SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI

SPECIAL GSP Iulia Benga, soția fotbalistului Alexandru Benga, performanță apreciabilă după ce a născut cel de-al treilea copil: rezultatele remarcabile obținute pe pârtie

Iulia Benga +3   FOTO
Iulia Benga

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2019 15:42

Iulia Benga, soția fotbalistului Alexandru Benga, 29 de ani, a avut un sezon excelent pe pârtie, după 8 ani de pauză totală. 

Iulia a fost una dintre speranțele schiului românesc, însă a ales viața de familie și și-a urmat peste tot soțul, fotbalistul Alexandru Benga

După 8 ani de pauză, cu trei copii și tot atâtea operații de cezariană, Iulia a revenit pe pârtie în această iarnă și nu a făcut-o deloc rău.

Din 10 curse internaționale, 8 le-a terminat pe podium, reușind să câștige două. Mai mult, pe plan național a avut cel mai bun sezon din carieră, cu nu mai puțin de 4 titluri. „Din păcate, din cauza noilor reguli, nu sunt omologate, dar rămân omologate în sufletul meu :)”.

Puncte FIS și patru „Mondiale” înainte de retragere

În urmă cu aproape un deceniu, brașoveanca ajunsese la 50 de puncte FIS în proba de slalom și 60 de puncte FIS în cea de slalom uriaș. Mai mult, participase la trei Campionate Mondiale de juniori, în Canada, Austria și Spania, plus unul de seniori, în Germania.

„Apoi, tot ce am mai făcut a fost să îi învăț pe copiii mei să schieze. Am făcut mișcare după fiecare naștere, dar mai serios doar după a treia!”.

„Nu mă bucurasem cu adevărat de schi!”

Ce a determinat-o să-și pună din nou schiurile și clăparii? „Începusem să îmi pierd motivația și devenisem mult prea enervată și stresată acasă. În plus, nu mă bucurasem cu adevărat de schi niciodată până acum. Așa că am zis «Ce ar fi dacă?!». Și a meritat. Am apreciat în sfârșit schiul, fiecare concurs, fiecare antrenament, fiecare moment de pregătire alături de copii.

Am fost, în sfârșit, entuziasmată și fericită! Am avut și o susținere fantastică și trebuie să mulțumesc staff-ului, sponsorului, soțulu, dat și bunicilor care m-au ajutat cu copiii la antrenamente. Și bineînțeles copiilor, care au fost foarte cuminți la concursuri!”.

Fără regrete...

Nu regretă, însă, anii în care nu a concurat și spune că are exact viața pe care și-a dorit-o, mai ales că schiul nu reprezintă un sport cu miză în țara noastră.

„Suntem împreună mereu și mă bucur de acest lucru. Prima destinație a fost mai grea, fiind foarte tineri atunci. Ne-am trezit singuri, aveam deja primul copil, dar și o mulțime de frici. Relațiile cu majoritatea românilor cu care ne intersectam au fost dezamăgitoare.

Dar toate aceste lucruri s-au dovedit a fi în folosul nostru. Ne-am întărit relația, ne creștem singuri copiii, ne simțim puternici. Dacă familia e bine, putem sta și pe Lună!”.

„Am câștigat cu 10-15 antrenamente și 6 luni de forță!”

Afirmă dezamăgită că a regăsit schiul românesc „în aceeași atmosferă groaznică, cu aceeași mentalitate învechită. Din păcate, avem lipsa pregătirii fizice, care face cu adevărat diferența. Mă refer la forța în picioare. Păcat că nu se înțelege nimic.

Poate prin prestația mea s-a înțeles și se va schimba ceva. Vreau să spun că în 8 ani nu m-am antrenat deloc pe pârtie, între fanioane. În picioare am doar 10-15 antrenamente de porți și 6 luni de forță”.

Imnul Petrolului, primul cântec al fetiței

Deși a fost alături de soț la orice echipă a jucat acesta, spune că fotbalul e frumos ca oricare alt sport. „Îmi place doar pentru că îl practică Alex. Spun asta deși la un moment dat Petrolul era echipa mea preferată, trăiam la intensitate maximă clipele de pe «Ilie Oană», cântam imnul. Acesta a fost, de altfel, primul cântec învățat de fetița noastră. Țipam și mă certam în tribună”.

S-a mai domolit după a doua experiență la Ploiești, una în care „mulți l-au înjurat pe nederept”. Dar mai mult de atât, „acum nu apuc să văd nici 5 faze dintr-un meci. Merg cu copiii. Avem trei și trebuie să fiu cu ochii pe ei :D”.

Își dorește să-și antreneze copiii

Deși crede că niciodată nu poți ști cu siguranță unde vei fi peste două luni, dorința Iuliei este ca după ce Alex se retrage din fotbal, familia să se retragă la rândul ei, acasă, la Brașov. Și o încântă ideea de a antrena tineri schiori. „Măcar pe copiii noștri!”.

iulia si alexandru benga 4 +4 FOTO

31 de aniva împlini Iulia Benga pe 29 iunie

3 copiiare familia Benga, o fetiță de 6 ani și doi băieței,

Cine e Alexandru Benga? 

Născut pe 15 iunie 1989, Alexandru Benga a fost crescut de FC Brașov, iar în cariera sa a evoluat pentru Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, Juventus București, Botev Plovdiv (Bulgaria), Qabala (Azerbaidjan), Ermis (Cipru), Sandecja Nowy Sącz, în prezent evoluând la Septemvri Sofia.

Vezi și: Clipe TERIBILE la Naționalele de schi de la Azuga: o sportivă minoră s-a accidentat grav. Nu existau plase de protecție! EXCLUSIV „8 sportivi s-au retras, li s-a zis că sunt fricoși!"

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
tipsy
tipsy  •  08 Aprilie 2019, 20:21
Postat de Adrian Popescu pe 08 Aprilie 2019, 16:59

Eroii din ski, aerobic sau golf sunt scoși în față la GSP pentru că sunt sporturi de VIP-uri și acum cu noul trust trebuie să le scoatem în față. În schimb mai puțin despre sporturile unde suntem tari, canotaj, gimnastică sau handbal feminin unde trustul are parti-rpis-urile sale...

Wow. Adevarul e ca e prea mult ski pe gsp ...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  08 Aprilie 2019, 16:59

Eroii din ski, aerobic sau golf sunt scoși în față la GSP pentru că sunt sporturi de VIP-uri și acum cu noul trust trebuie să le scoatem în față. În schimb mai puțin despre sporturile unde suntem tari, canotaj, gimnastică sau handbal feminin unde trustul are parti-rpis-urile sale...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează