, Antrenor Federal de Juniori.

+2 FOTO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează