SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Decizie radicală la CS Rapid: se desființează echipa de polo! Primele reacții: „Sunt efectiv șocat!” + „E doar un răspuns politic”

Decizie radicală la CS Rapid: se desființează echipa de polo! Bazinul nou fusese inaugurat acum 3 ani
Decizie radicală la CS Rapid: se desființează echipa de polo! Bazinul nou fusese inaugurat acum 3 ani

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2022 10:56 / Actualizat vineri, 24 iunie 2022 20:50

Noua conducerea a Clubului Sportiv Rapid a hotărât să renunțe la secția de polo masculin.

Jucătorii au fost anunțați că vor fi liberi de contract începând cu 1 iulie, scrie h2opolo.ro

Surse apropiate clubului Rapid au explicat pentru GSP că noul proiect include înființarea unor secții noi: canotaj, tenis de masă, tenis de câmp, scrimă și fotbal feminin.  S-a considerat că echipa de polo masculin nu avea rezultate și nici perspectivă, după analiza noii conduceri. „Nu se putea bate cu Steaua, CSM Oradea sau Dinamo”, au mai spus sursele Gazetei.

13titluri naționale are Rapid la polo

Sunt efectiv șocat, am auzit zvonul acesta acum câteva zile, chiar l-am sunat pe președintele CS Rapid, mi-a confirmat că se întrevede această posibilitate. CS Rapid este o emblemă, un etalon în poloul românesc, alături de Steaua și Dinamo. În ultimul meu sezon, la Rapid, am reușit să intrăm în primele 4 după mult timp. 

Cheltuielile și salariile nu sunt atât de mari pentru un club ca Rapid. Cred că poți ține totul cu 100.000 de euro pe an, maximum 200.000. Aș face apel la bunăvoința domnului ministru Grindeanu să-și aplece un pic atenția către această situație. 

Clubul Rapid face 100 de ani anul viitor, să desființezi această secție la aniversare e incredibil... Ne uităm la ce face David Popovici și încercăm să convingem că și polo pe apă are potențial, vrem să facem lucruri bune, am adus două turnee internaționale în România, dar e mult dezinteres.

Alexandru Matei, președintele FR Polo

Pentru mine e o tragedie, se desființează singura echipă unde am jucat polo în România. E și un bazin special pentru polo acolo... Ar trebui ca președintele clubului și șeful de secție să dea explicații. Au bugetul făcut și ne trezim că nu mai țin echipa. E neașteptat și mai mult decât nepotrivit! 

Motivația că nu sunt rezultate e doar un răspuns politic.

Cosmin Radu, fostul căpitan al naționalei României (a jucat în România doar la Rapid, de unde a plecat acum 17 ani), actual vicepreședintele FR Polo

Mihai Gherman, fostul președinte al FRP, a lansat și o petiție pentru a salva secția de polo a clubului giuleștean.

Drept la replică al CS Rapid

„Echipa de polo masculin seniori nu s-a desființat, în momentul de față se desfășoară o analiză detaliată a fiecărei secții sportive în parte. Începând din acest sezon va exista o atenție deosebită către aducerea copiilor către Rapid, dezvoltarea academiilor pentru mai multe discipline (handbal, volei, baschet, polo) fiind prioritară.

Promitem tuturor suporterilor rapidiști că vom face tot posibilul ca numele RAPID să fie prezent în toată Europa în următorii ani, reluând performanțele existente pe plan internațional acum mai bine de 20 de ani”, a transmis Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid.

MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa
STADIONUL RAPID
MATCHDAY EXPERIENCE, episodul 4 » Stadionul Rapid: arena care a renăscut odată cu echipa

CS Rapid are conducere nouă

C.S Rapid și-a schimbat șeful la începutul lunii iunie, Vali Ionescu Caciureac, 62 de ani, urmând să iasă la pensie după 45 de ani în Giulești.

Bogdan Vasiliu a devenit noul director general al clubului Rapid, din 2 iunie. Vasiliu conduce cele 14 secții ale clubului Rapid, societate cu un buget de aproximativ 12 milioane de euro.

Bazinul din Giulești a fost refăcut de CNI și inaugurat în 2019, după ce stătuse nefolosit timp de 31 de ani.

Bazinul are o adâncime de 2,20 m, iar sala dispune de 250 de locuri. În noua clădire sunt vestiare pentru sportivi și arbitri, grupuri sanitare, dușuri, cabinet medical și control doping, sală de forță și spații tehnice.

Au fost și probleme cu bazinul din Giulești: în toamna anului trecut, 18 copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani au ajuns la spital cu probleme respiratorii, după ce s-au antrenat în bazinul de înot de la CS Rapid.

Mutu, mesaj pentru șefii Rapidului: „Mai vreau doi jucători, aceste posturi trebuie acoperite”
RAPID
Mutu, mesaj pentru șefii Rapidului: „Mai vreau doi jucători, aceste posturi trebuie acoperite”
Înainte de David Popovici a fost el! Povestea înotătorului care și-a șters legăturile cu România și a făcut istorie pentru altă țară: cinci medalii olimpice secolul trecut
ÎNOT
Înainte de David Popovici a fost el! Povestea înotătorului care și-a șters legăturile cu România și a făcut istorie pentru altă țară: cinci medalii olimpice secolul trecut

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
sibelius
sibelius  •  24 Iunie 2022, 15:46
Postat de cirus11 pe 24 Iunie 2022, 11:16

Deci daca nu se poate bate direct la titlu echipa nu mai merita sa existe??

Ai un club finantat de stat care are mai multe sectii. Unele din ele doar consuma bani, performante zero(vorbim de performante interne, ca oricum suntem neglijabili international). Le pastrezi sau le desfiintezi si directionezi banii spre performanta?

boerbist
boerbist  •  24 Iunie 2022, 15:40
Postat de balderis pe 24 Iunie 2022, 13:04

Cred că este prima greșeală pe care care o face noul director al C.S. Rapid !!!

Intrebarea este daca va mai face si alte greseli sau se limiteaza doar la asta?

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  24 Iunie 2022, 14:26

Pacat!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează