ALTELE  ·  CE DE LUPTE

Cei mai buni sportivi din Europa se luptă la București în Campionatul European de lupte » AICI ai toate detaliile + care e obiectivul României

Mihai Mihuț, în stânga
Mihai Mihuț, în stânga

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2019 16:07

Azi a debutat, în Sala Polivalentă din București, ediția a 70-a a Europenelor de lupte. Cei mai buni sportivi din Europa se bat la București pentru aurul continental. 

România organizează după o pauză de 40 de ani o nouă ediție a campionatelor continentale de lupte. Peste 500 de sportivi din 38 de țări sunt înscriși în competiție la cele două stiluri, lupte libere și la greco-romane.

Azi, pe cele trei saltele din bătrâna Sală Polivalentă au avut loc primele încleștări. Pe listele de start de la București sunt înscriși 22 de campioni europeni de la ediția precedentă, care a avut loc în Rusia, la Kaspiisk, dar și 6 campioni mondiali. Între ei și românul Mihai Mihuț, campion la Kaspiisk la categoria 63 de kilograme.

„Tancul rusesc”

Rusia are cea mai sonoră delegație la întrecerile de la București. De altfel, la Europenele din 2018, rușii au câștigat 23 de medalii, între care 12 titluri continentale.

Turcia și Azerbaidjan sunt alte puteri ale luptelor și au venit la București cu cei mai buni sportivi.

„Port-drapelul” luptătorilor ruși este Abdulraşid Sadulaev, care va evolua la categoria 97 kg, la lupte libere, el fiind campion olimpic la Rio, triplu campion mondial şi dublu campion european. Pentru stilul său agresiv, aflta tot timpul în ofensivă, Sadulaev a primit supranumele de „tancul rusesc”.

Un alt nume mare din delegația rusă este Roman Vlasov, dublu campion olimpic (2012, 2016), dublu campion mondial şi triplu campion european, participant la categoria 77 kg.

Tot la București, vor putea fi urmăriți la lucru, turcul Akgul Taha (categoria 125 kg) care are în palmares cinci titluri europene la lupte libere, fiind campion olimpic în 2016 la Rio şi dublu campion mondial, azerul Şarif Şarifov (categoria 92 kg), care a cucerit titlul olimpic în 2012 şi pe cel mondial în 2011, dar și italianul de origine cubaneză Frank Chamizo (74 kg), dublu campion mondial şi european.

30 de români la start

România va participa cu 30 de sportivi la Europenele de la București, obiectivul anunțat de președintele FRL, Răzvan Pârcălabu, fiind de cucerirea a trei-patru medalii.

De marți , vor fi decernate primele medalii la București, competiția urmând să se încheie duminică.

Vezi și: SPECIAL GSP Iulia Benga, soția fotbalistului Alexandru Benga, performanță apreciabilă după ce a născut cel de-al treilea copil: rezultatele remarcabile obținute pe pârtieFlorin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial de Snooker
Eurosport
22:00 Optimi UCL
Manchester City - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Juventus - Lyon
Juventus - Lyon
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1