ALTELE  ·  CORONAVIRUS

Guvernul se gândește serios să închidă Centrele Sportive Naționale » Pregătirile pentru Jocurile Olimpice, în aer

Închiderea bazelor sportive ar opri pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo
Închiderea bazelor sportive ar opri pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Joi, 19 Martie, 17:36

Guvernul ia în considerare închiderea tuturor Centrelor Sportive Naționale, de teama extinderii pandemiei de coronavirus. Acest lucru ar duce la încetarea pregătirilor loturilor olimpice pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Decizia urmează a fi luată în cursul zilei de astăzi, anunță Agerpres.

„Există această variantă şi se va întâmpla cel mai probabil azi. Comitetul Olimpic și Sportiv Român şi ministrul Ionuţ Stroe au încercat să le susţină interesul, dar nu s-a primit acceptul. Cel mai probabil complexurile sportive naţionale se vor închide şi pregătirea sportivilor din loturile olimpice va fi sistată", spun sursele agenției.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, alături de președinții comitetelor olimpice naționale europene, au luat zilele trecute decizia de a continua antrenamentele sportivilor. Președintele COSR, Mihai Covaliu, a solicitat miercuri autorităților române permisiunea ca loturile olimpice să continue pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a primit un răspuns negativ din partea unei comisii formate din experți epidemiologi. Aceștia au considerat că riscul răspândirii virusului este foarte mare.

Comitetul Internațional Olimpic nu renunță

Comitetul Internațional Olimpic și guvernul japonez susțin că Jocurile Olimpice se vor desfășura la datele prevăzute, 24 iulie-9 august, în timp ce sportivii se revoltă. Mesajul care a fost transmis printr-un comunicat de presă de către CIO este ca sportivii să-și continue la capacitate maximă pregătirea pentru JO. (Detalii aici)

REGULI CORONAVIRUS

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1