SPORTURI  »  ALTELE  »  ACCIDENT

După căzătura groaznică de pe trambulina de la Kulm, Morgenstern a suferit leziuni grave » Nu ştie cum a căzut!

Momentul în care Morgenstern se dezechilibrează şi cade
Momentul în care Morgenstern se dezechilibrează şi cade

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 11 ianuarie 2014 22:22

La zece ore după producerea accidentului, Spitalul Universitar din Salzburg a oferit presei primele informaţii privind starea de sănătate a lui Thomas Morgenstern, triplul campion olimpic. Diagnosticul pus de medici: traumatism cranian sever şi contuzii pulmonare. Pacientul va ramîne cel puţin 72 de ore internat, acesta fiind în secţia de terapie intensivă pînă la eliminarea tuturor riscurilor de complicaţii.

Herbert Leitner, fizioterapeutul echipei austriece, cel care a fost alături de sportiv din momentul în care a fost preluat de pe pîrtie de doctori şi pînă la spital, a adăugat că "Thomas este conştient, coerent şi poate mişca mîinile şi picioarele. A vrut să ştie exact ce s-a întîmplat cu el, cum a căzut. I-am spus ceea ce am văzut". Antrenorul principal al Austriei, Alex Pointner, este încă speriat şi şocat: "Doare ca naiba cînd eşti atît de neputincios", a spus el.

A doua căzătură
Vineri dimineaţa, în timpul antrenamentelor din cadrul etapei de Cupă Mondială de la Kulm, de zbor cu schiurile, din cauza unei pale de vînt, Morgenstern s-a răsucit în aer şi a căzut pe spate lovindu-se violent cu capul de versant. Acesta a alunecat pînă la baza de aterizare inert, pe burtă şi cu faţa în zăpadă. Cîstigător al Marelui Glob de Cristal al Cupei Mondiale (2007-2008) şi cîştigător al Turneului celor Patru Trambuline în 2011, Morgenstern a mai avut un accident pe 15 decembrie 2013. Atunci şi-a rupt un deget şi a scăpat cu cîteva zgîrieturi, după o căzătura foarte urîtă la Titisee-Neustadt, Germania. Acum, leziunile suferite par mult mai grave, iar şansele de a se recupera pînă la JO de la Soci sînt mici.

La Kulm se zboară pe schiuri
Trambulina de la Kulm este a 4-a cea mai mare din lume, cu punct de construcţie la 180 de metri, după cele de la Vikersund din Norvegia (195 m), Planica din Slovenia (190 m) şi Oberstdorf din Germania (185 m). Recordul de zbor cu schiurile îi aparţine norvegianului Johan Remen Evensen şi a fost stabilit in 2011 pe trambulina de la Vikersund, 246,5 metri. La Kulm, recordul trambulinei este de 215,5 metri.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează