SPORTURI  »  ALTELE  »  JO DE IARNĂ 2018

GALERIE FOTO IMPRESIONANTĂ » Imagini spectaculoase de la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă

Foto: Guliver/Getty Images +25   FOTO
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 februarie 2018 16:33

Astăzi a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Vezi mai sus o galerie foto impresionantă de la fastuoasa festivitate. 

PyeongChang este cel mai mic oraș-gazdă, de la Lillehammer 1994 încoace. I se mai spune și "Happy 700", ceea ce înseamnă că se află la 700 de metri deasupra nivelului mării și că e considerat locul unde oamenii trăiesc în pace și armonie desăvârșită. Sloganul "Passion. Connected" se referă, mai mult sau mai puțin subtil, la faptul că la această ediție a Jocurilor Olimpice, Coreea de Sud și Coreea de Nord vor participa sub același steag. Capitala Seul a găzduit JO de vară în 1988 și, dintre țările asiatice, numai Japonia a organizat, de două ori, această competiție, la Sapporo în 1972 și la Nagano în 1998.

Întrecerile olimpice din 2018 se vor derula în 13 locuri – patinoare, arene, stadioane. Șase dintre locurile de desfășurare a competițiilor sunt nou construite, celelalte fiind renovate.

Alte stațiuni care vor găzdui competiția sunt Alpensia (schi nordic, biatlon), Yongpyong (schi alpin), Gangneung (schi, hochei pe gheață, patinaj artistic și viteză).

Vezi și:JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ // Zilele cercului galben » Tot ce trebuie să știi despre Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang

Playtech: Ce muncește Bănel Nicoliță acum și câți bani câștigă de când a fugit din România (exclusiv)


Comentarii (6)
taunul.
taunul.  •  10 Februarie 2018, 10:15

Doamne, urat echipament! Infiorator, zici ca sunt uniforme de politisti. Si la olimpiada de iarna trecuta "s au remarcat" cu un echipament urat.

oana_pink
oana_pink  •  09 Februarie 2018, 21:34
Postat de bodrin pe 09 Februarie 2018, 19:09

Dat fiind faptul ca aceasta publicatie poarta ( de buna voie si nesilita de nimeni) numele "Gazeta sporturilor" nu ar fi normal sa se ocupe de toate sporturile? Adica: mai putin Becali, mai putin Burlesnu si toate neamurile lor, mai putin Can-can, mai putine povesti cu fetite si baieti, mai putina politica si anchete economice (sau deloc), s.a. Astazi mi se pare ca un eveniment sportiv de varf, cum este orice olimpiada, nu a fost tratat decat marginal, parca din obligatie...Are gsp corespondenti la olimpiada de iarna, sau traduce materiale de pe Internet? Sigur, ar mai fi si solutia schimbarii numelui, din gsp in "Altceva - ziar de investigatii si cancanuri politice si economice"... evident ca ar exista o infinitate de variante, toate corecte, daca nu ar contine cuvsntul " sport"...

Cata dreptate poti sa ai!! Ti-as da o mie de like-uri pt comentariul asta! Pe alte 2 (asa zise) site-uri de sport nu exista nici macar un rand despre ceremonia de deschidere a JO!! Mi-e scarba!!!!

gsp.oficial
GSP oficial  •  09 Februarie 2018, 20:56

@steaua1986forever Am adăugat poza după ce ne-a fost semnalată eroarea. @Cristian Baltaru avea dreptate.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează