SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA MONDIALA

Corina Căprioriu a cîştigat aurul la Bucureşti

corina caprioriu
corina caprioriu

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 iunie 2010 00:00

Corina Căprioriu a câştigat, sâmbătă, la Bucureşti, medalia de aur la categoria 57 de kilograme, după ce a învins-o în finala Cupei Mondiale de judo pe Sarah Loko (Franţa), aducând astfel cea de-a patra medalie delegaţiei României. 

Căprioriu a obţinut a doua medalie de aur din 2010, după cea similară la Campionatul European din luna aprilie. Prima medalie a zilei la etapa de Cupă Mondială de la Bucureşti a fost obţinută de campioana olimpică Alina Dumitru, care a câştigat aurul categoriei 48 kilograme în faţa colegei de la lotul olimpic, Carmen Bogdan. "Am obţinut o nouă medalie de aur, dar gândul mi-e deja spre Mondialele din toamnă. Îmi doresc enorm o medalie de aur şi acolo, în Japonia, e singura care îmi lipseşte din palmares", a declarat Alina Dumitru, care a câştigat şi ea medalia de aur la Campionatul European din acest an. 

În lupta pentru medalia de bronz la categoria 52 de kilograme, Monica Ungureanu a învins-o pe chinezoaica Hee, după doar un minut, prin ippon, o performanţă similară ratând Andreea Chiţu, la categoria 57 de kilograme, în disputa cu sportiva germană Miryam Roper.  Judo-ul feminin românesc încheie astfel prima zi a Cupei Mondiale de la Bucureşti cu patru medalii: două de aur (Alina Dumitru şi Corina Căprioriu), una de argint (Carmen Bogdan) şi una de bronz (Monica Ungureanu). 

Bucureşti găzduieşte pentru a doua oară în istorie o etapă de Cupă Mondială, prima având loc în 15 aprilie 2006. La evenimentul din Capitală, care se va încheia duminică, este prezent şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer.

Playtech: BREAKING: Ce a descoperit Marian Vanghelie în telefonul Oanei Mizil. E motivul pentru care a bătut-o


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează