SPORTURI  »  ALTELE  »  FUTSAL

Situație incredibilă în sportul românesc! Campioana României s-a retras din prima ligă, dar jucătorii nu aveau habar: „Am aflat de pe site-ul Federației”

Pânzaru, în tricoul lui Imperial, la finala câștigată în campionat, contra lui United Galați, în luna aprilie. / FOTO – FACEBOOK Imperial Wet Futsal
Pânzaru, în tricoul lui Imperial, la finala câștigată în campionat, contra lui United Galați, în luna aprilie. / FOTO – FACEBOOK Imperial Wet Futsal

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 20:43 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 20:49

Zilele acestea, o mișcare total surprinzătoare a avut loc în futsalul românesc. Proaspăt campioană și câștigătoare a Cupei României, Imperial WET Miercurea Ciuc, nu s-a mai înscris în campionat.

Anunțul retragerii celor de la Imperial WET Miercurea Ciuc a fost făcut pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, în urma unui demers al oficialilor ciucani din 8 iulie.

Campioana Imperial WET Miercurea Ciuc s-a retras din prima ligă de futsal

„Având în vedere Adresa comunicată FRF la data de 08.07.2021 de reprezentanții clubului ACS Imperial Wet Miercurea Ciuc cu privire la retragerea clubului din toate activitățile sportive, coroborat cu faptul că structura sportivă anterior menționată fusese desemnată ca reprezentanta României în competiția UEFA Futsal Champions League, ediția 2021/2022, luând în considerare clasamentul final al Ligii 1 de fotbal în sală sezonul 2020/2021, aprobă ca echipa clasată pe locul al doilea la finalul sezonului 2020/2021, respectiv CS UNITED GALAȚI să înlocuiască echipa ACS Imperial Wet Miercurea Ciuc în competiția UEFA anterior menționată”, se arată pe frf.ro, în urma Comitetului de Urgență de pe 9 iulie, în care au mai fost aprobate, în „fotbalul mare”, schimbările denumirilor Fotbal Club Viitorul Constanța SA în F.C.V. Farul Constanța S.A. (Liga 1), respectiv Clubul Sportiv Orășenesc Cugir în Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir (Liga 3).

Jucătorii campioanei, luați prin surprindere

Potrivit szekelyhon.ro, zvonuri cum că patronul Walter Gorbe nu ar mai dori să susțină echipa existau de câteva săptămâni, însă jucătorii au fost luați prin surprindere.

„Noi chiar nu am știut. Eu, unul, am aflat de pe site-ul federației. Nu știm încă motivul pentru care s-a luat această decizie și nici nu aș vrea să fac speculații. Dacă îmi spunea cineva așa ceva în urmă cu două luni, când abia devenisem campioni, aș fi râs. Am avut doi ani frumoși la Miercurea Ciuc și îmi pare rău că s-a ajuns aici. Mai avem de primit ceva restanțe salariale și prime, de joc, de câștigarea campionatului. 

Sperăm că munca noastră va fi răsplătită, așa cum s-a întâmplat în toată această perioadă petrecută în Harghita, pentru care țin să le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din proiect!”, a comentat unul dintre jucătorii cu care Ciucul tocmai a luat campionatul Adrian Pânzaru, căpitan al echipei naționale de futsal a României.

United Galați merge din nou în Champions League

Locul echipei harghitene în UEFA Futsal Champions League va fi luat de vicecampioana United Galați. Anul trecut, după ce campionatul a fost întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, chiar în debutul palyoff-ului, FRF a decis să trimită Galațiul în Europa, trupa de la Dunăre având la acea vreme un singur punct în fața „portocaliilor”.

Deva profită: vrea să redevină „numărul 1”

De situația de la Miercurea Ciuc pare să profite Autobergamo Deva, una dintre echipele de tradiție ale acestei discipline sportive în țara noastră. După un sezon modest, în care a terminat abia pe locul patru, trupa din Hunedoara vrea să revină în prim plan, la patru ani de la ultimul titlu câștigat, cel din 2017.

Pe banca tehnică a fost instalat, luna trecută, antrenorul braziliano-spaniol Victor Acosta Garcia, a fost adus și un jucător spaniol Toni Hinojosa Montero (Dunaferr DUE Dutrade FC, Ungaria), iar lui Mihnea Toader, Vlad Iancu, Sergiu Gavrilă, Andrei Grosu și Denis Boldor le-au fost prelungite contractele.

Apoi, oficialii lui Autobergamo au anunțat că la Deva vor juca din sezonul viitor Bogdan Covaci, Iszlai Richárd și Küsmödi Tamás, toți trei de la Imperial Wet, iar aceasta încă dinainte ca gruparea din Harghita să se retragă. În ultimele zile, lista a fost completată de Adrian Pânzaru și de internaționalul moldovean Andrian Lașcu (ambii tot de la ciucani).

2titluri (2018-2019 și 2020-2021), o Cupă a României (2021) și o Supercupă (2019) a câștigat Imperial Wet, după promovarea reușită în 2017.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Delegația României pleacă la Jocurile Olimpice » Mihai Covaliu, pus în dificultate de Ioanițoaia: „Demisionați de la COSR dacă luăm mai puțin de patru medalii?”

România ratează semifinalele Euro U19 » Nu ne-a ieșit nimic în ultimele 7 minute

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează