SPORTURI  »  ALTELE  »  INVESTIȚIE

FOTO Investiție de 6 milioane de euro în Harghita: „Un proiect de ultimă generație”

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, anunță că a fost aprobată o investiție de 30 de milioane de lei (6 milioane de euro, aproximativ) pentru construcția bazinului de înot din Cristuru Secuiesc - oraș din județul Harghita. +4   FOTO
Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, anunță că a fost aprobată o investiție de 30 de milioane de lei (6 milioane de euro, aproximativ) pentru construcția bazinului de înot din Cristuru Secuiesc - oraș din județul Harghita.

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 18:08 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 14:20

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, anunță că a fost aprobată o investiție de 30 de milioane de lei (6 milioane de euro, aproximativ) pentru construcția bazinului de înot din Cristuru Secuiesc - oraș cu 9.000 de locuitori din județul Harghita.

„Kelemen Hunor: în decembrie anul trecut, împreună cu Cseke Attila, ministrul dezvoltării, și Novák Eduard, ministrul tineretului și sportului, am decis că până în 2024 vom construi cât mai multe baze sportive și bazine de înot. Pentru că nu putem avea un județ în care trebuie să te deplasezi mai mult de o jumătate de oră pentru a folosi o bază sportivă. Și nu se poate ca în România să existe copii care să nu aibă șansa de a merge la un bazin aproape de locul unde locuiesc. 

Facem progrese bune în acest sens: astăzi putem anunța o veste bună, Ministerul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, condus de UDMR a aprobat o finanțare de 30 de milioane de lei pentru construcția bazinului de înot din Cristuru Secuiesc. 

Inițiativa a fost lansată de fostul primar Emil Rafai. Va fi o instalație ecologică, de ultimă generație, la fel ca cele pe care le-am livrat până acum”, este comunicatul postat pe Facebook de ministrul Novak, preluat de la vicepremierul și președintele UDMR, Kelemen Hunor.

E important de menționat că Bucureștiul nu are un bazin olimpic construit din banii statului, în care sportivii se pot antrena. 

  • FOTO: Facebook @RMDSZ

Complexul Olimpic de Natație din Otopeni, inaugurat în acest an

Complexul Olimpic de Natație din Otopeni a fost inaugurat în luna mai a acestui an. 

Complexul din Otopeni are o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare, 6m. Costul lucrărilor a fost de 165 de milioane de lei.

+6 FOTO

Ce cuprinde Complexul Olimpic de Natație Otopeni:

  • un bazin olimpic de înot (25 x 51.25 m, cu adâncime variabilă);
  • un bazin olimpic de sărituri (21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3.5-5 m);
  • un bazin de antrenament (15 x 25 m, cu adâncime variabilă H = 1.36-1.81 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare (7 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare (6 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare cu formă semicirculară (5 x 9.80 m, cu adâncime 0.6 m).

Citește mai multe știri de actualitate:

Povestea tumultoasă a lui Rareș Toader, atletul care a doborât recordul național și s-a calificat la Tokyo

Iuliu Mureșan, încrezător după venirea lui Rednic la Dinamo: „Sunt sigur că o să fie mai multă linişte la echipă” » Ce transferuri urmează

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sevilla_1986
sevilla_1986  •  30 Septembrie 2021, 20:20
Postat de leu.mr pe 30 Septembrie 2021, 19:51

"Ministerul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, CONDUS DE UDMR "??? Si vi se pare normala acea investitie intr-un orasel cu 10.000 locuitori ???

Ce mai este normal in Romania de astazi? Suntem furati din toate partile si nu spunem nimic.

leu.mr
leu.mr  •  30 Septembrie 2021, 19:51

"Ministerul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației, CONDUS DE UDMR "??? Si vi se pare normala acea investitie intr-un orasel cu 10.000 locuitori ???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează