SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Fete de bronz » Două românce au urcat pe podium la Campionatele Europene

Kateryna Zhydachevska fericită după decizia din meciul pentru bronz Foto Imago Images
Kateryna Zhydachevska fericită după decizia din meciul pentru bronz Foto Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 16:21 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 16:27

Andreea Ana și Kateryna Zhydachevska au cucerit distincția de bronz la întrecerile continentale găzduite de Varșovia.

În cadrul categoriei 55 de kilograme, Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de bronz joi seară, ea impunându-se autoritar, 12-0 (decizie VSU) în înfruntarea cu Katsiaryna Pichkouskaya din Belarus. Românca a trecut în „sferturi” de Hilary Ysaline Honorine (Fra), 5-3, apoi a cedat în semifinale la Roksana Marta Zasina (Pol), care s-a calificat însă în finală, trimițând-o pe Ana în meciul pentru medalia de bronz. Ana mai are o medalie europeană de aceeași culoare, tot la 55 kg, cucerită în 2019, la întrecerea organizată la București.

Fete de bronz » Două românce au urcat pe podium la Campionatele Europene
Andreea Beatrice Ana, a doua din dreapta, pe podiumul de la Varșovia Foto Imago Images

La 59 kg, Kateryna Zhydachevska pierduse din ”sferturi”, dar învingătoarea ei, Biliana Dudova (Bul), a ajuns în ultimul act, iar românca a avansat și ea în lupta pentru bronz. Acolo a câștigat medalia după o decizie strânsă, la 3-3, cu bielorusa Yuliya Pisarenka. 

Krista Incze, la 65 kg, învinsă în calificări de Tetiana Rijko din Ucraina, 4-3 (VPO1), a depășit-o în recalificări pe rusoaica Liubov Ovcearova, primind decizia la scorul de 2-2. Acest rezultat a propulsat-o în meciul pentru medalia de bronz contra azerei Irina Netreba, disputa urmând să aibă loc vineri seară. Românca este vicecampionă continentală a categoriei la CE din 2019, de la București.

Citește și alte știri din sporturi

Continuă problemele pentru Larisa Iordache: „Doctorii elvețieni au fost uluiți cum de a putut concura la un asemenea nivel”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
badeadorian
badeadorian  •  23 Aprilie 2021, 17:17

Bravooooo .... la mai mare !!!

neacaisa
neacaisa  •  23 Aprilie 2021, 16:48

sa speram ca vor fi in forma maxima si peste 2 saptamani, la turneul de calificare pt tokyo. va fi greu sa ne batem la medalii doar cu vuc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează